Prou Impost de Successions a Catalunya !
¿Quieres reaccionar a este mensaje? Regístrate en el foro con unos pocos clics o inicia sesión para continuar.

tecnic de icv

4 participantes

Ir abajo

tecnic de icv Empty Re: tecnic de icv

Missatge  Admin Dj 26 Nov 2009, 11:28

Per si li voleu contestar:
el 100% dels recursos de l'impost es queden a Catalunya. Es recapta a Catalunya i es gasta a Catalunya. Si els bascos o els madrilenys han decidit eliminar l'impost, tindran menys recursos
De com es gasta també se'n podria parlar, no per més recaptar existeix la garantia de que es tindràn millors serveis. Potser els bascos i madrilenys es poden administrar millor amb els seus recursos que Catalunya amb els nostres i, a més, protegir els patrimonis familiars gràcies a la inexistència de l'impost de successions.

A Catalunya l'impost es va reformar al 2007 i es va reformar entre altres coses gràcies a la participació d'ICV. Per això molts dels casos que s'expliquen d'herències que van pagar l'impost semblen injustos, ja que estem parlant de successions tributades amb l'impost abans de ser reformar.
Això es generalitzar d'una manera incorrecta. No es així, els casos i exemples que s'estan donant a conèixer corresponen a la formulació actual de la Llei.

Però actualment a Catalunya està exempt de pagar l'impost l'habitatge habitual si aquest té un valor de menys de 500.000 euros
i que s'està exempt de pagar impost si la suma "en efectiu" heretada és de menys de 18.000 €.
Això no es cert, de cap manera està exempt de pagar l'habitatge si aquest té un valor de menys de 500.000 euros, el que està exempt es el 95% del valor, sigui quin sigui amb un lìmit de 500.000 euros. Si el valor son 100.000 euros, la xifra exempta es de 95.000 euros, ni tant sols els 100.000, res a veure amb els 500.000 euros que ens diu, que es el límit al que pot arribar aquesta exempció. Per altra banda, hi ha dues causes per les que es perd aquesta exempció, que semblen fetes a mida per aconseguir que això succeeixi en la majoria dels casos, el no haver-hi viscut en els darrers dos anys (residència, casa dels fills, etc.) o haver-lo llogat (mateixes raons).

Per exemple, en el mail que ens reenvies es dona per suposat que "un pis mig" pagaria l'impost, però la realitat és que des de la modificació del 2007 que va entrar en vigor l'1 de gener de 2008, un "pis mig" no pagaria impost en cas que sigui primera residència, ja que un "pis mig" en cap cas te un valor cadastral de més de 500.000 €.
"Craso error" i imperdonable en un polític que vol defensar aquest impost i que, a més de la ignorància de la Llei que ha exhibit en el paràgraf anterior, rebla el clau amb aquesta afirmació sobre el valor cadastral. No sap que els valors dels immobles no es calculen segons el seu valor cadastral sinò que s'ha de multiplicar aquest per un coeficient que assigna la Generalitat a cada població? No sap que aquest coeficient, segons la població, pot ser 1,30 però també 4,85 i que la mitjana es situa a prop del 3? Convé aclarir que es tracta d'un multiplicador directe, no d'un percentatge.

En darrer lloc, m'agradaria dir que Catalunya té un Impost de Successions i Donacions més elevat que Madrid i País Basc. Però te un ISD molt més baix que Alemanya, França, Anglaterra o els països nòrdics, que tenen tipus impositius molt superiors als de Catalunya i uns nivells de benestar als que ens agradaria arribar.
Això no es cert, els tipus dels països que esmenta no son molt superios als de Catalunya sinò en molts casos inferiors, però es que, a més, en quant als països nòrdics, a Suècia no existeix aquest impost, a Noruega, el cònjuge està exempt de tributar, a Dinamarca el cònjuge i descendents estan exempts de tributar, a Finlándia el cònjuge te una deducció de 30.200 euros (aquí 18.000 euros) i la resta tributa del 7% al 13% (aquí del 7,42% al 32,98%). A la resta de països que esmenta, a França el cònjuge està exempt i els descendents gaudeixen de una deducció de 156.359 euros, al Regne Unit el cònjuge està exempt i els descendents gaudeixen d'una deducció de 312.000 lliures esterlines, a Alemanya el 100% de l'habitatge habitual està exempt, el cónjuge gaudeix d'una deducció de 500.000 euros, els descendents de 400.000 i la cancellera Merkel acaba d'anunciar una reducció dels tipus impositius i la equiparació dels familiars de segon grau al tractament de cónjuge i descendents quan es tracti d'una herència d'una empresa familiar. I, efectivament, tot això sense minvar els nivells de benestar d'aquests països als que, com vostè diu, "ens agradaria arribar".

però espero que amb aquest mail hagi pogut aclarir algunes de les coses que sovint es diuen sobre l'impost i que no són certes.
Lamentablement, amb informació errònia, ben poques coses es poden aclarir.
Admin
Admin
Admin

Nombre de missatges : 1108
Fecha de inscripción : 26/10/2008
Edad : 73

http://www.nosuccessions.org

Tornar a dalt Ir abajo

tecnic de icv Empty Re: tecnic de icv

Missatge  assgupe Dj 26 Nov 2009, 11:16

Amb aquesta mena d'argumentacions també els hi podem veure un altre cara. Si els bascos i els madrilenys han eliminat l'impost serà perquè ho poden fer i si, segons els nostres politics nosaltres no podem, pot ser que sigui per la nostra incapacitat colectiva en diversos aspectes que ara no detallo, pero dels que també en tenen la culpa ells (d'aqui, d'allà i de més enllà), al no posar-se d'una vegada d'acord per aconseguir les mesures adients per solventar els problemes que diuen que tenim i per seguir gastant alegrement el que a la gent ens costa tant de guanyar.

Es molt còmode carregar els problemes als més dèbils, en aquest cas nosaltres, i mentres "viva la pepa!". Doncs com diu un altre company del Foro, ara, LA GALLINETA DIU QUE NO, QUE NO VOL PONDRE CAP MÉS OU.

No he escoltat aquests arguments quan han decidit ajudar als bancs, a les grans industries, a les grans constructores, etc, etc, i ara tots tenen sermons de kilòmetres. Els que no entenem d'aquestes raons de l'ECONOMIA, sinò sols del que podem estalviar amb el nostre esforç, els que no ens hem comprat cap cotxe, els que no hem rebut cap crèdit, els que paguem religiosament tots els impostos dels cuals ningú ens en dona un detall convincent, inclús, fins hi tot, els que si O NO cobrem els 400€, ara diem:

CO, CO, CO, CO, CO, NO VULL PONDRE CAP MES OU.

assgupe

Nombre de missatges : 61
Fecha de inscripción : 22/02/2009

Tornar a dalt Ir abajo

tecnic de icv Empty Re: tecnic de icv

Missatge  poseidon Dj 26 Nov 2009, 10:41

Pienso que deberías responderle y enviarle el contenido de "L'impost de successions la món", de la página inicial de www.Nosuccessions.org

poseidon

Nombre de missatges : 123
Fecha de inscripción : 23/04/2009

Tornar a dalt Ir abajo

tecnic de icv Empty tecnic de icv

Missatge  coca 67 Dj 26 Nov 2009, 00:38

MAIL ENVIAT DEL SENYOR HERNANDEZ D'INICIATIVA-VERDS RESPONENT A UN COMENTARI QUE LI VAIG ENVIAR SOBRE L'ISD

Imagino que no ens possarem d'acord en les nostres postures sobre l'impost de successions i donacions (ISD), però li agraeixo la oportunitat que ens dona d'explicar-nos.

A diferència del que passa amb altres impostos o del que passa amb els peatges, el fet que Catalunya no hagi eliminat l'impost no provoca un greuge comparatiu ni fa que estiguem "discriminats" a nivell fiscal: el 100% dels recursos de l'impost es queden a Catalunya. Es recapta a Catalunya i es gasta a Catalunya. Si els bascos o els madrilenys han decidit eliminar l'impost, tindran menys recursos per pagar hospitals, escoles o transport públic i, pitjor encara, tindran menys recursos amb el nou sistema de finançament que ha premiat a les CCAA que fan
un major esforç fiscal, com la nostra.

A Catalunya l'impost es va reformar al 2007 i es va reformar entre altres coses gràcies a la participació d'ICV. Per això molts dels casos que
s'expliquen d'herències que van pagar l'impost semblen injustos, ja que estem parlant de successions tributades amb l'impost abans de ser reformar.
Però actualment a Catalunya està exempt de pagar l'impost l'habitatge habitual si aquest té un valor de menys de 500.000 euros, i que s'està
exempt de pagar impost si la suma "en efectiu" heretada és de menys de 18.000 €. I a partir d'aquí el tipus impositiu és progressiu, és a dir, que contra més valor té la successió, més % d'impost es paga. Per exemple, en el mail que ens reenvies es dona per suposat que "un pis mig" pagaria l'impost, però la realitat és que des de la modificació del 2007 que va entrar en vigor l'1 de gener de 2008, un "pis mig" no pagaria impost en cas que sigui primera residència, ja que un "pis mig" en cap cas te un valor cadastral de més de 500.000 €.

En darrer lloc, m'agradaria dir que Catalunya té un Impost de Successions i Donacions més elevat que Madrid i País Basc. Però te un ISD molt més baix que Alemanya, França, Anglaterra o els països nòrdics, que tenen tipus impositius molt superiors als de Catalunya i uns nivells de benestar als que ens agradaria arribar.

Sé que és un debat complicat, per la complexitat de l'impost i pel fet que en la majoria de casos es produeix el pagament en una situació vital
complicada com és desprès de la mort d'una persona propera, però espero que amb aquest mail hagi pogut aclarir algunes de les coses que sovint es diuen sobre l'impost i que no són certes.

A més d'això

Jesús Hernández

Tècnic del Grup d'ICV al Congrés i al Senat
Iniciativa per Catalunya

NOTA D'AUTOR

deu n'hi do quina informacio que te el sr hernandez si ha sigut capaç d'escriure el que posen les lletres vermelles!!!!!! no saber que a suecia no es paga es fer-se el suec
coca 67
coca 67

Nombre de missatges : 55
Fecha de inscripción : 23/07/2009
Edad : 54

Tornar a dalt Ir abajo

tecnic de icv Empty Re: tecnic de icv

Missatge  Contenido patrocinado


Contenido patrocinado


Tornar a dalt Ir abajo

Tornar a dalt


 
Permisos d'aquest fòrum:
No pots respondre a temes en aquest fòrum