Prou Impost de Successions a Catalunya !
¿Quieres reaccionar a este mensaje? Regístrate en el foro con unos pocos clics o inicia sesión para continuar.

01/12/2009 - EL PUNT.CAT- Economía - Entrevista Ángel Serrano i Jordi Bonet: «Som víctimes d'una espoliació fiscal»

Ir abajo

01/12/2009 - EL PUNT.CAT- Economía - Entrevista Ángel Serrano i Jordi Bonet: «Som víctimes d'una espoliació fiscal» Empty 01/12/2009 - EL PUNT.CAT- Economía - Entrevista Ángel Serrano i Jordi Bonet: «Som víctimes d'una espoliació fiscal»

Missatge  Montser Dt 01 Des 2009, 09:54

EL PUNT.CAT
Economía
Entrevista Ángel Serrano i Jordi Bonet: «Som víctimes d'una espoliació fiscal»
Publicado 01/12/2009
Isabel Martínez
Badalona

ÁNGEL SERRANO I JORDI BONET VOCAL I TRESORER DE L'ASSOCIACIÓ PER A LA REFORMA DE L'IMPOST DE SUCCESSIONS

L'Associació per a la Reforma de l'Impost de Suc- cessions (ARIS) organitza demà dimecres la confe- rència L'impost de successions, què sap sobre les herències? a la seu de la Societat Coral La Badalo- nense (Sant Anastasi, 14). L'acte, que es clourà amb un col·loqui, començarà a les vuit del vespre.

Per què sorgeix l'Associació per a la Reforma de l'Impost de Successions (ARIS)?

–JORDI BONET (J.B.): «El nostre objectiu és reduir la càrrega fiscal de l'impost de successions pel que fa als cònjuges i fills.»

–ÁNGEL SERRANO (Á.S.): «Som una associació deslligada dels partits i volem integrar gent de totes les ideologies. Lluitem perquè s'arregli la situació».

–Quanta gent són?

–(J.B.): «La junta la formem set persones, però tenim la col·laboració de molta altra gent que ens ajuda a organitzar les campanyes de difusió o les xerrades que fem als municipis. També tenim 10.000 afiliats al fòrum del nostre lloc web i gairebé 23.000 a la xarxa social Facebook.»

–Demà en fan una a Badalona...

–(Á.S.): «Sí. Hem convocat una conferència a la societat coral La Badalonense. La idea és arribar a la gent de carrer i informar-los sobre un tema que molts desconeixen. Després hi haurà un col·loqui, en què la gent podrà preguntar.»

–Estem informats sobre el tema?

–(J.B.): «La gent està totalment desinformada. Ho comprovem en cada conferència que fem als diferents municipis. Hi ha molta gent que té idees preconcebudes falses...»

–Com ara quines?

–(J.B.): «Que es poden deslliurar de pagar, traient els diners del banc el mateix dia de la defunció del familiar o unes setmanes abans. Això és totalment fals. Hi ha molts mecanismes de control.»

–Com i qui afecta l'impost de successions?

–(J.B.): «L'impost de successions afecta les classes mitjanes. Es calcula que el 44% dels catalans suporten aquesta càrrega fiscal. Els menys afectats són les grans fortunes, que tenen els mecanismes necessaris per escapolir-se i deslocalitzar els calés en una altra comunitat autònoma o un país més favorable. Un altre dels trucs que fan servir és posar el patrimoni particular a nom de les seves empreses.»

–Vostès deuen conèixer casos realment paradoxals...

–(J.B.): «Sí; des de persones que el seu primer habitatge és de lloguer i tenen una segona residència per la qual paguen tot l'impost, a persones que han de renunciar a l'herència que els han deixat perquè no poden fer front a la càrrega fiscal.»

–Actualment, el Parlament està discutint una reforma de l'impost. Com va?

–(J.B.): «Sobre la taula hi ha una proposta d'ERC, que és qui ha obert la caixa dels trons, però per electoralisme pur, i una altra del PSC, que no entraria en vigor fins al gener del 2011. En tot cas, ICV-EUiA, que és en el govern, hi està en contra, així que hem de veure en què queda tot plegat.»

–Per què Catalunya va tan enrere en aquest tema?

–(Á.S): «Per manca de voluntat política. El 2005, amb un mateix govern tripartit i un mateix conseller d'Economia, el conseller Castells, es va anunciar a bombo i platerets una reforma que no es va portar a terme. El 2007 es van fer algunes deduccions, però sense efecte real. La situació és molt injusta. Som víctimes d'una espoliació fiscal. El més important és que ara hi ha l'associació per vigilar que no torni a passar el mateix que el 2005.»

–Els catalans som els únics afectats...

–(Á.S.) «Sí, juntament amb Extremadura, però allà es paga quatre vegades menys. Comparativament amb la resta de comunitats autònomes, som els que més pressió fiscal suportem.»

Publicat a

* El Punt Barcelonès Nord 01-12-2009 Pàgina 40

Leer aquí: http://www.elpunt.cat/noticia/article/-/-/110183.html
Montser
Montser

Nombre de missatges : 4636
Fecha de inscripción : 08/05/2009

Tornar a dalt Ir abajo

Tornar a dalt

- Temas similares

 
Permisos d'aquest fòrum:
No pots respondre a temes en aquest fòrum