Prou Impost de Successions a Catalunya !
¿Quieres reaccionar a este mensaje? Regístrate en el foro con unos pocos clics o inicia sesión para continuar.

10/01/2013 - 324.CAT - Món - Bèlgica Fabiola crea una fundació privada perquè els seus hereus s'estalviïn l'impost de successions

Ir abajo

10/01/2013 - 324.CAT - Món - Bèlgica Fabiola crea una fundació privada perquè els seus hereus s'estalviïn l'impost de successions Empty 10/01/2013 - 324.CAT - Món - Bèlgica Fabiola crea una fundació privada perquè els seus hereus s'estalviïn l'impost de successions

Missatge  Montser Dt 22 Gen 2013, 20:25

324.CAT
Món
Bèlgica
Fabiola crea una fundació privada perquè els seus hereus s'estalviïn l'impost de successions
Publicat 10/01/2013

La reina Fabiola de Bèlgica, vídua del rei Balduí, ha creat una fundació privada, Fons Pereos", amb què podria llegar als seus nebots el seu capital esquivant el 70% de gravamen que imposa la hisenda belga a les herències quan no hi ha hereus directes. Fabiola, de 84 anys, que no va tenir descendència amb el rei Balduí, ha rebut des que va quedar vídua el 1993 una dotació de la Casa Reial belga de 27 milions d'euros en total.

Fons Pereos, que es va registrar el primer d'octubre del 2012, persegueix, segons els seus estatuts, un objectiu filantròpic d'ajuda als membres de la família reial, així com divulgar les obres en record de la parella reial de Balduí i Fabiola. Igualment, en els estatuts figura que un altre dels objectius és ajudar les institucions catòliques del país, la fe que compartia el matrimoni reial. El llegat de Fabiola de Mora i Aragón, també inclou part de l'herència de Balduí, encara que el seu import econòmic es desconeix.

El 1992, abans de sotmetre a una operació de cor, el rei Balduí va crear la Fundació Astrida per llegar el seu capital als seus nebots. En cas de dissolució de "Fons Pereo" els béns es repartiran entre la Fundació Astrida i una altra fundació privada creada a Espanya per Fabiola el 1999.

Filla de Gonzalo de Mora i Fernández i de Blanca d'Aragó, Fabiola es va casar amb Balduí el 1960, va patir 5 avortaments sense que li fos possible donar un hereu a Balduí I. A la mort del monarca, a Motril (Granada) l'estiu del 1993, la corona belga va passar a Albert II, el germà de Balduí. Fabiola ha reduït enormement les seves aparicions públiques en els últims anys ja que l'artritis li dificulta la mobilitat i ha de desplaçar-se en cadira de rodes.

La polèmica

La majoria dels partits s'han mostrat sorpresos perquè els fons públics que rep Fabiola vagin a parar a una fundació privada. El líder dels liberals francòfons (MR), Charles Michel, ha declarat al diari "Le Soir" que "cal vetllar perquè els diners públics serveixin per assumir el paper de reina", i ha afegit que "aquest tipus d'evasió de diners públics a l'estranger em crida l'atenció".

El diputat del Partit Socialista francòfon (PS) -al qual pertany el primer ministre, Elio Di Rupo- Christophe Lacroix ha indicat que "calen normes per evitar que diners públics serveixin finalment a una fundació privada amb objectius molt privats".

Més dividits es mostren els membres del CDH, el partit dels democristians francòfons, entre els quals el seu president al Senat, Francis Delpérée, afirma que "cada beneficiari d'una dotació és lliure d'utilitzar per al propòsit que consideri més convenient". La seva companya de partit Catherine Fonck, però, és més crítica en afirmar que "la reina no està enganyant. Però (la fundació) és un muntatge que li permet evadir impostos".

Pel president de la formació sobiranista flamenca N-VA, Bart de Wever, "la millor manera d'impulsar el populisme és emprendre iniciatives com aquesta de la reina Fabiola". "S'assenyala amb el dit la gent que treballa per guanyar els seus diners, mentre que se li perdonen tots els pecats als reis i als prínceps que viuen dels diners dels nostres impostos".

La creació d'aquesta fundació privada també ha revifat entre els polítics belgues el debat sobre si Fabiola hauria de reduir la seva dotació, cosa que defensa obertament el socialista Lacroix. "Si vol actuar de manera filantròpica, res no impedeix consagrar una part de la seva dotació a fins filantròpics o limitar ella mateixa la seva dotació".

La democristiana Fonck ha dit, per la seva banda, que si la reina decidís limitar la seva dotació, "crec que l'engrandiria considerablement".

Aclariment reial

L'advocat de la reina, Jean van Rossum, ha enviat un comunicat de Fabiola a l'agència de notícies Belga en què subratlla que Fabiola de Mora i Aragó, de 84 anys, dotarà la seva fundació amb els béns rebuts en herència de la seva família paterna. "He conservat -diu la reina en el comunicat- tots aquests béns fins avui per poder dotar la meva fundació. Hi ha tots els diners que procedeixen de la venda d'aquests béns, ja que no tinc fills per línia directa". "La meva família espanyola no es va beneficiar mai en vida del meu marit, i després de la seva mort segueixo respectant el criteri de no transmetre mai els béns rebuts del meu marit", i assegura que "mai ha tingut ni té la intenció de col·locar els diners de la dotació a la fundació". Així mateix precisa que, "fins avui, tots els diners de la dotació s'utilitzen per a les despeses de casa meva, on la despesa principal és per a personal".

Llegir aquí: http://www.324.cat/noticia/2031269/mon/Fabiola-crea-una-fundacio-privada-perque-els-seus-hereus-sestalviin-limpost-de-successions
Montser
Montser

Nombre de missatges : 4636
Fecha de inscripción : 08/05/2009

Tornar a dalt Ir abajo

Tornar a dalt

- Temas similares

 
Permisos d'aquest fòrum:
No pots respondre a temes en aquest fòrum