Donació en vida

Ir abajo

Re: Donació en vida

Missatge  cesc el Dl 03 Ago 2009, 20:12

Si el que diu Jesus es cert.Si el terreny es molt antic aleshores sera poca cosa,perque es pagara la part proporcional desde el 20 de Gener del 2006,la resta esta excemp de pagar.Per aixo com mes antic es l´inmoble o terreny,pesa mes per l´altre canto i a treure el que toca pagar,es menys cosa,respecte el 18%,ja que sera n 18% igual pero respecte una cantitat mes petita,m´explico fatal.Per aixo aqui l´important es saber desde quin ay esta el terreny en posesio dels teus pares.

cesc

Nombre de missatges : 443
Fecha de inscripción : 16/12/2008

Veure perfil de l'usuari

Tornar a dalt Ir abajo

Re: Donació en vida

Missatge  Admin el Dl 03 Ago 2009, 18:27

I l'any vinent, el pare haurà de declarar i tributar a l'IRPF per l'increment de patrimoni que suposa aquesta donació que, a efectes de l'IRPF, es calcula com una venda.
avatar
Admin
Admin

Nombre de missatges : 1108
Fecha de inscripción : 26/10/2008
Edad : 69

Veure perfil de l'usuari http://www.nosuccessions.org

Tornar a dalt Ir abajo

Re: Donació en vida

Missatge  cesc el Dl 03 Ago 2009, 15:12

La valoracio te la fara el mateix notari al fer la donacio.No et cobrara res per aixo,es una trista multiplicacio y fer un precentatge,et cobraran per fer la nova escriptura de la donacio,el normal.
IBI et possara la valoracio del terreny.Aixo ho trobaras en el rebut que toca pagar cada any,que sol ser en 2 trams (en elaguns llocs al ser un terreny sense habitatge en un tram sol).Segur que els teus pares ho tenen domiciliat a un banc o caixa.Cuant es un inmoble (casa,pis,.......) la valoracio son 2 imports,una part de sol i l´altre de la construccio i es te en compte la valoracio conjunta dels 2 imports.En Aquest cas al ser un terreny (presuposso que no hi ha res construit),nomes sortira una valoracio,la del sol i prou.
Tmambe es interesant saber si es un terreny Rustic o Urba,pel que dius dedueixo que es Urba.Aixi doncs s´agafa el factor de multiplicacio de Lliça D´Amunt que es si no he vist malamet de 1,35 pel segon semestre del 2009.Supossem que el terreny te un valor de IBI de 100000 euros,aixo s´ha de multiplicar per 1.35 que donaria un valor total de 135.000 euros.Aquest es el valor minm que us aconsellera el notari.Aleshores al ser una donacio de pares a fills,fins els primers 200000 euros es paga un 5%,per tan us tocara pagar uns 6750 euros (aixo supossant que no tinguis un patrimoni ja preexistent superior als 402000 euros,jo suposo que no).
Deixant de banda aquests 6750 euros,clacula uns 500-600 euros de notari,mes les plusvalies del terreny (que s´han de pagar abans de 1 mes) i que segur que podras trobar cuant et pot pujar entrant a la pagina de l´anjuntament de Lliça D¨amunt (ja que ho solen explicar amb ejemples els ajuntaments).
Molta sort.Crec que no em deixo res,si tens algun dubte ja ho saps.

cesc

Nombre de missatges : 443
Fecha de inscripción : 16/12/2008

Veure perfil de l'usuari

Tornar a dalt Ir abajo

Re: Donació en vida

Missatge  smelendez el Dl 03 Ago 2009, 14:48

Moltes gràcies Cesc,
En relació a la valoració IBI vols dir el valor catastral del terreny? Si és així aquesta valoració la puc trovar per internet, no?
En relació a la població, aquesta és Lliçà d'Amunt.

I una ultima pregunta... per a fer aquestes valoracions, és millor anar a un notari, a una gestoria, o ens ho podem fer aquí mes o menys? Ho pregunto perque si per a que em facin la valoració he de pagar una pasta al notari, i al final hem tiro enrere doncs.....

Moltes gracies de nou.

smelendez

Nombre de missatges : 2
Fecha de inscripción : 03/08/2009

Veure perfil de l'usuari

Tornar a dalt Ir abajo

Re: Donació en vida

Missatge  cesc el Dl 03 Ago 2009, 14:34

Hauries de possar el valor del terreny per IBI i despres la localitat exacte del Valles que es tracte,ja que s´ha de multiplicar el valor del IBI del terreny per un factor de multiplicacio que ve donat per la localitat en concret.Si aneu a un notari,aquesta sera la valoracio minima que us recomanara (encara que el que surti sigui desproporcioat pel que val el terreny realment a dia de avui),ja que hi ha gent que tira pel dret i no te en compte aquesta valoracio minima i despres hi han sorpreses Negatives,evidentment.Aixi doncs valoracio segons IBI i localitat exacte per poder determinar La "Castanya","robo",.....que us faran,evidentment plusvalues de l´anjuntament apart,esclar,que tots han de sucar-hi.

cesc

Nombre de missatges : 443
Fecha de inscripción : 16/12/2008

Veure perfil de l'usuari

Tornar a dalt Ir abajo

Donació en vida

Missatge  smelendez el Dl 03 Ago 2009, 14:07

Hola a tothom,
abans que res felicitar-vos per la inciativa d'aquesta WEB, desde la qual estem intentant entre tots que eliminin aquest maleït impost.

En aquests moments em trovo en un encreuament en la meva vida i no ser molt bé per on tirar i he pensat que potser vosaltres em podrieu ajudar una mica a decidir quin és el millor camí a seguir.

Els meus pares tenen en propietat un terreny a una localitat del Vallés i han decidit donar-me'l per a que hi pugui edificiar la meva primera vivenda i així poder-me independitzar. La donació seria en vida seva, ja que m'agradaria independitzar-me en breu. ¿Sabeu quina és la millor manera de fer aquesta donació per a que haguem de pagar el menys possible (tant els meus pares com jo)? A més a més... sabeu quina seria la proporció a pagar del valor del terreny?

Moltes gracies per la vostra ajuda i a continuar lluitant!!!!!

smelendez

Nombre de missatges : 2
Fecha de inscripción : 03/08/2009

Veure perfil de l'usuari

Tornar a dalt Ir abajo

Re: Donació en vida

Missatge  Contenido patrocinado


Contenido patrocinado


Tornar a dalt Ir abajo

Tornar a dalt


 
Permisos d'aquest fòrum:
No pots respondre a temes en aquest fòrum