Prou Impost de Successions a Catalunya !
¿Quieres reaccionar a este mensaje? Regístrate en el foro con unos pocos clics o inicia sesión para continuar.

Impuesto Sucesiones en el Congreso

3 participantes

Ir abajo

Impuesto Sucesiones en el Congreso Empty BLOG DE SANCHEZ LLIBRE

Missatge  Montser Dg 28 Jun 2009, 11:48

A LA TERCERA VA LA VENÇUDA: CIU INTENTARÀ ELIMINAR L’IMPOST DE SUCCESSIONS I DE DONACIONS28 de Juny, 2009 - 08:07 — Josep

En el proper període de sessions del Congrés, buscarem més aliats i -perquè no dir-ho- intentarem convèncer el PSOE perquè desaparegui aquest impost

Aquesta setmana el grup parlamentari de CiU al Congrés dels Diputats ha aconseguit dos objectius pou important,s al meu entendre, com han estat:

.- aprovar per unanimitat un projecte de llei -perquè es prengui en consideració- per lluitar contra la morositat (de tota manera ara vindrà el mes difícil amb la seva tramitació parlamentària)

.- evitar una pujada indiscriminada d’impostos directes, avortant un acord entre el PSOE i ICV (de tota manera haurem d’estar alertes en el futur per evitar que això no es torni a produir)

Per al proper període de sessions un dels objectius prioritaris de CiU des de la perspectiva fiscal serà el de l’eliminació de l’impost de successions i donacions a tot l’Estat. Es un impost que única i exclusivament castiga i confisca, sobretot a la classe mitjana catalana.

De fet, des de CiU ja hem intentat eliminar-lo dues vegades al Congres en aquest trimestre i ho hem perdut només per un vot de diferència. Estic convençut que, quan ho tornem a plantejar per tercera vegada, podrem guanyar-ho definitivament: a la tercera va la vençuda, com diu la dita.

Aconseguirem, doncs, fer justícia i que la neutralitat fiscal sigui una realitat quan es produeixi el traspàs dels bens mobles o immobles, que durant molts anys han tributat a través de l’estalvi dels nostres familiars.

A l’actualitat no té sentit que a comunitats autònomes com, per exemple, la veneciana, la madrilenya o la navarresa hagi desaparegut la seva tributació, mentre que a Catalunya moltes famílies han de vendre una part del legat per poder pagar els impostos que generen aquestes transmissions o altres persones més espavilades deslocalitzen els seus patrimonis i els porten a altres comunitats autònomes per evitar pagar.

Per això, a causa de la importància d’aquesta gran injustícia, des dels nostre grup parlamentari tornarem a plantejar aquesta proposta al Congrés dels Diputats en el proper període de sessions. Buscarem més aliats i -perquè no dir-ho- intentarem convèncer el PSOE (com ho vam fer en l’eliminació de l’impost del patrimoni). Intentarem assolir el màxim consens al Congrés davant d’aquesta confiscació que avui pateixen les classes mitjanes catalanes.

Veurem si al final d’aquest any els nostres esforços donen resultat i si us podrem comunicar aquesta bona notícia que, sens dubte, donaria una gran alegria a una part important de la societat civil catalana, en una vella reivindicació.

Leer aquí: http://www.sanchezllibre.cat/index.php?q=content/la-tercera-va-la-ven%C3%A7uda-ciu-intentar%C3%A0-eliminar-l%E2%80%99impost-de-successions-i-de-donacions
Montser
Montser

Nombre de missatges : 4636
Fecha de inscripción : 08/05/2009

Tornar a dalt Ir abajo

Impuesto Sucesiones en el Congreso Empty Re: Impuesto Sucesiones en el Congreso

Missatge  Montser Dg 28 Jun 2009, 11:31

Economía/Fiscal
Sánchez Llibre (CiU) buscará aliados para eliminar el impuesto de sucesionesBARCELONA, 28 Jun. (EUROPA PRESS) -

El portavoz de Economía y Hacienda de CiU en el Congreso de los Diputados, Josep Sánchez Llibre, buscará aliados, también del PSOE, para eliminar en todo el Estado el impuesto de sucesiones y donaciones que "castiga y confisca a las clase media catalana".

El diputado afirmó hoy en su blog que "no tiene sentido" que en comunidades autónomas como la navarresa o la madrileña haya desaparecido esta tributación y que en Cataluña muchas familias deban vender parte del legado para pagar los impuestos que generan las transmisiones.

CiU ha perdido dos veces y por un voto de diferencia la votación para eliminar el tributo, pero Sánchez Llibre afirmó que "a la tercera va la vencida" y confió en lograr este objetivo "prioritario" en el próximo período de sesiones del Congreso.

Recordó también que esta semana el grupo parlamentario de CiU en el Congreso consiguió aprobar por unanimidad un proyecto de ley para luchar contra la morosidad y evitar una subida "indiscriminada" de impuestos directos al abortar un acuerdo entre PSOE e ICV.

Leer aquí: http://www.europapress.es/nacional/noticia-economia-fiscal-sanchez-llibre-ciu-buscara-aliados-eliminar-impuesto-sucesiones-20090628103618.html
Montser
Montser

Nombre de missatges : 4636
Fecha de inscripción : 08/05/2009

Tornar a dalt Ir abajo

Impuesto Sucesiones en el Congreso Empty Re: Impuesto Sucesiones en el Congreso

Missatge  jordibonet Ds 27 Jun 2009, 16:19

Montser escrigué:ERC, en aquell moment, no hi era.

Ves quins collons (perdoneu-me la expressió però em surt de l'ànima).

Un altre cop que no anem endavant per la misteriosa absencia d'algú.

Coincideixo amb en cesc amb que ens prenen el pel amb les seves conxorxes.
jordibonet
jordibonet

Nombre de missatges : 757
Fecha de inscripción : 25/02/2009

Tornar a dalt Ir abajo

Impuesto Sucesiones en el Congreso Empty Re: Impuesto Sucesiones en el Congreso

Missatge  cesc Ds 27 Jun 2009, 13:13

Jo ja ho tinc clar,ENS PRENEN EL PEL !!! sempre passa alguna cosa o falta algu,que curios!

cesc

Nombre de missatges : 443
Fecha de inscripción : 16/12/2008

Tornar a dalt Ir abajo

Impuesto Sucesiones en el Congreso Empty Impuesto Sucesiones en el Congreso

Missatge  Montser Ds 27 Jun 2009, 10:48

La llei contra la morositat, més a prop

Josep Sánchez Llibre - Portaveu d’economia del grup parlamentari de CiU

26.06.2009


He parlat en diverses ocasions dels efectes letals que la morositat té sobre les empreses. El fet que les factures no es cobrin o s’acabin cobrant en dates molt llunyanes obliga a un enorme esforç financer a totes les empreses i, especialment, a les petites i mitjanes i als autònoms. En aquesta qüestió, a més, les administracions públiques també estan acostumades a uns terminis de pagament del tot insuportables per als seus proveïdors.

Dimarts vam donar un pas ben important per acabar amb la morositat. El Congrés, per unanimitat, va donar suport a la proposició de llei de CiU destinada a lluitar-ne en contra. Esperem que la seva tramitació parlamentària sigui ràpida i aviat aquesta proposició sigui una llei vigent i aplicable.

La principal mesura passa per reduir els terminis de pagament. Segons la proposició que hem presentat, el termini màxim de pagament, entre empreses, serà de seixanta dies, encara que existís pacte d’un termini més llarg. Per a les administracions públiques, s’estableix un termini transitori que obligarà a pagar a seixanta dies durant aquest any, a quaranta-cinc durant el 2010 i a trenta dies des del 2011. I el concepte d’administració comprendrà també els ens públics com, per exemple, RENFE o ADIF.

També es preveu l’obligació de satisfer al creditor les despeses suportades, com els costos bancaris de devolució, les despeses d’intermediació o el cost dels informes comercials. En el cas de retard en el pagament, la llei imposarà el pagament de l’interès legal del diner augmentat en una meitat més. Alhora es facilita l’accés a la reclamació judicial monitòria elevant el límit màxim d’aquests reclamacions de 30.000 a 150.000 euros. Alhora es fixa un procediment judicial molt més simple que permeti reclamar a les administracions sense els inacabables terminis de l’actual procediment contenciós.

Lluitar contra la morositat resulta avui dia més urgent que mai. Els impagaments i els retards són la principal causa de mortalitat de les empreses i generen un efecte en cadena impossible de suportar per la nostra economia. També, en acabar amb la vida de les empreses, són un factor de creixement incontenible de l’atur. És important, doncs, que tots els grups del Congrés hagin coincidit amb el nostre diagnòstic i aviat puguem deixar els primers llocs que ara ocupem en el rànking internacional de mals pagadors.

Canviant de qüestió: agraeixo sincerament els comentaris als meus anteriors articles sobre l’impost de successions. He de dir, però, que dimarts passat vaig presentar al Congrés una moció per la immediata supressió de l’impost, com a mínim entre ascendents i descendents. A diferència del que va passar amb la proposició contra la morositat, aquí el resultat va ser que el PSOE i companyia no la van admetre a tràmit i la proposta no va passar per 19 vots a 18. ERC, en aquell moment, no hi era. Però evidentment que continuarem parlant i treballant perquè ben aviat aquest impost expropiatori desaparegui.

Leer en: http://www.cronica.cat/tribuna-politica/Josep-Sanchez-Llibre/La-llei-contra-la-morositat-mes-a-prop
Montser
Montser

Nombre de missatges : 4636
Fecha de inscripción : 08/05/2009

Tornar a dalt Ir abajo

Impuesto Sucesiones en el Congreso Empty Re: Impuesto Sucesiones en el Congreso

Missatge  Contenido patrocinado


Contenido patrocinado


Tornar a dalt Ir abajo

Tornar a dalt


 
Permisos d'aquest fòrum:
No pots respondre a temes en aquest fòrum