Prou Impost de Successions a Catalunya !
¿Quieres reaccionar a este mensaje? Regístrate en el foro con unos pocos clics o inicia sesión para continuar.

COMENTARIOS DE LOS DIFERENTES PARTIDOS POLÍTICOS SOBRE LA APROBACIÓN PROYECTO LEY IMPUESTO SUCESIONES

Ir abajo

COMENTARIOS DE LOS DIFERENTES PARTIDOS POLÍTICOS SOBRE LA APROBACIÓN PROYECTO LEY IMPUESTO SUCESIONES Empty COMENTARIOS DE LOS DIFERENTES PARTIDOS POLÍTICOS SOBRE LA APROBACIÓN PROYECTO LEY IMPUESTO SUCESIONES

Missatge  Montser Ds 29 Maig 2010, 10:31

1.- L'actualitat del PSC
27/05/2010

Comín-Successions: "Amb la reforma, només el 6% de les persones que hereten, els grans patrimonis, seguiran pagant l'impost"

El diputat del grup Socialistes-CpC celebra l’aprovació del projecte de Llei de regulació de l’impost sobre successions i donacions, que permetrà “seguir treballant per la igualtat d’oportunitats i la justícia social”

El diputat del grup Socialistes-CpC, Antoni Comín, ha celebrat avui l’aprovació del projecte de llei de regulació de l’impost sobre successions i donacions perquè amb aquesta reforma “a partir d’ara, el 6% de les persones que hereten, els grans patrimonis, seguiran pagant l'impost”, és a dir, les grans fortunes. D’aquesta manera, amb la reforma que avui culmina definitivament, “un 94% no haurà de pagar res”, ha dit. Com a exemple, Antoni Comín ha explicat que “de les 88.000 persones que rebien una herència, fins ara pagaven l’impost unes 38.000, i a partir d’ara, només el pagaran 5.000”.

Durant la seva intervenció al Ple del Parlament, Antoni Comín, ha indicat que preservant l’impost, “aconseguim 400 milions d’euros que provenen de les famílies amb grans fortunes i les dediquem a pagar cursos per aturats, escoles rurals, o complements a les pensions més baixes”. Així doncs, “preservar l’impost ens permet seguir treballant per la igual d’oportunitats i per la justícia social”, a més de “salvar un 50% de la recaptació, és a dir, garantir ingressos per a polítiques socials en plena crisi de les finances públiques per a polítiques socials”, ha sentenciat el diputat socialista. En aquesta línia, ha afirmat, en referència a CiU, que “continuar defensant l’eliminació total de l’impost ratlla el menyspreu cap a totes les persones més febles que estan patint les conseqüències de la crisi”.

Tanmateix, Comín ha celebrat també totes aquelles noves mesures que incorpora el projecte de Llei i que, segons ell, “serveixen per afavorir l’economia productiva, com són l’afavoriment de les herències de pares a fills per a l’adquisició o la constitució de la primera empresa, l’extensió a l’encarregat de tota la viva la possibilitat d’aplicar-se la reducció del 95% que ja existia per als familiars, alhora que s’estendrà al grup de familiars no directes com gendres o cunyats, l’increment de les reduccions per a les persones discapacitades i la reducció per a les assegurances de vida”, ha conclòs.

Llegir aquí: http://www.socialistes.cat/psc/imprimir/Actualitat/Noticies/Comin-Successions-Amb-la-reforma-nomes-el-6-de-les-persones-que-hereten-els-grans-patrimonis-seguiran-pagant-l-impost

2.- PSC PRESIDENT MONTILLA
Publicat 27/05/2010

Reforma de la Llei de Successions i donacions

"Amb la reforma, només el 6% de les persones que hereten, els grans patrimonis, seguiran pagant l'impost"

Aquesta setmana hi ha ple al Parlament, i entre totes les decisions i debats interessants destaca que aquest dijous s'ha aprovat el projecte de Llei de regulació de l’impost sobre successions i donacions, del qual se n'ha parlat molt últimament.

Tal com va avançar el president Montilla, la voluntat no era eliminar totalment l'impost sinó que només paguin els qui més tenen. La filosofia és que de les 88.000 persones que rebien una herència, només paguin impost unes 5.000, i no 38.000 com fins ara. Només les grans fortunes, per tant.

El que es recapti d'aquells que tenen més (uns 400 milions d'euros aprox.) es dedicarà a pagar cursos per aturats, escoles rurals, o complements a les pensions més baixes, per posar alguns exemples. Creiem que això és defensar els més febles i les polítiques socials en temps de crisi. A més afavoreix l'economia productiva. Eliminar l'impost, com volen alguns, no ho permetria.

Podeu llegir la notícia amb les declaracions de Toni Comín, diputat al Parlament. Us adjuntem dos documents que us poden ser útils per entendre una mica més què significarà aquesta nova llei: la nota de premsa del govern i un power point amb totes les xifres.

Llegir aquí: http://presidentmontilla.cat/blog/reforma-de-la-llei-de-successions-i-donacions

3.- CDC
Notícies
Publicat 27/05/2010

CiU vota en contra del projecte de llei de l'impost de successions perquè "encara que és un pas endavant, el nostre compromís és la supressió"

Teixidó afirma que l’impost és “injust, desfasat, i un greuge comparatiu amb d’altres CCAA” i suprimir-lo permetrà “evitar deslocalitzacions; que els diners es quedin a Catalunya i que es dediquin al consum”

El diputat de CiU, Antoni Fernàndez Teixidó, ha afirmat que el projecte de llei de regulació de l’impost sobre successions i donacions aprovat avui, “és un pas endavant, suposa una retallada important i avança en la línia de la voluntat de CiU, però hi votem en contra perquè el nostre compromís és la supressió total de l’impost”.

I Fernàndez Teixidó ha aprofitat per reiterar aquest compromís de manera “solemne” en la Cambra catalana: “suprimirem l’impost si arribem al Govern”.

Segons el diputat de CiU, “el projecte de llei aprovat avui és molt millor que el que teníem en les mesures de desembre, però amb tot cal suprimir-lo”, perquè aquest impost “és injust i desfasat i suposa un greuge comparatiu amb d’altres comunitats autònomes”. Segons Teixidó, “suprimir-lo permetrà evitar deslocalitzacions, suposarà que els diners es quedin a Catalunya i que els ciutadans els puguin dedicar al consum, la qual cosa és important per a poder sortir de la crisi”.

Fernàndez Teixidó ha explicat que “des de CiU no hem presentat cap esmena, perquè ja varem presentar una proposició de llei alternativa el passat 14 de maig” i ha apel·lat a la “coherència dels que pensem que en temps de crisi no s’han d’augmentar els impostos, sinó afavorir el consum”.

En aquest sentit, Teixidó ha celebrat que el Tripartit no hagi retirat aquest projecte de llei, “escudant-se en el context de crisi i en la política de retallades i recuperació d’impostos abolits per part de Rodríguez Zapatero”. Segons el diputat de CiU, “el Tripartit ha mantingut el projecte de llei pressionats per l’opinió pública, però amb incomoditat i a contracor”.

Durant la seva intervenció el diputat de CiU ha fet una menció especial del “tràmit penós” d’aquest projecte de llei, que ha imputat al Govern. Teixidó ha recordat que els grups parlamentaris que donen suport al Govern “es van prestar a impulsar un tràmit impedint les compareixences”. El diputat ha explicat, que “ho van fer, tal com va reconèixer un diputat del Tripartit, per forçar el tràmit, pensant que el projecte de llei seria enviat al Consell de Garanties. Però el projecte de llei no ha anat al Consell de Garanties i hem hagut d’aprovar una llei tan important amb un tràmit escapçat”.

Llegir aquí: http://www.convergencia.org/fitxa_noticies.php?news_ID=22990

4.- ESQUERRA
Notícies
Publicat 27/05/2010
Cabasés: 'Avui es posa de manifest que quan alguns anunciem canvis aquests es compleixen'

El projecte de llei que regula l'Impost de Successions i Donacions, ha superat avui el seu darrer tràmit al Parlament augmentant considerablement el mínim exempt de tributació en les herències pel que fa al cònjuge, els fills i els altres descendents, a més de reduir per a tothom els tipus impositius, les bonificacions i les reduccions que s'aniran aplicant de manera progressiva fins al mes de juliol del 2011, com ja es va apuntar en la seva aprovació inicial al desembre.

La diputada M. Àngels Cabasés ha destacat la importància d'aprovar aquesta Llei perquè ‘avui es posa de manifest la utilitat de la política i es posa de manifest que quan alguns anunciem canvis aquests es compleixen'. Es consolida, així, una reforma que s'implanta de forma progressiva, per tal de garantir la sostenibilitat de la societat del benestar en un marc de greu crisi econòmica, amb despeses socials creixents i ingressos decreixents, i de grans retallades en els sectors més dèbils.

Cabasés ha lamentat, però, la manca de suport dels grups de l'oposició. ‘Molts ens preguntem com encara alguns partits d'aquesta cambra defensen la injustícia social', ha dit, tot recordant-los que ‘han de donar comptes als ciutadans que avui veuran retallats els seus sous, les seves pensions i els seus drets socials'. La diputada independentista també ha demanat a CiU i PP que reconeguin que ‘s'han equivocat, i que han anat canviant d'opinió segons els ha convingut políticament, presentant diferents iniciatives en aquesta Cambra amb diferents objectius'.

Cabasés també ha fet esment dels beneficiaris d'aquesta Llei: ‘n'han de sortir beneficiats els familiars directes, aquells que volen que la seva activitat econòmica pugui continuar i en general els que reben un patrimoni situat en la franja mitjana de riquesa del nostre país'. I ha explicat que amb la segona fase —i definitiva— de la reforma s'aconsegueixen diverses fites addicionals. La Llei aprovada avui incorpora moltes millores a les ja aprovades en el seu tràmit del passat mes de desembre, dotant d'incentius suficients per preservar la permanència de les activitats empresarials familiars i de facilitar la seva continuïtat i afavorir l'emprenedoria, amb un paquet de mesures necessàries ‘més que mai en temps de crisi' que ajuden a facilitar l'activitat econòmica. ‘Volem que la fiscalitat no sigui un fre a la continuïtat de l'activitat empresarial familiar, especialment en temps de crisi', ha conclòs la diputada d'Esquerra.

Llegir aquí: http://www.esquerra.cat/actualitat/cabases-avui-es-posa-de-manifest-que-quan-alguns-anunciem-canvis-aquests-es-compleixen

5.- ICV
Notícia
Publicat 27/05/2010

ICV celebra que el Parlament mantingui l’impost de successions per a les grans herències
La portaveu d’ICV, Laia Ortiz, subratlla que “a Catalunya hi ha una majoria que ha apostat per un model fiscal responsable i just”

La portaveu d’ICV, Laia Ortiz, ha celebrat que el Parlament de Catalunya hagi aprovat avui amb els vots d’ICV la reforma de l’impost de successions que limita la seva aplicació als patrimonis més alts. Durant la intervenció d’Ortiz la diputada ecosocialista ha assegurat que gràcies al grup parlamentari d’ICV-EUiA “s’ha marcat la diferència” respecte a la reforma d’aquesta llei per fer-la “diferent de València o Madrid”. “Aquí, a Catalunya, hi ha una majoria que ha apostat per un model fiscal responsable i just”, ha subratllat.

Ortiz ha destacat que amb la reforma de la llei finalment es precisa l’abast del tribut, s’aclareixen conceptes i s’introdueixen referències clares d’altres lleis per a un millor control. La diputada ecosocialista ha subratllat el paper d’ICV-EUiA per aconseguir que en aquesta reforma hi hagi una millora de les condicions perquè les donacions siguin utilitzades per inversió productiva i creació de llocs de treball i una millora la equitat de certs col·lectius i posa la llei a l’alçada dels temps.

També ha destacat el caràcter preferencial que es dona a les cooperatives i societats laborals elevant la bonificació fins al 97%. “Des d’ICV-EUiA defensem especialment aquest model, ja que en moments com l’actual es demostra que són les que menys destrucció d’ocupació generen, que són empreses arrelades al territori i no sotmeses a les dinàmiques de localització”, ha afegit.

“Des d’ICV-EUiA estem particularment satisfets perquè avui posem punt i final a aquesta cursa de rebaixes fiscals”, ha dit en la seva intervenció Laia Ortiz, que ha afegit que “un Govern d’esquerres és aquell que defensa els seveis públics, els treballadors, els serveis socials i en garanteix la seva estabilitat i per això cal una fiscalitat justa i a l’alçada d’Europa”.

Llegir aquí: http://www.iniciativa.cat/icv/news/26774
Montser
Montser

Nombre de missatges : 4636
Fecha de inscripción : 08/05/2009

Tornar a dalt Ir abajo

Tornar a dalt


 
Permisos d'aquest fòrum:
No pots respondre a temes en aquest fòrum