Sobre les revisions de la liquidacio del impost

Ir abajo

Re: Sobre les revisions de la liquidacio del impost

Missatge  mylai el Dv 11 Set 2009, 20:50

Pel que dius, hi hauria possiblitats de impugnar la no aplicaciò de l'exempció per vivenda habitual, però, això sí, adjuntant una dictamen pericial que recolsi les al.legacions en el cas d'un i l'altre immoble. En el cas de la vivenda habitual, s'haurà d'acreditar molt bé i clarament que es tracta d'una sola finca i que ha estat, en conjunt, la residència habitual de la difunta, a més de complir tots els altres requisits previstos a la Llei (quantia màxima, empadronament ...).
Hi ha jurisprudència, la qual, penso, que es podria aplicar al teu cas, que ha dictaminat, en determinats casos referents a edificis en els quals hi ha un local i una vivenda sense divisió horitzontal, quan es considera local o quan es considera una vivenda, depenent de la superficie, estat i predomini dins de l'immoble de cadascun dels destins.
En resum, jo crec, amb les reserves que ja t'he fet en les altres respostes, que, en principi, tens possibil.litats d'impugnar.

mylai

Nombre de missatges : 176
Fecha de inscripción : 25/04/2009

Veure perfil de l'usuari

Tornar a dalt Ir abajo

canvii

Missatge  josep brugue cod el Dj 10 Set 2009, 13:38

He preferit no posar els cognoms complerts ,ningu ho fa,ningu els posa i penso que potser millor,gracies

josep brugue cod

Nombre de missatges : 4
Fecha de inscripción : 02/09/2009

Veure perfil de l'usuari

Tornar a dalt Ir abajo

Re: Sobre les revisions de la liquidacio del impost

Missatge  jordibonet el Dj 10 Set 2009, 12:39

Vist que ha modificat el seu nom d'usuari, he procedit a editar el meu post per treure el seu cognom.

Ara, no acabo d'entendre que hagi obert un nou post per simplement citar el meu missatge sense fer vosté cap comentari.

Actualitzo a les 16:45 del 10/09: Vist que si que sembla que ha sigut quelcom accidental, esborro el missatge en el que nomès citava el meu anterior sense fer cap mes comentari.


Editat per darrera vegada per jordibonet el Dj 10 Set 2009, 16:45, editat 1 cop en total
avatar
jordibonet

Nombre de missatges : 757
Fecha de inscripción : 25/02/2009

Veure perfil de l'usuari

Tornar a dalt Ir abajo

Re: Sobre les revisions de la liquidacio del impost

Missatge  jordibonet el Dc 09 Set 2009, 22:31

Benvolgut sr., segurament de forma accidental veig que ha obert un nou tema del seu cas. Donat que el fòrum cada cop te mes informació el que fà que sobretot als nouvinguts els hi costi trobar allò que podría ser del seu interés, com co-administrador del fòrum he fusionat els dos temes ja que corresponen a un únic cas.

Altrament crec que si no tot, bona part del que ens torna a preguntar, ja li ha contestat i amb molt de detall la forera MILAY, la que puc acreditar que es una professional competent en dret successori.


Editat per darrera vegada per jordibonet el Dj 10 Set 2009, 12:38, editat 2 cops en total
avatar
jordibonet

Nombre de missatges : 757
Fecha de inscripción : 25/02/2009

Veure perfil de l'usuari

Tornar a dalt Ir abajo

reduccio per vivenda habitual-en que es basen?

Missatge  josep brugue cod el Dc 09 Set 2009, 22:15

Pel que fa a la vivenda habitual, sembla que han passat pel carrer i diuen (hi ha una botiga a la planta baixa)i per tant no es vivenda habitual.

Clar, no han vist la part de dins la botiga, ni la porta interior que comunica dalt i baix( el dalt la meva germana l'ha llogat).
A mes, fins uns mesos desprès de la mort de la meva mare que no vam fer la divisió era UNA SOLA FINCA al registre.
També el fet que es un NEGOCI FAMILIAR, de avi-pare-fill ,amb la mare també ,recordo desprès de la mort del pare haver pagat fins la seva jubilació els rebuts de AUTONOMS DE LA MARE junt amb els meus.
Jo havia viscut com es lògic al domicili familiar i encara HI ESTIC ENPADRONAT tot i no viure-hi.
A mes tindria testimonis dels veïns que dirien que la vivenda era dalt i baix.Amb quin d'aquests arguments puc al·legar de nou???
En fi, per aquest sol concepte de no reducció per vivenda habitual em toca pagar molt, mes interessos.Es possible ???La casa es una casa Standard 5m ample per uns 25m de fons.( m’assessoren be?),ja vaig pagar hipotecant una casa i no tinc els diners.Be gràcies per tot .que puc fer?

josep brugue cod

Nombre de missatges : 4
Fecha de inscripción : 02/09/2009

Veure perfil de l'usuari

Tornar a dalt Ir abajo

Re: Sobre les revisions de la liquidacio del impost

Missatge  mylai el Dc 09 Set 2009, 19:37

Intento donar-te una orientació amb les dades que tinc. Però, insisteixo, el meu consell és que t'assessoris anant a un advocat especialista que estudii la documentació en profunditat abans que transcorri el termini de impugnació de la valoració de la Generalitat.
Pel que fa a la Masia antiga, tindries, en principi, tres argumentacions per impugnar la valoració : Una, la antiguitat i estat de la finca que, llògicament, disminueux el seu valor si, com dius, està molt deteriorada; la segona podria ser, si es dona el cas, que si qualificació de l'immoble per part de l'Ajuntament comporta, com normalment passa, la limitació en el poder de disposició sobre la mateixa (per exemple, limitacions per fer-hi determinades reformes o modificacions ...), conseqüentment, redueix el seu valor en determinats casos; I la tercera, és la existència de contractes d'arrendament amb pròrroga forçosa i renda antiga, que, aquesta circumstància ja et dic que sí que està prevista en les instruccions de valoració que aplica la Generalitat com un element aminorador del valor.
Pel que fa a la vivenda habitual de la teva mare, caldria saber si, quan vareu atorgar l'escriptura de divisió horitzontal vareu fer constar que aquesta divisió ja existia abans de la defunció. Dius que us vareu adjudicar cada hereu una de les finques resultants. D'aquest fet, mirant-t'ho objectivament, es fàcil deduir que la divisió física de la finca ja estava feta abans de la defunció, fet que fonamentaria el criteri de la Generalitat. També dependrà de si, a la descripició de la finca, es diu que la part de baix és un local i si en aquest local s'ha exercit alguna activitat abans de la defunció, cosa que la Administració pot averiguar fàcilment consultant els arxius d'Hisenda o de l'Ajuntament. Bé, com veus, és una qüestió aquesta de interpretació i de prova. Obviament, la Generalitat escombra cap a casa i ets tu qui has de provar les teves argumentacions quan impugnis. Personalment crec que, des del punt de vista de l'impost de successions, hauria estat millor, per evitar problemes amb la deducció de la vivenda habitual, que no haguessiu fet la divisió horitzontal fins uns anys després de l'acceptació de l'herència i que, per, expemple, us haguessiu adjudicat la finca per meitats indivises inicialment i, una vegada transcorregut el termini per que la Generalitat revisi la liquidació de l'impost, fer una escriptura de divisió horitzontal i adjudicació entre els hereus, que sols paga un 1% d'impost. Tot i així, també haig de dir que desconec si hi haviá altres circumstàncies que feien necessari fer-la quan la vareu fer.
Bé, el teu seria un cas a estudiar per veure si et surt a compte impugnar i pagar els honoraris dels corresponents professionals o no fer-ho.
Espero que la resposa et serveixi d'orientació i reitero el meu consell inicial de la necessitat d'assessorar-te abans de decidir res.

Que tinguis sort.

mylai

Nombre de missatges : 176
Fecha de inscripción : 25/04/2009

Veure perfil de l'usuari

Tornar a dalt Ir abajo

REVISIO DE LA LIQUIDACIO

Missatge  josep brugue cod el Dt 08 Set 2009, 14:32

EN AQUESTA REVISIO ES CENTREN EN 2 TEMAS :1 COM JA HE DIT, HAN FET ELLS (GENERALITAT) UNA TAXACIO, ES UNA MASIA EN MITG DE LA CIUTAT ON JO NOMES TINC UNA 14ena PART, ESTA EN MOLT MAL ESTAT, ES COBREN UNS LLOGUERS ANTICS ENTRE 40€ I 300€(PERQUE ESTA DIVIDIDA EN PETITS APARTAMENTS) ,A MES ES PATRIMONI DE LA CIUTAT.(TOT I QUE L'AJUNTAMENT NO HI HA FET RES).

2:LA CASA ON VIVIA LA MARE, ES UNA CASA DE ABANS ON HAVIA, (HIHA ENCARA ,LA BOTIGUETA A BAIX, I A L'INTERIOR TENIEM EL MENJADOR, LA CUINA ,I EL CONTRAMENJADOR (COSIDOR), I UN PETIT PATI,I A DALT , LES HABITACIONS I EL BANY.
FA UNS 10 ANYS,VAM DECIDIR FER UNA CUINA A DALT I HABILITAR UNA DE LES HABITACIONS COM A MENJADOR PER NO TENIR ELLA SI CALGUES (AMB 70ANYS LLAVORS)DE PUJAR I BAIXAR ESCALES (ESTAVA MALAMENT DE LES CAMES)TAMBE VAM FER UNA OBERTURA AL CARRER PER ACCEDIR-HI DES DEL CARRER AIXI MES ENDAVANT JA HI HAURIA UNA VIVENDA INDEPENDENT.
NO ES VA FER LLAVORS CAP DIVISIO HORITZONTAL,DE FET ELLA CONTINUAVA BAIXANT,FINS I TOT VA VOLER QUE ES FES TAMBE UNA PETITA PORTA A L'ESCALA PER ACCEDIR AL BAIX O PIS SENSE HAVER DE SORTIR AL CARRER ,I AL PRINCIPI UTILITZAVA LA VELLA CUINA I MENJADOR DE BAIX EN COMPTES DE DALT.

DONÇ LA (GENERALITAT),PRETENEN QUE NOMES TE DRET A REDUCCIO PER VIVENDA HABITUAL DE LA DIFUNTA EL DALT,I NO EL BAIX,QUANT ES (ERA) LA MATEIXA CASA.lA DIVISIO LA VAM FER JUSTAMENT AL REBRE L'HERENCIA ON PER UN GERMA ERA EL DALT, I PER L'ALTRE EL BAIX.
COM QUE SEMBLA QUE EN CARTES DE L'AJUNTAMENT POSAVA 48 O BE 48 I.DONÇ SEMBLA QUE S'AGAFEN NOMES PER AIXO PER QUE COM DIC NO HI HAVIA CAP DIVISIO ENTRE DALT I BAIX.GRACIES.
ALGU EM POT ACONSELLAR AL RESPECTE.HO NECESITO.

josep brugue cod

Nombre de missatges : 4
Fecha de inscripción : 02/09/2009

Veure perfil de l'usuari

Tornar a dalt Ir abajo

Re: Sobre les revisions de la liquidacio del impost

Missatge  Admin el Dv 04 Set 2009, 20:27

A ver, para realizar una pericial contradictoria, es necesario que se haga un dictamen por parte de un ARQUITECTO y no de un abogado,
Quizá no me he expresado con propiedad, pues daba por supuesto que todo el mundo sabe que para peritar un inmueble se necesita el dictamen de un ARQUITECTO. A lo que yo me refería con lo del abogado es al asesoramiento de si es conveniente presentarlo, precisamente como muy bien dice el post anterior a éste, la manera de presentarlo en su caso, no dejar pasar el plazo, seguir el asunto, etc.


Editat per darrera vegada per Admin el Dt 08 Set 2009, 15:28, editat 1 cop en total
avatar
Admin
Admin

Nombre de missatges : 1108
Fecha de inscripción : 26/10/2008
Edad : 69

Veure perfil de l'usuari http://www.nosuccessions.org

Tornar a dalt Ir abajo

Re: Sobre les revisions de la liquidacio del impost

Missatge  mylai el Dv 04 Set 2009, 17:22

Abans que passi el termini per impugnar la valoració feta per la Generalitat, assessorat i acudeix a un advocat especialista en dret sussessori i en dret fiscal. És molt important que el professional revisi la liquidació de l'impost que vas fer en el seu dia i et digui si la Administració té raó i si val la pena demanar una valoració a un tècnic, per que et pot sortir més cara la salsa que els cargols.
Allò que no s'ha de fer mai es pressupossar que la Admnistració té raó.

mylai

Nombre de missatges : 176
Fecha de inscripción : 25/04/2009

Veure perfil de l'usuari

Tornar a dalt Ir abajo

Sobre la revisió

Missatge  ines el Dv 04 Set 2009, 16:49

josep bruguera codina escrigué:En el meu cas ,em trobo que han fet, la(generalitat), una taxacio de una casa posteriorment al pagament de l'impost ,i em demanen mes del que vaig pagar (assesorat per un advocat),que ja va ser moltisim...Es legal aixo?Ja vaig demanar una hipoteca per pagar el impost de succecions.I ara que?Es un abus ,intolerable.Que puc fer?Un jutge pot donar-me la rao?Es que la tinc .es un robatori.


Bones:

A ver, para realizar una pericial contradictoria, es necesario que se haga un dictamen por parte de un ARQUITECTO y no de un abogado, y en especial uno que se dedique a ello, ya que éstos hacen el informe diciendo los m2 cuadrados, valor real del inmueble, esto de conservación, si se tiene que aplicar la bonificación del 0,8% por alquileres de antaño, si hay locales de negocio y van aplicando los baremos que ellos conocen, para llegar a su conclusión.

A partir, de lo que te aconseje el arquitecto puedes tomar un camino u otro, pero son ellos los especialistas y no los abogados que en este caso vamos unidos con ellos y seguir lo que te diga el documento, si puedes hacer recurso de reposición, si agoto o no la vía administrativo o vas a la judicial, pero vigila con los plazos, que son muy problemáticos y recuerda que el plazo empieza el día siguiente a la notificación y que por vía administrativa los sábados son hábiles ( pero no los domingos y festivos).

Suerte,

Inés

ines

Nombre de missatges : 65
Fecha de inscripción : 26/02/2009

Veure perfil de l'usuari

Tornar a dalt Ir abajo

Re: Sobre les revisions de la liquidacio del impost

Missatge  Admin el Dc 02 Set 2009, 21:06

El que caldria fer es presentar una taxació pericial, assessorat per un advocat, però potser, pel que comenta, ja ho va fer al declarar l'impost.
Llavors, penso que queda la possibilitat d'una taxació pericial contradictòria, en aquest fil hi ha alguna informació al respecte.
Però tot representa despeses, doncs també es convenient anar assessorat per un advocat que hi entengui i tingui experiència, no esgotar els terminis legals, etc.
avatar
Admin
Admin

Nombre de missatges : 1108
Fecha de inscripción : 26/10/2008
Edad : 69

Veure perfil de l'usuari http://www.nosuccessions.org

Tornar a dalt Ir abajo

Sobre les revisions de la liquidacio del impost

Missatge  josep brugue cod el Dc 02 Set 2009, 20:51

En el meu cas ,em trobo que han fet, la(generalitat), una taxacio de una casa posteriorment al pagament de l'impost ,i em demanen mes del que vaig pagar (assesorat per un advocat),que ja va ser moltisim...Es legal aixo?Ja vaig demanar una hipoteca per pagar el impost de succecions.I ara que?Es un abus ,intolerable.Que puc fer?Un jutge pot donar-me la rao?Es que la tinc .es un robatori.

josep brugue cod

Nombre de missatges : 4
Fecha de inscripción : 02/09/2009

Veure perfil de l'usuari

Tornar a dalt Ir abajo

Re: Sobre les revisions de la liquidacio del impost

Missatge  Contenido patrocinado


Contenido patrocinado


Tornar a dalt Ir abajo

Tornar a dalt


 
Permisos d'aquest fòrum:
No pots respondre a temes en aquest fòrum