Incongruencies en el bloqueig de comptes

Ir abajo

Re: Incongruencies en el bloqueig de comptes

Missatge  osbalgi el Dj 20 Ago 2009, 14:34

D'acord Admin, quedo a l'espera

osbalgi

Nombre de missatges : 113
Fecha de inscripción : 03/07/2009
Edad : 71

Veure perfil de l'usuari

Tornar a dalt Ir abajo

Re: Incongruencies en el bloqueig de comptes

Missatge  Admin el Dj 20 Ago 2009, 11:41

Sobre l'Associació, només voldria afegir que als que ja sou membres del Fòrum us enviarem un e-mail amb la informació necessària per a qui vulgui fer-se soci, a part de publicar-ho en lloc destacat al Fòrum i la pàgina web.

No cal que abusem ara de la bona disposició del tresorer inundant-lo amb dades.

Les dades que sí es convenient fer-li arribar son les de persones interessades en associar-se però que no disposin d'internet.
avatar
Admin
Admin

Nombre de missatges : 1108
Fecha de inscripción : 26/10/2008
Edad : 69

Veure perfil de l'usuari http://www.nosuccessions.org

Tornar a dalt Ir abajo

Re: Incongruencies en el bloqueig de comptes

Missatge  jordibonet el Dj 20 Ago 2009, 01:23

A veure, si no m'equivoco aixó es la edició en català del BOE, no es el DOGC (Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya), per tant segueixo tenint els mateixos dubtes, diràs que soc una mica perepunyetes, però com amb les lleis la ignorància no eximeix de culpa, val mes anar ben assegurat.

Pel que fà a tindre un advocat, de fet hi-ha mes d'un forer/a que ho es, i molts cops responen a aquestes coses que per nosaltres son complicades, ara, pel que jo se, la que mes participa, hores d'ara està de vacances.

Com a associació pensa que es quelcom delicat oferir aquest tipus de servei, i recomanar a algú en concret de forma pública, també es quelcom perillos per nosaltres, pensa que jo mateix he consultat tres professionals diferents per veure quins consells em donaven per planificar la futura herència dels meus pares que ja son molt grans, hi-havíen punts en comú, però també hi-havíen discrepàncies, al final, encara que tinguis un cert nivell de coneixements sobre aquesta xacra, de veritat no saps a qui fer-ne cas.

I pel que fà a una possible assemblea, per convocar-la, primer hem de tindre socis, i encara no ho tenim tot llest per començar a poguer obrir la inscripció formal. Ara, qui hi estigui interessat, si m'ho diu, el registro en una llista de preinscrits, de moment no cal que em dongui totes les dades, amb que em digui el seu nom i primer cognom, i em doni una adreça de correu, o un telèfon de contacte. Quan ho tinguem tot organitzat, aniré contactant per confirmar que segueixen interessats en fer-se socis. Ara be, per els que sou membres d'altres associacions de tipus cultural, esportiu, de veïns, AMPES, etc. La nostra associació donat que te un caracter fundamentalment reivindicatiu, tret de les actuacions reivindicatives, no oferirà serveis com a tals, es a dir, ni organitzarem excursions, ni apats, ni exposicions, ni tindrem un local social ja que suposaría una despesa que hores d'ara es inassumible (i personalment crec que innecessària). Hi-han coses que si fem com per exemple conferències, però generalment quan algú ens cerca el lloc on fer-la, i amb la condició que aquest lloc no sigui la seu o estigui directament lligada a un partit polític. En resum, quan tinguem l'associació en marxa, com es obligació legal convocarem com a mínim una assemblea anual, en la que els socis tindran veu i vot, es el poc que us podem garantir. Si mes endavant podem oferir quelcom mes, ja us informarem puntualment.
avatar
jordibonet

Nombre de missatges : 757
Fecha de inscripción : 25/02/2009

Veure perfil de l'usuari

Tornar a dalt Ir abajo

Re: Incongruencies en el bloqueig de comptes

Missatge  osbalgi el Dc 19 Ago 2009, 21:16

Veiam!! de mica en mica...s'ompla la pica... i ens anem aclarim de coses.
Aquest es l'enllaç al suplement català del BOE del 29-12-2006, aquí jo crec que s'aclareix el tema de "l'òrgan equivalent"

http://www.boe.es/boe_catalan/dias/2006/12/29/

Jo ja l'he fet l'autoliquidació sense haver tingut en compte la disminució del sogre, ja que la resol·lució es del 1983 per sentència judicial d'incapacitat i no l'hem trobada. Fa més de dos mesos que la vaig demanar al l'INSS però, com es tan antiga, no la tenen informatitzada i em van dir que l'havien de demanar als arxius que tenen a Granollers.
Tenint en compta l'efectivitat funcionarial i les vacances, encara no l'he rebuda. Quan la rebi miraré si es possible de demanar la devolució. No se si em podria servir una certificació del ingresos per jubilació emesa per l'INSS en la que certifica que la clase de pensió es de jubilació per incapacitat total.
Com que els tràmits els vaig fer al través d'un advocat, quan aquest torni de vacances li ho plantejaré.
I parlant de tot una mica: Entre tots els associats no hi ha cap advocat que pogués assesorar-nos i que poguessim fer els tràmits necessaris amb ell? ( i amb això no vull dir de franc).
M'agradaría, tal i com ja he vist alguna proposta en aquest sentit, que fos possible conèixer-nos a nivell personal mitjantçant, per exemple, d'una assemblea per a presentar els estatuts i la junta. No se seria possible.

osbalgi

Nombre de missatges : 113
Fecha de inscripción : 03/07/2009
Edad : 71

Veure perfil de l'usuari

Tornar a dalt Ir abajo

Re: Incongruencies en el bloqueig de comptes

Missatge  jordibonet el Dc 19 Ago 2009, 19:33

M'agrada veure que alguns forers novells treballeu, tot el que trobeu pot ser de molta utilitat per els altres, aquest es l'esperit que ha de reixir en un fòrum, debatre i compartir.

Respecte al segon punt del "Real decreto 1414/2006", m'he llegit la guía pràctica de l'impost que hi-ha a la pàgina web de Tributs, i diu que per que fà a la acreditació de minusvalidesa, s'ha de presentar qualsevol dels següents documents:

- Resolució de l'ICASS (o d'un òrgan equivalent).
- Resolució de l'INSS (si es anterior al 27.1.2000 i es tracta d'un grau fins al 64%).
- Sentència d'incapacitació legal.

El que em fà ballar el cap es el següent: Quins son per ells un òrgan equivalent?, be, suposo que l'IMSERSO ho deu ser, però crec que podríen ser mes clars i relacionar-los tots ja que suposo que tampoc seràn tants, i aixó ve a tret de que jo crec que l'INSS hauría de ser un òrgan equivalent, però si ens fixem en el segon punt, queda clar que no admeten les resolucions posteriors al 27.1.2000.

Per tant aixó que diu el BOE, no se si val per a l'IS a Catalunya, potser sería questió d'asegurar-se, no se, penso que com hem de fer autoliquidació, que passaría si ens la tiren enrera perque el document de resolució no els hi val?, si ens ho notifiquen abans de que hagin passat els 6 mesos que hi-han de plaç per demanar la revisió de grau d'invalidesa per l'ICASS, potser encara hi som a temps, però i si ens ho notifiquen després?, i si ens ho notifiquen quan la persona amb la invalidesa ha mort?, i si...

Aixó ho dic des de la meva ignorància en molts aspectes legals, a veure si algun forer expert ens ho pot aclarir.

REDIMONI, ja ens compliquen la vida tots plegats, després ens venen amb mandàngues de finestretes úniques que mai arribem a veure.
avatar
jordibonet

Nombre de missatges : 757
Fecha de inscripción : 25/02/2009

Veure perfil de l'usuari

Tornar a dalt Ir abajo

Re: Incongruencies en el bloqueig de comptes

Missatge  osbalgi el Dc 19 Ago 2009, 18:20

Hola de nou.
Buscant buscant he trobat el BOE del 10-3-2004 a on hi ha el "Real Decreto Legislativo 3/2004 " que confirma que les rendes subjectes al ISD no estan subjectes al IRPF. Això ho comunico per confirmar el que m'has dit. Trobaràs el BOE en aquest enllaç http://www.boe.es/boe/dias/2004/03/10/pdfs/A10670-10721.pdf article 6 paràgraf 4 que diu :"No estarán sujetas a este impuesto (el del IRPF) la renta que se encuentre sujeta al Impuesto sobre Sucesiones y Donaciones".Very Happy

Així mateix, i per si pot servir d'ajuda, diré que també he trobat en el BOE del 16-12-2006 el "Real Decreto 1414/2006" que, en els art.1 paràgraf 2a i art.2 paràgraf 1c reconeix d'ofici un grau de disminució del 33% a aquells pensionistes que tinguin reconeguda per la Seguridad Social una pensió d'incapacitat permanent, total, absoluta o gran invalidesa. L'enllaç es el següent http://www.seg-social.es/imserso/normativas/rd14142006.pdf. Very Happy

osbalgi

Nombre de missatges : 113
Fecha de inscripción : 03/07/2009
Edad : 71

Veure perfil de l'usuari

Tornar a dalt Ir abajo

Re: Incongruencies en el bloqueig de comptes

Missatge  osbalgi el Dc 19 Ago 2009, 09:59

Gracies Jordi, em dones una llum d'esperança, miraré de preguntar-ho a la delegació d'hisenda a veure que em diuen, i respecta a la pensió faré el que dius: no els diré res a veure que passa.

Salut (que bona falta ens fa per aguantar)

osbalgi

Nombre de missatges : 113
Fecha de inscripción : 03/07/2009
Edad : 71

Veure perfil de l'usuari

Tornar a dalt Ir abajo

Re: Incongruencies en el bloqueig de comptes

Missatge  jordibonet el Dt 18 Ago 2009, 20:22

osbalgi escrigué:Resulta que com que legalment consta que el meu sogre ha cobrat una herència (el seus propis diners) li rebaixeran la pensió d'invalidesa que cobra ja que li treuran el complement a mìnims per haver tingut un ingrés superior al tope establert, i ademés suposo que això ho haurà de declarar en el IRPF de l'any vinent com si fos de veritat que hagués tingut aquest ingrés.

Jo diría que quelcom rebut en herència no s'ha de declarar a l'IRPF, ja sería la pera que a sobre d'impost de successions, haguèssim de pagar per un increment patrimonial. Tampoc crec que afecti al seu complement de mínims, tret de que sigui per els rendiments obtinguts dels bens heretats des de el moment en que n'ha pres posesió (interessos, dividends, lloguers d'immobles, ...) que si que han de ser declarats i que per tant poden afectar a l'esmentat complement (si no m'equivoco, si no s'hi renuncía expressament, la Seguretat Social igualment el va pagant, el que fan es que si segons les regles del joc has cobrat de mes, et reclamen la devolució per carta certificada amb acus de rebut).
avatar
jordibonet

Nombre de missatges : 757
Fecha de inscripción : 25/02/2009

Veure perfil de l'usuari

Tornar a dalt Ir abajo

Re: Incongruencies en el bloqueig de comptes

Missatge  osbalgi el Dt 18 Ago 2009, 16:30

Hola de nou. Continuo donant-l'hi voltes a la questió i no me'n faig cabal. Resulta que com que legalment consta que el meu sogre ha cobrat una herència (el seus propis diners) li rebaixeran la pensió d'invalidesa que cobra ja que li treuran el complement a mìnims per haver tingut un ingrés superior al tope establert, i ademés suposo que això ho haurà de declarar en el IRPF de l'any vinent com si fos de veritat que hagués tingut aquest ingrés. Si això es així val la pena declarar-se en insubmisió fiscal.
Ja he presentat la sol·licitut per a que l'ICASS li reconegui el que ja li han reconegut el departament d'Acció Ciutadana i la Seguretat Social, i que es una invalidesa total i un grau de disminució que necessita una persona al costat d'ell les 24 hores.
Per el que em dius en una resposta anterior, un cop reconegut el grau de disminució es pot reclamar el pagat de més.
Esperaré a veure la reesol·lució i reclamaré el pagat de més. (encara que no se si el meu sogre ho podrà veure)

osbalgi

Nombre de missatges : 113
Fecha de inscripción : 03/07/2009
Edad : 71

Veure perfil de l'usuari

Tornar a dalt Ir abajo

Re: Incongruencies en el bloqueig de comptes

Missatge  osbalgi el Dg 16 Ago 2009, 11:35

Gracies per tot i BON DESCANS. Seguiré els teus consells

osbalgi

Nombre de missatges : 113
Fecha de inscripción : 03/07/2009
Edad : 71

Veure perfil de l'usuari

Tornar a dalt Ir abajo

Re: Incongruencies en el bloqueig de comptes

Missatge  jordibonet el Dg 16 Ago 2009, 00:51

Si que es llarg el procés, però te efectes retroactius, es a dir, compta la data en la que es presenta la sol·licitud, si no la te reconeguda encara, crec que no cal adjuntar els informes, nomès la sol·licitud, ja que els informes s'aporten quan li fan l'examen els metges de l'administració. En canvi si ja la te reconeguda, i el que es tracta es que li revisin el grau per augmentar-lo (que per exemple es el cas de la meva mare), si que cal aportar tots els informes que es puguin aconseguir.

A l'hora de presentar la liquidació de l'impost segons m'han dit es pot optar per dues víes:

1. Aplicar la reducció en funció del grau d'invalidesa que s'espera obtindre, la pega es que si al final no li reconeixen el percentatge d'invalidesa que doni dret a la reducció aplicada, reclamaràn la diferencia no tributada amb els seus interessos (sanció jo crec que no procedeix ja que no hi-ha mala fé, però no ho se segur).

2. No aplicarla, i quan es confirmi la invalidesa reclamar a la administració que retorni el pagat de mes.

En tot cas m'ho ha dit un afectat, no es quelcom que hagi pogut contrastar amb un professional, però com hem de fer autoliquidació, es factible. Ara, potser es pot produïr un efecte secundari, ja que les entitats no es contenten amb que es presenti la documentació conforme s'ha liquidat l'impost, ells la envíen a les seves assessories jurídiques (no t'ho perdis!, en el cas de La Caixa es externa i te la cobren, es veu que no tenen advocats en nómina), i nomès procedeixen al desbloqueig quan dictaminen que tot està en ordre.

Tot plegat força Kafkia, be, si no fos així, no estaríem nosaltres amb aquesta lluita, no se quan guanyarem aquesta guerra, però crec que ho aconseguirem.

ARA M'EN VAIG DE FESTA QUE JA TOCA!, però no us preocupeu que jo i els companys seguirem treballant.
avatar
jordibonet

Nombre de missatges : 757
Fecha de inscripción : 25/02/2009

Veure perfil de l'usuari

Tornar a dalt Ir abajo

Re: Incongruencies en el bloqueig de comptes

Missatge  osbalgi el Ds 15 Ago 2009, 21:40

Cada cop estic més satisfet de ser menbre d'aquesta plataforma. Estic d'acord amb el que dius de la indignant descoordinació entre administracions. Començaré a fer els tràmits per a que l'ICASS reconegui el grau de minusvalidesa del sogre. Tinc entés que hi ha un REAL DECRETO de l'any 2006, del Ministerio de Trabajo y Asuntos Sociales, que als pensionistes de la Seguritat Social que tenen reconeguda una pensió per incapacitat permanent total o absoluta ja s'els hi homologa dòfici un grau del 33%; pero en el càs del meu sogre ha de ser més elevat, faré servir tots els informes mèdics que tinc d'ell i que estan actualitzats, encara que em temo que aquest procés no durarà menys de 15 ó 16 mesos i, qui sab si aleshores serà útil.

Repeteixo les gracies

osbalgi

Nombre de missatges : 113
Fecha de inscripción : 03/07/2009
Edad : 71

Veure perfil de l'usuari

Tornar a dalt Ir abajo

Re: Incongruencies en el bloqueig de comptes

Missatge  jordibonet el Ds 15 Ago 2009, 19:24

osbalgi escrigué:
O sigui que filant prim encara hauria de pagar mes impost per una pretesa donació en vida. Així en un matrimoni que només hi hagi l'ingrés d'un dels dos , l'altre hauría de pagar també l'impost de donacions en vida per el 50 % que se li reconeix en els comptes?. Es a dir que "te pongas como te pongas" te la foten.

No es exactament aixó, per exemple, suposem que només un del matrimoni treballa, el que vagi cobrant de nómina es pot posar a un compte amb titularitat conjunta amb el/la conjuge i que jo sàpiga ningú dirà res. El que es perillós es que quan hi-ha una quantitat acumulada, es faci aixó de constituïr de cop un plaç fix posant com a titular nomès un d'ells, aixó es el que et podríen arribar a considerar una donació (el 50% del dipòsit), de fet com us poden exigir els extractes de moviments d'un any sencer des de la data de defunció de la teva sogra, teniu el risc de que si filen molt prim ho trobin, ara, a mí francament em semblaría veritablement indecent que a sobre us volguessin fer aquesta mala jugada, ja que suposo que aixó ho vareu fer de bona fé sense saber les possibles consequencies de l'acte.

I pel que fà a la invalidesa, si no estic equivocat no es el mateix la invalidesa que pugui tindre reconeguda per la Seguretat Social de la que suposo cobra la pensió, que la de l'ICASS, que jo sàpiga son tràmits separats, es un altre de les barbaritats burocràtiques a la que estem sotmesos, jo per exemple per diferents tràmits dels meus pares, he tingut que demanar als metges tres tipus d'informes mèdics, ja que sembla que les diferents administracions no son prou intel·ligents per crear un model comú que serveixi per qualsevol tràmit i en qualsevol administracio, local, comunitaria o nacional. Be, en tot cas si no la te reconeguda, encara hi sou a temps, i et recomano que la gestió us la faci un professional que s'hi dediqui, si ho feu vosaltres mateixos, es possible que us deixeu patologíes que per acumulació donin dret a tindre mes grau del que us acabin reconeguen, t'ho dic per experiencia pròpia, ja que ma mare te un 33% reconegut des de fa uns quants anys, però el meu pare que es el que va fer els tràmits, incomprensiblement và oblidar de que ma mare te falta de mobilitat a un braç i dolor crònic a una cama degut a un accident de circulació, quan el gestor que ens va tramitar la renovació ho va veure, es và posar les mans al cap ja que ens va dir que potser ja li haguèssin donat el 65% que ara estem reclamant.
avatar
jordibonet

Nombre de missatges : 757
Fecha de inscripción : 25/02/2009

Veure perfil de l'usuari

Tornar a dalt Ir abajo

Re: Incongruencies en el bloqueig de comptes

Missatge  osbalgi el Ds 15 Ago 2009, 18:58

Gracies per la teva resposta.
O sigui que filant prim encara hauria de pagar mes impost per una pretesa donació en vida. Així en un matrimoni que només hi hagi l'ingrés d'un dels dos , l'altre hauría de pagar també l'impost de donacions en vida per el 50 % que se li reconeix en els comptes?. Es a dir que "te pongas como te pongas" te la foten.
Ja havia llegit els fils que parlen de les retencions i de les resol·lucions del Banc d'Espanya, per això es el que veig la incongruencia, que t'ho retinguin per assegurar-se el pagament i que no t'ho deixin tocar per fer el pagament.
Respecta al reconeixement de l'invalidesa, el meu sogre ja està cobrant una pensió de jubilació per invalidesa total, el que no sé es en qui'n percentatje.
Gracies per la recomenació, ja he canviat el perfil

Salutacions

osbalgi

Nombre de missatges : 113
Fecha de inscripción : 03/07/2009
Edad : 71

Veure perfil de l'usuari

Tornar a dalt Ir abajo

Re: Incongruencies en el bloqueig de comptes

Missatge  jordibonet el Ds 15 Ago 2009, 18:30

Benvolgut forer, donat que el que exposes es un xic delicat, jo t'aconsellaría que mitjançant la opció Perfil que trobaràs en el menú de dalt de tot del fòrum, canviis el teu nom d'usuari per quelcom diferent del teu nom i cognoms, es a dir, un àlies, un acrònim, etc. Dit aixó, et dono la meva opinió:

Per mi la equivocació va ser fer el plaç fix a nom de la teva sogra quan els diners eran de tots dos, es curiós, però fins i tot podríeu correr el perill de que us facin tributar per donacions per el 50% d'aquest diposit des de la data en que es va constituïr, i per tant a sobre amb recàrrecs.

I pel que fà al bloqueig, s'en fà un abús, hi-han força posts de forers en que es parla, un fil interessant i en el que trobaràs molta informació es aquest: http://noimpostsuccessions.forocatalan.com/expliqueu-nos-el-vostre-casexponga-aqui-su-caso-f15/saldo-retingut-la-caixa-t304.htm?highlight=banco

Per últim, suposo que el teu sogre a mes de la dependència te reconeguda la invalidesa per l'ICASS, si no fos així, encara que ja s'hagi produït la defunció, esteu a temps d'endegar els tràmits per el seu reconeixement, es molt important ja que amb un 33% li correspon una reducció extraordinària de 245.000 €, i amb un 65% o mes son 570.000 €.
avatar
jordibonet

Nombre de missatges : 757
Fecha de inscripción : 25/02/2009

Veure perfil de l'usuari

Tornar a dalt Ir abajo

Incongruencies en el bloqueig de comptes

Missatge  osbalgi el Ds 15 Ago 2009, 13:19

Avants de rès felicitar l'ideia de la creació d'aquesta plataforma i de la difusió que està tenint en diferents medis de comunicació.
Després de llegir algunes de les situacions exposades i de les respostes i consells donats, entenc que hi ha una malintecionada incongruencia en el bloqueig que les entitats financeres fan dels comptes (ilegalment segons els criteris i la memòria 2007 del Banc d'espanya) .
El meu càs:
Tinc el sogre que està en un grau elevat de dependència, es per això que es va fer una imposició a termini fixe a nom de la sogra ja que creiem que era la millor opció. Aquesta imposició provenía d'un compte conjunt dels dos i,tantmateix, estaba lligada a aquest mateix compte,es a dir que un cop vençuda l'imposició els diners retornaven a ell.
Malauradament la sogra va morir de sobte un més avants de cadudar aquesta imposició i l'entitat va bloquejar el compte conjunt de forma total ja que va argumentar que el termini fixe només anava a nom de la sogra.
Segons he llegit en aquest foro, el bloqueig es una mesura, tot i que ilegal i desproporcionada, per a assegurar-se que es pagarà l'impost i així no incorre en responsabilitat. La meva pregunta es, i aquí veig l'incongruencia:
-Com es pot pagar l'impost si tenen els diners bloquejats, diners que,teoricament, estàn bloquejats precisament per a assegurar el seu pagament? En el meu càs es va haver de recorre a un prèstec familiar
-Si el compte proveidor de l'imposició a termini fixe era conjunt i la liquidació d'aquesta imposició va a parar a aquest mateix compte, es correcte bloquejar-lo al 100 % i pagar l'impost de succeció sobre el total, un cop restada la legítima de la filla, (el testament deixa hereu al seu marit)

Salutacions i ànim. Jo ja he reenviat aquesta pàgina a tot el meu cercle


osbalgi

Nombre de missatges : 113
Fecha de inscripción : 03/07/2009
Edad : 71

Veure perfil de l'usuari

Tornar a dalt Ir abajo

Re: Incongruencies en el bloqueig de comptes

Missatge  Contenido patrocinado


Contenido patrocinado


Tornar a dalt Ir abajo

Tornar a dalt


 
Permisos d'aquest fòrum:
No pots respondre a temes en aquest fòrum