Prou Impost de Successions a Catalunya !
¿Quieres reaccionar a este mensaje? Regístrate en el foro con unos pocos clics o inicia sesión para continuar.

Transcripció literal intervenció CiU i PP

Ir abajo

Transcripció literal intervenció CiU i PP Empty Transcripció literal intervenció CiU i PP

Missatge  nestictip Dj 01 Oct 2009, 19:13

Intervenció de Josep Maria Pelegrí (CiU):
...I deixi’m, per acabar, fer una última referència a l’impost de successions i donacions, el peatge de la mort. Ahir escoltava amb molta atenció el discurs del senyor Puigcercós sobre aquesta qüestió, també escoltava el que va dir a Madrid, i aquest matí també l’he escoltat a la ràdio. D’entrada dir que no són vostès qui impulsen la supressió d’aquest impost, durant vuit ocasions –en vuit ocasions– vostès han tingut oportunitat de votar la supressió d’aquest impost i no ho han fet, han votat en contra. Hi ha un antecedent que sí que podrien posar-lo vostès en bandera, però que el van deixar morir. Ara han demostrat vostès que estan fent el que fa el PSOE per no perdre les votacions, que és apuntar-se al que pot ser la majoria i presenten una proposta de resolució, sincerament, jo no l’entenc. Jo, in vocce, si m’ho permet el president de la cambra, vull fer una esmena transaccional, i llegiré la proposta del tripartit perquè l’entengui la ciutadania, perquè la ciutadania l’escolti.
El tripartit diu: «Presentar d’acord amb el que preveu la moció 24/8...
El president
Senyor Pelegrí...
El Sr. Pelegrí i Aixut
... de 12 –acabo, senyor president– ...de març del 2008, en el seu apartat d, el Projecte de llei de reforma de l’impost de successions i donacions, en compliment d’allò que estableix l’apartat 3.3, del Pla de Govern 2007-2010, un cop avaluats l’impacte de la reforma realitzada en l’impost mitjançant la Llei 17/2007, de mesures fiscals i financeres, i el seu comportament sota els paràmetres normatius vigents i que tingui per objectiu millorar la justícia redistributiva, l’equitat i la progressivitat de l’import.» La transaccional és la següent: «Que l’any 2010 se suprimeixi totalment la tributació dels béns i drets entre familiars directes, cònjuge, fills i pares; reduir la bonificació l’any 2010, d’aquí a quatre mesos perquè ningú en aquest país, en la primera línia successòria hagi de pagar impost de successions.»
El president
Senyor Pelegrí...
El Sr. Pelegrí i Aixut
Esmena transaccional que els l’oferim perquè avui s’hi puguin apuntar, els oferim fer front comú també pa avui s’hi pugui apuntar, perquè segueixin votant a favor, perquè vostès també són d’aquest país i també necessiten ... (Remor de veus.)
El president
Senyor Pelegrí... Senyores diputades, senyors diputats... Senyor Pelegrí, ha acabat el seu temps. Senyor Pelegrí...
El Sr. Pelegrí i Aixut
...també, vostès també poden, si volen... –gràcies per les reflexions que m’han fet, les tindré molt en consideració– ...vostès també, si volen, poden defensar els interessos d’aquest país.
Moltes gràcies, senyor president. Senyores i senyors diputats.

Dolors Montserrat. PP
...I evidentment presentem també i sol·licitem que es presenti un projecte dins de tres mesos per la llei de supressió de l’impost de successions i donacions, proposta que el Grup Parlamentari Popular portàvem en els programes electorals de l’any 2003 i de l’any 2006.

http://www.parlament.cat/activitat/dspcp/transcripcions/01_propostes.pdf

nestictip

Nombre de missatges : 85
Fecha de inscripción : 06/09/2009

Tornar a dalt Ir abajo

Tornar a dalt


 
Permisos d'aquest fòrum:
No pots respondre a temes en aquest fòrum