HERÈNCIA SENSE TESTAMENT DE MÉS DE 10 ANYS

Ir abajo

HERÈNCIA SENSE TESTAMENT DE MÉS DE 10 ANYS  Empty Re: HERÈNCIA SENSE TESTAMENT DE MÉS DE 10 ANYS

Missatge  jordibonet el Dj 23 Ago 2012, 10:29

Si han passat vint anys i l'administració no ha enviat requeriments que hagin paralitzat la prescripció, els impostos estàn prescrits.

Ara, no convé actuar amb frivolitat ja que recordo una vella noticia d'un que va fer els tràmits per prendre possessió dels bens quan havíen passat 4 anys, però no và tindre en compte que havía d'afegir els sis mesos que hi ha de plaç voluntari per al pagament de l'impost, així que el van pescar i li van fer pagar sancions i interessos.

Pels que tingueu curiositat, cerqueu "prescripcion impuesto de sucesiones" amb Google i trobareu força informació i casos exposats en fòrums, en concret trobo força ilustratius els següents casos:

http://www.porticolegal.com/foro/tributario/525148/caducidad+o+prescripcion+impuesto+de+sucesiones

http://www.rankia.com/foros/fiscalidad/temas/1189550-herencia-prescripcion-impuesto-sucesiones

I en aquest es discuteix si son 5 o 4 anys:

http://www.porticolegal.com/foro/tributario/641880/prescripcion+impuesto+sucesiones

jordibonet
jordibonet

Nombre de missatges : 757
Fecha de inscripción : 25/02/2009

Tornar a dalt Ir abajo

HERÈNCIA SENSE TESTAMENT DE MÉS DE 10 ANYS  Empty Re: HERÈNCIA SENSE TESTAMENT DE MÉS DE 10 ANYS

Missatge  Secuitenca el Dj 23 Ago 2012, 08:45

Bon dia.

Al no haver fet testament la vostra àvia, el més recomanable que haurien de realitzar el vostre pare i la vostre tieta és el que s'en diu "acta de notorietat" (el qual es fa davant notari). L'altre opció implica una via judicial, la qual no crec que sigui recomable.

La veritat (és una opinió molt personal) no veig gaire clar que a base de "deixar passar temps" es pugui evitar pagar l'impost de successions (i encara menys el de plusvalua). En tot cas si aquests impostos ja han prescrit encara teniu un motiu més per a posar les propietats a nom dels hereus.

Que tingueu molta sort.

Secuitenca

Nombre de missatges : 48
Fecha de inscripción : 16/04/2012

Tornar a dalt Ir abajo

HERÈNCIA SENSE TESTAMENT DE MÉS DE 10 ANYS  Empty HERÈNCIA SENSE TESTAMENT DE MÉS DE 10 ANYS

Missatge  MARCOS1 el Dv 17 Ago 2012, 21:32

Hola a tothom,

Us explico el meu cas que és, com crec que molts, una mica embolicat.

La meva àvia va morir fa 20 anys sense haver fet testament, sent els hereus el meu pare i la meva tieta.
En el seu dia cap dels dos va voler fer acceptació de la herència per "esquivar" el pagament d'impostos, tant el de successions com les corresponents plusvàlues, ja que estem parlant d'un total de 6 pisos i un local d'uns 300 m2, tot això a Barcelona ciutat.
Com a conseqüència de no haver acceptat la herència, ni el meu pare ni la meva tieta han fet testament, i els hereus de tot això serem el meu germà i jo.
Nosaltres moltes vegades els hi hem dit que arreglin les coses perquè potser el dia de demà, quan ens toqui a nosaltres heretar, tindrem molts problemes, però no volen.

Ells s'excusen que no tenen cap problema perquè ja ha transcorregut el temps de prescripció de l'impost de successions i el de la plusvàlua, ja que diuen que és de 4 anys des de la defunció de la persona propietària de tots els béns, però a mi això no em queda gaire clar ja que he estat mirant la legislació i he entés que la prescripció s'inicia en el moment en que s'accepta l'herència, que de l'únic del que es poden lliurar és de pagar els recàrrecs dels impostos.
Per altra banda, he vist a la web de l'Ajuntament de Barcelona, que hi ha una bonificació del 95% de la plusvàlua en uns determinats casos i complint una sèrie de requisits, amb la qual cosa entenem menys encara que en el seu dia no féssin acceptació.

Tant al meu germá com en a mi ens interessa saber què ens trobarem un cop els dos o un d'ells falti, o sigui, si tindrem molts problemes a l'hora d'acceptar l'herència.
I també tenim el dubte de que si hi ha un termini concret per acceptar una herència, que crec que és de 30 anys, i no s'accepta, aquests bens passen a la Generalitat?. I en aquest cas, nosaltres no podríem reclamar res?.

Moltes gràcies i espero que algú ens pugui resoldre una mica els dubtes.

MARCOS1

Nombre de missatges : 1
Fecha de inscripción : 17/08/2012

Tornar a dalt Ir abajo

HERÈNCIA SENSE TESTAMENT DE MÉS DE 10 ANYS  Empty Re: HERÈNCIA SENSE TESTAMENT DE MÉS DE 10 ANYS

Missatge  Contenido patrocinado


Contenido patrocinado


Tornar a dalt Ir abajo

Tornar a dalt


 
Permisos d'aquest fòrum:
No pots respondre a temes en aquest fòrum