DONACIO EN VIDA D'UNA CASA DE PARES A FILL

Ir abajo

DONACIO EN VIDA D'UNA CASA DE PARES A FILL Empty Re: DONACIO EN VIDA D'UNA CASA DE PARES A FILL

Missatge  jordibonet el Dc 11 Jun 2014, 12:11

La base de la plusvàlua per l'IRPF em sembla que no es calcula com tu dius, si no m'equivoco és la diferencia entre el valor de transmissió (el declarat a efectes de donacions), i el d'adquisició, però s'apliquen uns coeficients d'abatiment per compensar la inflació acumulada entre data d'asquisició i de transmissió.

Quan es desconeix el valor d'adquisició, crec que partint del valor de transmissió hi han unes taules per cacular el valor d'adquisició teòric.

A les ajudes del PADRE i a la web d'hisenda www.aeat.es crec que hi trobaràs exemples, si no, amb una cerca acurada a Google també podràs trobar molta informació al respecte.

jordibonet
jordibonet

Nombre de missatges : 757
Fecha de inscripción : 25/02/2009

Tornar a dalt Ir abajo

DONACIO EN VIDA D'UNA CASA DE PARES A FILL Empty Re: DONACIO EN VIDA D'UNA CASA DE PARES A FILL

Missatge  preocupada14 el Dt 10 Jun 2014, 19:36

Moltes gràcies Jordi, t'agraeixo la teva aportació.

Veig que si que compleix els requisits..

Ara haurem d'esbrinar quin import hem de declarar com a valor actual de la casa per calcular la plusvàula d'IRPF. Si l'index de la població és el 1,5 sobre 50.000 € entenc que es tributarà un % que serà del 20 o 20 i pico % d'IRPF sobre de la diferència, per tant sobre de 25.000 €.

A banda hauré d'esbrinar els temes legals.. si la donació es pot anul.lar.. si podem fer una donació entre ell i jo si som parella de fet..

No se si ha estat bona idea acceptar aquesta donació en vida i fer reformes..

Gràcies,


Anna

preocupada14

Nombre de missatges : 2
Fecha de inscripción : 03/06/2014

Tornar a dalt Ir abajo

DONACIO EN VIDA D'UNA CASA DE PARES A FILL Empty Re: DONACIO EN VIDA D'UNA CASA DE PARES A FILL

Missatge  jordibonet el Dc 04 Jun 2014, 13:26

Bon dia.

Jo et puc orientar pel que fà a l'impost de donacions, però per aixó necessito dues dades:
- Valor cadastral parcel·la+edificació, el trobareu als rebuts de l'IBI, si no me'l pots facilitar, especularé sobre els 50.000€ que esmentes.
- Terme municipal on està ubicat l'immoble ja que aquest indica el coeficient multiplicador que Tributs "recomana" (més aviat gairebé obliga) a aplicar sobre el valor cadastral per aconseguir les bases imposables.

Pel que fà a la bonificació, això és el que he trobat a la web de Tributs, és questió que ho repasseu per veure si la teva parella acompleix els requisits: http://etributs.gencat.cat/es/guies/com_fer_una_donacio/donacio_de_quantitats/

Per la plusvàlua municipal, un cop sàpiga el municipi potser et podré orientar.

I ho lamento però hi ha un tribut més que t'has deixat: La plusvàlua de l'IRPF que hauràn de pagar els pares de la teva parella com si es tractés d'una venda, en això no et puc fer números aproximats ja que no ho tinc per la mà, però suposo que amb el "PADRE" es pot especular l'impacte.

Per últim en els aspectes legals per lligar-ho tot no et puc ajudar, però suposo que com la vivenda un cop reformada s'haurà de reescriturar i registrar de nou, sempre es podrà posar que un %X és teu per les quantitats aportades per la reforma, això com a mínim.
jordibonet
jordibonet

Nombre de missatges : 757
Fecha de inscripción : 25/02/2009

Tornar a dalt Ir abajo

DONACIO EN VIDA D'UNA CASA DE PARES A FILL Empty DONACIO EN VIDA D'UNA CASA DE PARES A FILL

Missatge  preocupada14 el Dt 03 Jun 2014, 17:43

Bona tarda,

Per començar vull donar-vos les gràcies per llegir-me. El meu cas es bastant complicat, i tinc varies consultes diferents, espero que em pogueu ajudar.

Els pares de la meva parella tenen 2 cases als 4 vents, per tant també son titulars de les parcel.les corresponents. Ara volen donar en vida 1 de les cases al fill gran (la meva parella) per tal que ell se la reformi amb mi. L'altra casa de moment hi viuen ells i més endavant suposo que la donaran a l'altre fill. Per tant les propietats son suficients per cobrir amb la legítima dels 2 fills.

Estem parlant d'una casa amb un valor cadastral molt baix (inferior a 50.000 €) perquè te quasi 40 anys i en el seu moment es va registrar pel mínim import. Les reformes que hi volem fer sumen un total de 150.000 € perquè son importants i a més es tracta d'una ampliació de la vivenda. Les reformes les paguem la meva parella i jo (no estem casats, però fa més de 10 anys que vivim junts). Ara estem pensant en ampliar la família i casar-nos per arreglar papers.

Per tant una part de la casa també serà meva perquè la part que invertirem a la casa serà alta, pràcticament serà com si ens la fessim nova.

Quina és la solució més intel.ligent perquè els meus drets quedin ben lligats?

Les donacions en vida es poden anul.lar?

OPCIÓ 1)
Haviam pensat en una donació en vida dels seus pares cap a la meva parella i després fer un contracte privat a favor meu per un % de la casa. Crec que si es fa una donació en vida abans de que el fill tingui 37 anys es pot aplicar una bonificació de l'impost de donacions de qüasi el 95% fins a 60.000 €. És cert? Si ho fessim així puc tenir problemes si mai ens deixessim amb la meva parella? Quina validesa té un contrate privat davant de notari en el cas que ens deixessim? Els seus pares podrien anul.lar la donació en vida més endavant si s'enfadessin amb el seu fill o be és oficial com una compra-venda? que passaria amb el contracte privat que tindria a favor meu si anul.lessin la donació en vida?

OPCIÓ 2)
Fer la donació en vida a favor de la meva parella i després que ell em faci una compra-venda cap a mi (o be una donació quan estiguem casats) d'una part de la casa i que així la casa estigui a nom dels 2. La meva parella pot perdre la bonificació del 95% que li haurien aplicat amb la donació de pares a fills si es ven part del objecte que ha rebut?

OPCIÓ 3)
Fer una compra-venda de part de la casa dels seus pares cap a mi, i la resta que ho donin en vida al seu fill.

No se si hi ha més opcions possibles......

M'agradaria saber quina sería la forma més intel.ligent de poder fer aquesta operació perquè el cost d'impostos i plusvàlues sigui el mínim possible, però que tot quedi ben lligat i els meus drets quedin ben registrats. També voldria saber amb quins varems es basen per definir la plusvàlua. El valor de mercat de la casa (sense fer-hi reformes) NO supera els 200.000 €. Amb les reformes que volem fer si que el valor serà més alt perquè deixarem la casa qüasi com nova i amb més metres quadrats de planta.

Moltes gràcies!!

preocupada14

Nombre de missatges : 2
Fecha de inscripción : 03/06/2014

Tornar a dalt Ir abajo

DONACIO EN VIDA D'UNA CASA DE PARES A FILL Empty Re: DONACIO EN VIDA D'UNA CASA DE PARES A FILL

Missatge  Contenido patrocinado


Contenido patrocinado


Tornar a dalt Ir abajo

Tornar a dalt


 
Permisos d'aquest fòrum:
No pots respondre a temes en aquest fòrum