Herència entre germans

Ir abajo

Re: Herència entre germans

Missatge  jordibonet el Dt 29 Jun 2010, 09:40

Efectivament els pares son grup 2, però la deducció de 275.000€ es per als fills del causant, per els pares (ascendents) es de 100.000€ (be, hores d'ara el 25%, d'aqui dos díes el 62,5%, i a 07/2011 el 100%).

Ara, si el pare i/o la mare tenen 75 anys o mes, si que gaudeixen d'una deducció de 275.000€ acumulable a la de parentiu i que ja està en vigor al 100%.

En tot cas s'han de fer números, però si els teus pares no tenen molt patrimoni, pot ser una bona jugada, ja que després tu si que gaudiríes de les deduccions per fill i del multiplicardor 1. Una altra alternativa en el cas de que els pares no tinguin la esmentada edat, es fer-ne tres parts aprofitant al màxim les deduccions que pogueu gaudir cada un, i a mes, donada la progressivitat de la tarifa, també reduireu el tipus mitjà.

Ara, ja saps que les coses poden canviar, amb el que fer plantejaments a llarg plaç es dificil, la cosa pot empitjorar (o millorar) si l'estat marca unes regles del joc comunes i/o mínimes per a totes les comunitats, i també hi ha la incertesa del que pugui passar en les properes autonòmiques, ja que en principi CiU ha repetit mes d'una vegada que si governa el "suprimirà", ara, de moment ha de guanyar.
jordibonet
jordibonet

Nombre de missatges : 757
Fecha de inscripción : 25/02/2009

Veure perfil de l'usuari

Tornar a dalt Ir abajo

Re: Herència entre germans

Missatge  maybrick el Dt 29 Jun 2010, 09:10

Moltes Gràcies Jordi ,

Pel que dius , hauré d´estar fotent "chapes" tota la vida per poder pagar aquest petit impost que el Sr. Montilla no ha tingut pebrots d´eliminar .....

A totes llums potser sería millor fer hereders els pares ??? hi hauría molta diferencia ??? He vist que els pares són Grup 2 , per tant la tasa multiplicadora es la simple ( 1x) i les reduccions són fins a 275.000 ??

Salutacions

maybrick

Nombre de missatges : 5
Fecha de inscripción : 03/07/2009

Veure perfil de l'usuari

Tornar a dalt Ir abajo

Re: Herència entre germans

Missatge  jordibonet el Dl 28 Jun 2010, 17:04

Per empresa familiar o participacions en empresa familiar si que es pot aplicar la reducció del 95% entre col·laterals.

Ara, pel que fà a l'habitatge habitual, la llei diu el següent:

Els parents col·laterals del causant, per a poder gaudir de la reducció que
estableix l’apartat 1, han d’éser mé grans de seixanta-cinc anys i hi han d’haver
conviscut com a mínim els dos anys anteriors a la seva mort.

En tot cas trobo aconsellable que t'assessoris per un professional qualificat (p.e. advocat especialitzat en dret fiscal i/o successori).
jordibonet
jordibonet

Nombre de missatges : 757
Fecha de inscripción : 25/02/2009

Veure perfil de l'usuari

Tornar a dalt Ir abajo

Re: Herència entre germans

Missatge  maybrick el Dl 28 Jun 2010, 14:37

Hola Jordi ,

Moltes gràcies per la tasca que feu entre tots plegats i per l´informació tan acurada que teniu .....

L´opció que comentes per reduir la càrrega tributaria no es posible ja que jo no tinc fills , per tant poca cosa es pot fer.

D´altra banda , entre germans també hi ha l´excempció de 95% fins als 500.000 en la vivenda habitual ?? o la nostre estimada Generalitat te alguna altre carta amagada a la maniga i aixó no sigui igual quan es entre germans ??

En el cas d´un negoci/empresa , supos que també tributa , per tant , que sería més aconsellable , incloure l´empresa dins l´herencia o donar-la de baixa i crear-la de nou ???

Molts gràcies de nou !!

maybrick

Nombre de missatges : 5
Fecha de inscripción : 03/07/2009

Veure perfil de l'usuari

Tornar a dalt Ir abajo

Re: Herència entre germans

Missatge  jordibonet el Dl 28 Jun 2010, 12:30

El pis de Calella per no tindre problemes s'hauría de valorar com a mínim per el seu valor cadastral (sol+edificació) multiplicat per 1,6, suposant que el valor d'escriptures s'ajusti al cadastral, cosa que no sol passar, l'hauríes de valorar en 160.000€. Be, en tot cas procura aconseguir el rebut de l'IBI i així sortiràs de dubtes.

Els valors en renda variable s'han de valorar segons la seva cotització a la data de defunció, el mateix amb els saldos en comptes. Enretirar fons a última hora pot ser perillós, tingues en compte que et poden demanar els extractes de moviments del darrer any des de la data de defunció i tot alló que no es pugui justificar, ells diràn que s'ha d'afegir a la massa d'herència, després tu ho podràs discutir, però l'administració te la manía de denegar-ho tot per tal de veure si ens avorrim i paguem, a mes si s'ha d'entrar en vía judicial, pot sortir mes car el remei que la enfermetat.

Pel que fà a la herència entre germans, es de les mes gravoses tret de que es puguin gaudir de deduccions per convivència mútua, minusvalua del 33% o mes (del hereu, o sigui tu), i/o per tindre l'hereu 75 anys o mes. Jo per que et facis una idea et dic els calculs per diferents masses d'herència sense tindre en compte les deduccions extraordinaries que he esmentat abans:

250.000€ = 46.653 / 41.591 / 36.529
300.000€ = 60.153 / 55.091 / 50.028
350.000€ = 73.653 / 68.590 / 63.528

Veurás que t'he posat tres imports d'impost per cada supòsit, aixó es perqué les noves reduccions de la rencent reforma s'aplica per etapes, el primer import es el que es pagaría en cas de defunció abans de l'1 de juliol d'aquest any, el segon per les defuncions entre l'1 de juliol d'aquest any i el 30 de juny de 2011, i la tercera des de l'1 de juliol de 2.011.

Una possibilitat de reduïr la càrrega tributària, es que en lloc d'heretar-ho tot tu, es que si tens fills/es, la teva germana faci un nou testament deixant una part a ells, aixó si, ells podràn disposar-ne lliurement de l'heretat, ja sigui ara si ja son majors d'edat, o en un futur quan l'acompleixin. Ara, no se si l'estat de salut de la teva germana ho permet.
jordibonet
jordibonet

Nombre de missatges : 757
Fecha de inscripción : 25/02/2009

Veure perfil de l'usuari

Tornar a dalt Ir abajo

Herència entre germans

Missatge  maybrick el Dg 27 Jun 2010, 21:52

Bona Tarda-Nit.

Us voldría demanar si em podríeu ajudar amb els càlculs de l´heréncia entre germans ... la veritat es que no m´aclaro gens i fins i tot m´he comprat el llibre d´Alejandro Ebrat , però encara estic més liat.

El meu cas es bastant fotut perqué tinc una germana en estat bastant fotuda i no sembla que en poguem sortir , peró encara tenim alguna esperança.

Jo sóc hereu universal d´un pis a Calella ,vivenda habitual de la germana i amb un valor a les escriptures de 100.000 Euros. A part , entre les llibretes , accions , diposits i fons d´inversió , calculo que hi pot haver uns 180.000 €.

Em podeu dir algun lloc on pugui trobar els calculs reals a fer ?? tipus a+b=c ?? Ja se que aquest tema no va ben bé així , peró si hem poguessiu fer un "Copiar i pegar" sería de gran ajuda tant per mí com per la resta d´usuaris del foro.

El fet que la els diners estiguin en formt d´accions , fons d´inversió , etc ... , fa que tribrutin més ?? Si es treuen els diners d´un dia per l´altre , es a dir es fan desapareixer , hi pot haver problemes posteriors ??Moltes gràcies !!

maybrick

Nombre de missatges : 5
Fecha de inscripción : 03/07/2009

Veure perfil de l'usuari

Tornar a dalt Ir abajo

Re: Herència entre germans

Missatge  Contenido patrocinado


Contenido patrocinado


Tornar a dalt Ir abajo

Tornar a dalt


 
Permisos d'aquest fòrum:
No pots respondre a temes en aquest fòrum