Residència

Ir abajo

Re: Residència

Missatge  Rosario B. el Dj 09 Jul 2009, 22:48

Sólo añadir que los gobernantes que tenemos son unos desalmados y confiar en que el día que su padre fallezca ya no estén en el poder.

Rosario B.

Nombre de missatges : 20
Fecha de inscripción : 23/04/2009

Veure perfil de l'usuari

Tornar a dalt Ir abajo

Re: Residència

Missatge  mosalma el Dj 09 Jul 2009, 11:31

Moltes gràcies. Ya sé que no podrem fer gran cosa, encara que el meu pare no estigui cobrant res de l'ajut per dependència, cosa que no hem tramitat perquè també desconeixem si ens tocaria o quins són els tràmits per fer-ho. A més, la residència no està al mateix municipi on té el pis, així que no hi ha res a fer. Ens haurem d'aguantar i pagar quan toqui i el que toqui!!!! Tant de bo torni a sortir CIU a les properes eleccions i tregui aquest impost!!!!

mosalma

Nombre de missatges : 9
Fecha de inscripción : 01/07/2009

Veure perfil de l'usuari

Tornar a dalt Ir abajo

Re: Residència

Missatge  mylai el Dj 09 Jul 2009, 10:41

Lamentablement és cert el que dius. Si durant tots els dies dels dos anys anteriors a la defunció del causant aquest no ha residit a la vivenda o aquesta ha estat arrendada o llogada a tercers no es pot aplicar la reducció del 95% del valor de la vivenda habitual.

La Generalitat, al liquidar l'impost, demana un certificat d'empadronament históric del difunt per comprovar la residència del mateix durant els dos anys anteriors a la defunció.

L'únic que podrieu fer, si fos viable parlant amb la Residència, és empadronar al vostre pare de nou a la vivenda, però sempre i quan no estigueu cobrant alguna ajuda per la dependència, donat que també les tramita la Generalitat i coneis les circumstàncies de qui les reb (si està en una residència ...). De totes formes seria prou arriscat si el pis el teniu llogat i més si heu dipositat la finaça a l'INCASOL

De totes formes, cada cas s'ha d'estudiar detingudament i, per això, el meu consell és que us assessoreu bé acudint a un professional especialista en successions.

mylai

Nombre de missatges : 176
Fecha de inscripción : 25/04/2009

Veure perfil de l'usuari

Tornar a dalt Ir abajo

Residència

Missatge  mosalma el Dj 09 Jul 2009, 10:01

Bon dia,

El meu pare viu a una residència des de que la meva mare va morir fa uns anys. Com a únic bé té el pis que era la vivenda habitual de tots dos, però ara està llogada per poder pagar la residència del pare, ja que ell està força malalt i no es pot valdre per ell sol. Com hereus, només som dos germans. El valor del pis està molt per sota dels 500.000 euros, però em sembla que al estar visquent en una residència es perd la possibilitat de reducció del 95% de l'impost, és així? I com ho poden saber, a la generalitat, que el pis està llogat, o que el meu pare viu a una residència, ho comproven?

Aprofito per dir-vos que endevant amb aquesta iniciativa, s'ha de suprimir aquest robatori "JA".

Gràcies per la resposta.

mosalma

Nombre de missatges : 9
Fecha de inscripción : 01/07/2009

Veure perfil de l'usuari

Tornar a dalt Ir abajo

Re: Residència

Missatge  Contenido patrocinado


Contenido patrocinado


Tornar a dalt Ir abajo

Tornar a dalt


 
Permisos d'aquest fòrum:
No pots respondre a temes en aquest fòrum