01/06/2011 - NACIÓ DIGITAL.CAT - Majestic Dos per successions

Ir abajo

01/06/2011 - NACIÓ DIGITAL.CAT - Majestic Dos per successions

Missatge  Montser el Dj 02 Jun 2011, 08:26

NACIÓ DIGITAL.CAT
Majestic Dos per successions
Publicat 01/06/2011
Q.S.
Parlament

El PPC donarà suport a la rebaixa de l'impost després d'acordar amb CiU anar més enllà si l'economia ho permet

Primer acord de geometria variable de CiU amb el PP. El projecte de llei de modificació de la Llei de regulació de l'impost sobre successions i donacions que presenta el Govern tindrà el suport del PPC, ja que els populars han acordat amb CiU una proposta de resolució per anar més enllà en successions i suprimir donacions aquesta legislatura si la situació de les finances de la Generalitat ho permet.

En concret, el projecte que presenta ara el Govern fixa una bonificació del 99% de la quota tributària de l'impost en la modalitat de successions per a les transmissions a favor dels contribuents dels grups de parentiu I i II, i inclou fills, pares i cònjuges.

Per donar suport a aquesta tramitació, que es fa per lectura única, el PPC volia afegir els grups III i IV, és a dir, les adquisicions per col·laterals de segon i tercer grau i per ascendents i descendents per afinitat, i les adquisicions per col·laterals de quart grau o de graus més distants i per estranys. Els populars també reclamaven la supressió de donacions.

Finalment, CiU i PPC han acordat una segona reforma de la Llei de successions i donacions que s'hauria de presentar abans del 31 de desembre del 2012, però "sempre que la situació de les finances de la Generalitat de Catalunya ho permetin". L'aplicació de l'eliminació de successions s'hauria de produir abans del 2013. En el cas de donacions, no es concreta termini per portar-ho a terme. Aquesta proposta de resolució acordada per CiU i PPC es votarà en la comissió d'economia.

Així, la reforma tindrà el suport de CiU i PPC, els dos grups que sempre han defensat l'eliminació d'aquest impost. Votaran en contra PSC, ERC, ICV-EUiA, C's i SI.

Llegir aquí: http://www.naciodigital.cat/noticia/25516/majestic/dos/successions
avatar
Montser

Nombre de missatges : 4636
Fecha de inscripción : 08/05/2009

Veure perfil de l'usuari

Tornar a dalt Ir abajo

Tornar a dalt


 
Permisos d'aquest fòrum:
No pots respondre a temes en aquest fòrum