Prou Impost de Successions a Catalunya !
¿Quieres reaccionar a este mensaje? Regístrate en el foro con unos pocos clics o inicia sesión para continuar.

EUROPA PRESS

2 participantes

Ir abajo

EUROPA PRESS Empty Re: EUROPA PRESS

Missatge  jordibonet Dt 14 Jul 2009, 21:24

A veure si el Govern o el Gobierno comença a parlar de l'IS que es quelcom que ja toca, sembla que es segueixen fent els sords així que a veure si gràcies a tots podem començar a fer publicitat impactant perque vegin que no ens quedarem de braços plegats.

Vinga amics, que amb el que ens costen els cafés d'una setmana farem circular uns quants autobusos urbans, i amb el que costen 3 o 4 paquets de tabac (potser fins i tot deixeu de fumar), podríem posar un anunci a tota plana, pero cal que siguem molts per no dir tots els que col·laborem.

Visiteu la pàgina de mecenatge
jordibonet
jordibonet

Nombre de missatges : 757
Fecha de inscripción : 25/02/2009

Tornar a dalt Ir abajo

EUROPA PRESS Empty EUROPA PRESS

Missatge  Montse Girbau Dt 14 Jul 2009, 18:30

AMPL - Finançament
El Govern diu 'sí' i calcula fins a 4.000 milions per a Catalunya i 12.000 a l'Estat

BARCELONA, 14 Jul. (EUROPA PRESS) -


El Consell Executiu del Govern de la Generalitat ha aprovat avui la proposta de nou model de finançament del Ministeri d'Economia i Hisenda, i després d'aquest tràmit, el conseller d'Economia i Finances, Antoni Castells, traslladarà demà a Madrid el sí de l'executiu català, en el marc del Consell de Política Fiscal i Financera de l'Estat.
En roda de premsa, Castells ha fixat dijous per concretar una xifra, però ha apuntat una quantia d'entre 3.650 i 4.000 milions d'euros addicionals per a Catalunya, i ha afegit que sumant les partides específiques, els 11.000 milions addicionals previstos pel govern Espanyol per a tot Espanya arribaran als 12.000, ja que només Catalunya en preveu 600 per a les seves competències específiques.
Castells ha considerat que el nou model desenvolupa l'Estatut "en la seva màxima potencialitat", representa un canvi de fons perquè "no és un retoc" sinó un nou model --amb "pretensions d'estabilitat"-- i proporciona una quantia "a l'altura de les aspiracions que s'havien plantejat".
Segons el Govern, amb el nou finançament, els ingressos de la Generalitat procediran gairebé exclusivament dels impostos que paguen els catalans (96%), el Govern tindrà més capacitat de decisió sobre els seus impostos, els recursos per càpita de Catalunya se situaran per primera vegada per sobre de la mitjana de les autonomies, i s'inclou la variable de població per distribuir els recursos anivellats.

A més, s'actualitzaran anualment les variables bàsiques del model, com la població, i cada cinc anys els paràmetres estructurals del sistema.
El nou model es divideix en tres blocs. El primer és el fons de garantia dels serveis bàsics, que està integrat pel 75% dels tributs de cada autonomia i una aportació de l'Estat.
El segon bloc és el 25% restant de tributs, que no s'anivella i que es quedarà la Generalitat dels impostos que paguen els catalans.
El tercer bloc són els fons complementaris d'ajust: un fons de competitivitat, i un fons de suficiència. El de competitivitat va destinat a les comunitats que aporten més i es reparteix en funció de la població. El de suficiència servirà per garantir que les autonomies que vegin modificada la seva posició relativa a la baixa, no baixin en termes absoluts.
Castells ha destacat com a elements bàsics del nou model la bilateralitat, que marca una millora dels recursos per a les competències específiques, que millora el mecanisme d'anivellament, que modifica la cistella d'impostos --amb participació més alta de la Generalitat, com marca l'Estatut: 50% de l'IRPF i de l'IVA i 58% dels impostos especials--, que atorga més capacitat normativa i que l'Estat aporta recursos addicionals.
L'aplicació gradual del nou model en quatre anys serà del 70% de recursos addicionals el 2009, el 85% el 2010, el 100% el 2011 i un 30% més el 2012. Els recursos per càpita seran 2,6 punts superiors a la mitjana el 2009, 3,4 punts el 2010, 4,2 el 2011 i 5,6 el 2012.
Pel que fa a la distribució dels recursos addicionals, el 75% dels quals aporta l'Estat es distribueixen segons l'increment de població entre 1999 i 2009. L'altra variable amb una ponderació important en la distribució és la població dependent, amb el 12,5%.
Montse Girbau
Montse Girbau

Nombre de missatges : 108
Fecha de inscripción : 28/06/2009

Tornar a dalt Ir abajo

Tornar a dalt


 
Permisos d'aquest fòrum:
No pots respondre a temes en aquest fòrum