Prou Impost de Successions a Catalunya !
¿Quieres reaccionar a este mensaje? Regístrate en el foro con unos pocos clics o inicia sesión para continuar.

resposta de CIU i ERC

3 participantes

Ir abajo

resposta de CIU i ERC Empty Re: resposta de CIU i ERC

Missatge  mosalma Dv 10 Jul 2009, 09:31

Jo hi ha coses que no les veig clares. Quan es parla de que "en aquest moment de crisi" no es pot eliminar aquests impost, què volen dir? que amb la seva mort, els meus pares finançaran una part del cotxe que els meus veïns li acaven de comprar al seu fill, que tot sigui dit no necessiten l'ajut de la generalitat? Quina mena de "redistribució de la riquesa" és aquesta? Per què en temps de bombolla immobiliària no feien més que apujar el valor catastral dels immobles, i per tant l'IBI o l'impost de succesions, i ara que porten dos anys baixant els preus de les vivendes NINGÚ ha actualitzat a la baixa els valors catastrals perque baixin els impostos?

Quina barra.... ens tracten com a "borregos".

mosalma

Nombre de missatges : 9
Fecha de inscripción : 01/07/2009

Tornar a dalt Ir abajo

resposta de CIU i ERC Empty Re: resposta de CIU i ERC

Missatge  xaii Dj 09 Jul 2009, 16:21

De cara a las elecciones a la Generalitat del proximo Noviembre 2010, que cada uno extraiga las conclusiones mas oportunas.
Yo lo tengo muy claro.

xaii

Nombre de missatges : 45
Fecha de inscripción : 05/05/2009

Tornar a dalt Ir abajo

resposta de CIU i ERC Empty resposta de CIU i ERC

Missatge  Marc TMT Dj 09 Jul 2009, 15:52

Fa pocs dies els vaig escriure un correu a tots els partits polítics, i aquí està la resposta de CIU i ERC:

CIU:


Benvolgut senyor Pascual,

Precisament, fa uns dies vaig estar reunit amb diversos membres de “NOsuccessions” i els vaig manifestar que estic totalment d’acord en eliminar l’Impost de Successions i Donacions. És més, en el programa electoral amb què ens vàrem presentar a les darreres eleccions al Parlament de Catalunya establíem que eliminaríem aquest impost i així ho farem una altra vegada en el proper programa electoral.

D’acord amb el nostre programa electoral hem defensat l’eliminació en diverses ocasions en el Parlament de Catalunya, amb el resultat conegut: el govern tripartit sempre s’oposa a la seva eliminació.

Creiem que és un impost injust, que grava sobretot a la classe mitjana i als treballadors d’aquest país. No estimula l’estalvi i, especialment en temps de crisi, ha de ser definitivament suprimit.

Els signes dels temps ens porten a parlar de la seva supressió, ens costa veure a Europa, i a moltes Comunitats Autònomes espanyoles, impostos similars. Es tracta d’un compromís electoral nostre, que estem en l’obligació de complir, i un reclam de moltes institucions.

També ho acabem de defensar en el Congrés dels Diputats demanant la seva supressió a 1 de gener de 2010.

Per últim, en relació a si aquesta supressió serà de cop o gradualment, no vull enganyar. No puc saber-ho fins que arribem a governar i vegi l’estat dels comptes de la Generalitat. No sabem què ens trobarem. Però durant la legislatura el suprimirem, i si podem fer-ho al començament de la legislatura millor que millor.

Estic convençut que aquest impost desapareixerà. Sempre i quan tinguem els vots suficients.

Molt cordialment,

Artur Mas

President de CiUI AQUESTA ÉS LA RESPOSTA DE ERCBenvolgut Marc,

Des d’ERC et volem agrair la teva carta en la que manifestes la teva preocupació per un tema que permanentment està a debat.

En els darrers anys de govern catalanista i d'esquerres ha impulsat diverses modificacions en l'impost de successions i donacions.

Dir-te que a la llei de mesures fiscals de l’any 2008 es va introduir una modificació important a l’impost de donacions, rebaixant els tipus impositius d’aquest impost de forma considerable ( 5% ,7% i 9%) equiparant-ho amb el de transmissions patrimonials (compra-venda).

Aquesta reforma va entrar en vigor l’any 2008 amb la voluntat de modificar més endavant l’impost de successions en aquesta mateixa línia, ja que els tipus d’aquests dos impostos han esta sempre homogènies,

llei de mesures fiscals 2008

Article 14

Quota íntegra de les transmissions lucratives entre vius

1. La quota íntegra de l’impost sobre successions i donacions en les transmissions lucratives entre vius a favor de contribuents dels grups I i II s’obté aplicant a la base liquidable l’escala següent:

BASE LIQUIDABLE QUOTA ÍNTEGRA RESTA BASE LIQUIDABLE TIPUS (%)

(FINS A EUROS) (EUROS) (FINS A EUROS)

0 0 200.000,00 5

200.000,00 10.000,00 600.000,00 7

600.000,00 38.000,00 en endavant 9

2. Perquè la tarifa establerta per l’apartat 1 sigui aplicable cal que la donació o el negoci lucratiu entre vius s’hagi formalitzat en escriptura pública.

Així en l’impost de donacions, la modificació dels tipus preparava al terreny d’una futura modificació de l'impost de successions ja que els tipus d'aquests dos fets imposables han estat els mateixos.

La precarietat de l'actual sistema de finançament, l'actual situació de crisi, el fort impacte recaptatori de la mesura i la possibilitat d’una supressió d'aquest per part del Govern de l'Estat han aturat la modificació de la part de successions que el govern tenia preparada.

Cal tenir en compte que aquest és un impost cedit i per tant la seva titularitat està totalment en mans de l'Estat. Per tant, la supressió d'aquest impost és una decisió del Congrés de Diputats i en el cas que es plantegés aquesta possibilitat nosaltres hi donaríem suport. Així mateix en el cas de supressió el govern de l’Estat hauria de compensar a les CA per la quantitat que deixen de recaptar. Si son les CA qui deixen les tarifes a zero aquesta compensació no es dona.

Actualment però sembla que el govern espanyol està fent un gir respecte a l’Impost de successions i està treballant la possibilitat de fer una regulació mínima d'aquest per a totes les CA i deixar la resta en mans de les CA. Si aquesta línia de treball es consolidés, les CA que tenen actualment la tarifa reduïda a zero haurien de repensar la seva regulació.

Ara mateix, la capacitat del Parlament de Catalunya de regular alguns aspectes d'aquest impost, com les tarifes i el parentiu, que impliqui una reducció considerable de la seva recaptació, atenent al principi de prudència que ha de tenir tot governant, queda totalment supeditada i per tant ajornada a l'aprovació d'un nou sistema de finançament que ja hauria d'haver entrat en vigor, però que per la manca de voluntat del Govern del PSOE i la incapacitat del PSC de d'aconseguir vèncer la resistència del PSOE a aplicar el sistema de finançament contemplat a l'Estatut encara resta pendent.

Cordialment,

Joan Camps
Assessor del Grup Parlamentari d'ERC
Tel. 93 706 34 39
e-mail: jcamps@parlament.cat

Marc TMT

Nombre de missatges : 49
Fecha de inscripción : 02/07/2009
Edad : 53

Tornar a dalt Ir abajo

resposta de CIU i ERC Empty Re: resposta de CIU i ERC

Missatge  Contenido patrocinado


Contenido patrocinado


Tornar a dalt Ir abajo

Tornar a dalt

- Temas similares

 
Permisos d'aquest fòrum:
No pots respondre a temes en aquest fòrum