Disol·lucio o canvi d'objectius

Ir abajo

Re: Disol·lucio o canvi d'objectius

Missatge  Admin el Dv 30 Des 2011, 11:27

Benvolguts tots,
poc desprès de l'entrada en vigor de la darrera (i esperem que definitiva) reforma del Impost de Successions a Catalunya i tal com varem anunciar al principi d'aquest fil, vam començar a donar els primers passos per a la dissolució de l'Associació.
Com ja s'havia comentat aquí, el primer pas ha estat decidir sobre la destinació dels fons econòmics. Copio a continuació la nota que des de fa uns dies està publicada a la nostra pàgina web, per tal de que d'aquells que no tenen per costum visitar-la tan sovint com aquest Fòrum també n'estiguin assabentats.
Quedem a la vostra disposició per a qualsevol dubte o consulta.

---------------------------------------------------------------------------------

21/10/2011 - L'ASSOCIACIÓ PER A LA REFORMA DE L'IMPOST DE SUCCESSIONS A CATALUNYA (ARIS) DESTINA ELS SEUS FONS ECONÒMICS A LA DONACIÓ DE 20 TONES DE PRODUCTES DE PRIMERA NECESSITAT AL BANC DELS ALIMENTS.

Com coneixen els nostres socis, amics i simpatitzants, un cop aconseguits amb escreix els objectius d'aquesta Associació, com a penúltim pas abans de la seva dissolució i per mandat dels seus Estatuts, calia liquidar els fons econòmics romanents assignant-los a una institució amb fins socials. Fa uns mesos es van examinar per part de la Junta les diferents alternatives possibles, decidint-se finalment en favor de la Fundació Banc dels Aliments, entitat que cobreix les necessitats més bàsiques de les persones amb menys recursos.

Es va decidir així amb la intenció de que l'abast de la donació arribés a la major quantitat possible de receptors, adquirint unitats de fàcil distribució per aconseguir aquest objectiu, mentre al mateix temps es conservava el control sobre la destinació final dels diners.

Les notícies de les darreres setmanes sobre la necessitat d'ampliar els estocs de productes gestionats per aquesta Fundació, que hem vist reflectides en la recent campanya de recollida d'aliments, confirmen l'encert d'aquesta elecció, que va ser molt anterior a aquesta campanya però que no s'havia donat a conèixer per les raons que s'expliquen tot seguit.

La decisió es va prendre el mes de juliol, si bé les gestions amb els proveïdors dels productes es van fer al setembre, culminant en la materialització del lliurament dels productes al Banc dels Aliments el dia 21 d'octubre de 2.011, amb dos camions que van entregar 19.830 litres de sopa, en 4.440 brics d'un litre y 10.260 de 1,5 litres.

A partir d'aquella data ens varem mantenir a l'espera de la certificació de la nostra donació per part del Banc dels Aliments, que va arribar el dia 30 de novembre però amb dades equivocades. Com sempre hem fet, desitgem donar a través de la pàgina web tota la informació rellevant sobre la gestió de l'Associació, amb la transparència que sempre hem procurat que presidís els nostres actes. Per això volíem publicar aquesta notícia acompanyada del rebut/certificat del Banc dels Aliments però, donades les dates en les que estem i el temps que fa que es va realitzar la nostra acció, finalment hem decidit donar-li publicitat, encara que no podem adjuntar el document que ho certifica. Comprenem que aquella entitat està força enfeinada, però nosaltres no volem esperar més per informar a tothom, tot i adquirint el compromís de completar aquesta nota amb l'esmentat rebut tan aviat com ens arribi amb la informació real correctament reflectida.

L'Associació dóna amb aquest acte un dels darrers passos per a la seva dissolució. S'ha reservat una quantitat econòmica per fer front a despeses encara pendents, consistents principalment en deixar pagat durant uns anys l'allotjament d'aquesta pàgina web i el Fòrum associat, sense publicitat per a les persones inscrites i altres provisions de menor quantia.
Admin
Admin
Admin

Nombre de missatges : 1108
Fecha de inscripción : 26/10/2008
Edad : 70

Veure perfil de l'usuari http://www.nosuccessions.org

Tornar a dalt Ir abajo

Re: Disol·lucio o canvi d'objectius

Missatge  irina el Dj 09 Jun 2011, 07:23

Tal como muy sutilmente ha deducido joan64, como aún falta avanzar varios puntos en la coordinación entre administraciones, determinadas liquidaciones de la plusvalía municipal, pueden sufrir un "cierto parón". No obstante, a medio plazo yo no sería demasiado optimista en este punto, ya que las haciendas son como serpientes que se autoregeneran, especialmente cuando ven caer la recaudación. Últimamente están desarrollando el denominado CENSO ÚNICO COMPARTIDO (de momento bastante concentrado en temas tributarios/laborales), pero que se irá ampliando a coordinar la información con las administraciones locales, tráfico, REGISTROS CIVILES Y DE LA PROPIEDAD ELECTRÓNICOS, catastro, resto de departamentos de la Generalitat o del Estado, etc. La excusa es luchar contra la economía sumergida y el blanqueo de capitales, pero lógicamente los objetivos son mucho más amplios; independientemente de que se habla de que en el futuro las afecciones registrales puedan ser extensivas también al impuesto de plusvalía municipal, tal como pasa con el ISD o el Impto. de Transmisiones Patrimoniales, en paralelo a que muchos compradores no quieren problemas y exigen a la parte vendedora que todos los tributos estén "debidamente liquidados".

La reciente reforma del ISD alarga hasta el 1/11/2011 la elaboración del REGLAMENTO del impuesto (cuyo plazo acababa inicialmente el 12/6/2011). En el reglamento pueden aparecer sorpresas relativas a la gestión e inspección del tributo que intenten neutralizar determinados aspectos de todos los grupos de parentesco. Uno de los recursos que más suelen utilizar las administraciones por la vía reglamentaria es endurecer ciertos puntos del régimen sancionador, de forma que determinadas reducciones o BONIFICACIONES, objetivas o subjetivas, puedan quedar bastante mermadas a efectos prácticos. En este punto la comunidad de Madrid ha realizado verdaderos malabarismos jurídicos en relación a la inspección de su, en teoría, pacífico ISD.

Salutacions.

irina

Nombre de missatges : 261
Fecha de inscripción : 07/11/2009

Veure perfil de l'usuari

Tornar a dalt Ir abajo

Re: Disol·lucio o canvi d'objectius

Missatge  joan64 el Dc 08 Jun 2011, 22:52

Creo que por una vez los efectos perversos del sistema benefician. Es muy improbable que los municipios bonifiquen el 95% de las plusvalías en viviendas no habituales, pero también es muy improbable que la Generalitat de Catalunya aboque recursos a una función inspectora por un 1% de la cuota.
Consecuencias:
1.- La no liquidación de plusvalías municipales en municipios sin el 95% de bonificación, sobre todo si la valoración catastral es desmesurada, se incrementarán notablemente, ya que el riesgo de sanción será de importe limitado por sucesiones. Por otra parte el acceso a las defunciones de no residentes por el Ayuntamiento será difícil.
2 .- Nadie dejará de autoliquidar en Municipios con cuota bonificada del 95%.
3.- La planificación de los 4 años y 6 meses será mucho más sencilla.
Alguno llama a esto "justicia divina".
Irina, espero tu comentario.


joan64

Nombre de missatges : 51
Fecha de inscripción : 19/11/2009

Veure perfil de l'usuari

Tornar a dalt Ir abajo

Re: Disol·lucio o canvi d'objectius

Missatge  Admin el Dc 08 Jun 2011, 16:06

En primer lloc aclarir que la Llei encara no està publicada al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, tot just ahir es van aprovar la versió castellana i l'aranesa. Realment no entrarà en vigor fins que estigui publicada al DOGC i fins a aquella data i unes quantes setmanes desprès no es mourà res de l'Associació. Fins i tot pot passar que altres components de la junta vulguin seguir treballant amb nous objectius, etc. doncs, per si no havia quedat clar, cal dir que sobre aquest tema he parlat sempre a títol personal.

Ara, em continua semblant que l'Associació no té perquè continuar, ni pensant en una hipotètica marxa enrere de l'impost en el futur. Crec altament recomanable no barrejar nous objectius amb els vells ni confondre associacions. La creació d'una associació és una tasca força fàcil i, tal com vaig comentar, em brindo a assessorar desinteressadament sobre el tema a qui vulgui posar-se al davant de qualsevol altra iniciativa.

En qualsevol cas, és francament gratificant llegir com persones que s'han fet un fart de col·laborar en el fòrum encara tenen ganes de seguir. Felicitats! Aquesta és la pasta de que estan fetes les persones d'aquesta associació, dubto que hi hagi gaires grups humans a la nostra societat que puguin lluir un índex de qualitat personal tan alt com el del nostre grup. Gràcies i felicitats un altre cop!

Tornant al tema, fins parlar-ho amb la junta no pensava donar públicament tants detalls del que més o menys tenia pensat, per no creure-ho necessari, però ja que s'ha encetat el tema aprofito per a comentar que soc partidari de tancar la pàgina web (no confondre amb el Fòrum), el que no vol dir que hagi de ser de forma immediata. Es més, jo seria partidari de deixar pagat el registre dels noms de domini durant deu anys per a que ningú més se'ls pugui apropiar al menys durant aquest temps. Si en aquest termini es revifés malauradament el tema, espero que encara estaríem presents algú de nosaltres per reactivar-ho tot amb el mateix nom.

Una cosa diferent és el fòrum, sobre el que ja hem posat una nota al principi de que es mantindrà obert durant un temps, doncs ens pot resultar gratuït a canvi de veure publicitat a la part de dalt de la pàgina i, si no, es pot tenir el fòrum sense publicitat en general o sense publicitat només per als usuaris registrats a canvi d'un cost, com ara. Si l'opinió general és la de seguir amb el mateix tema simplement per tal de mantenir el contacte, no tinc cap inconvenient en seguir administrant-lo, així com el Facebook, doncs no preveig que hagi de donar gaire feina. Ara, si l'opinió majoritària fos de re-orientar-lo cap a un altre objectiu, li passaríem el control a algú altre que se'n fes càrrec sota certes condicions, doncs en aquest cas hi ha moltes més implicacions com, per exemple, que cal respectar que totes les persones registrades al fòrum han donat el seu consentiment a ser contactats per correu electrònic en referència a la iniciativa sobre l'impost de successions, per tant, si es fa algun canvi d'objectius del fòrum ja no se'ls pot contactar a no ser que prèviament donin el seu consentiment. En aquest cas caldrà articular algun sistema per fer-ho així i evitar que es pugui denunciar per spam als hipotètics nous responsables del fòrum. O sigui que en cas de re-orientació s'hauria de parlar a fons amb qui s'ofereixi per fer-se'n càrrec.
Admin
Admin
Admin

Nombre de missatges : 1108
Fecha de inscripción : 26/10/2008
Edad : 70

Veure perfil de l'usuari http://www.nosuccessions.org

Tornar a dalt Ir abajo

Re: Disol·lucio o canvi d'objectius

Missatge  Rafel el Dc 08 Jun 2011, 12:47

Jo sería partidari de mantindre l'associació, malgrat haver assolit els objectius previstos, per els motius que exposarè: La llei ha estat reformada a Catalunya, i no esta derogada a nivell de l'Estat Espanyol, hi poden haver tot tipus de problemes com molt bè apunten Irina i en Jordi Bonet, sería una llástima que una acció tan ben portada de movilització de la societat civil i que ha treballat de manera tan modelica desapareixes. Crec que es pot apagar el foc de l'esbranzida, mes convè que quedi una torxa encesa per si el "somaten" toquès a "rebato". Rafel

Rafel

Nombre de missatges : 161
Fecha de inscripción : 13/11/2008
Edad : 78

Veure perfil de l'usuari

Tornar a dalt Ir abajo

Re: Disol·lucio o canvi d'objectius

Missatge  jordibonet el Dc 08 Jun 2011, 11:14

Unes darreres reflexions:

1. Donat que el govern ha mantingut les reformes fetes per el Triparit (avançant fins i tot la 3ª fase a 1 de gener d'aquest any), les herències rebudes de parents del grup III (Germans, Oncles), gaudeixen d'una reducció de 50.000€ que en ptes. son mes de 8 milions que no es poca cosa, es cert que per la resta mantenim un coeficient multiplicador 1,5882, però també es cert que les tarifes en els primers trams s'han reduït sensiblement, perqué ho tingueu mes clar com sempre exposo uns exemples amb xifres concretes:

50.000€ Abans 5.945€ (12%), Des de 1 de gener: 0€
100.000€ Abans 16.880€ (17%), Des de 1 de gener: 5.559€ (6%)
200.000€ Abans 45.796€ (23%), Des de 1 de gener: 23.029€ (12%)
500.000€ Abans 166.476€ (33%), Des de 1 de gener: 109.586€ (22%)

Aquesta reducció no la tenen a altres comunitats com Madrid, València, Castella la Manxa, etc., comunitats on fins i tot en aquests casos paguen mes que nosaltres abans de la/les reforma/es.

2. Tot i que segueix havent-hi un fotimer de lletra petita, com a mínim no tenim articles tan punyents com el de la comunitat Valenciana en el que si l'hereu no està alhora empadronat a la mateixa comunitat, no te dret a la reducció de la quota.

3. Com a mínim existeix el compromís de tornar a fer una revisió abans de que acabi 2012, està condicionada a que la situació econòmica millori, cosa que jo no crec que passi tant aviat, però si mes no se n'haurà de tornar a parlar. Ara, s'ha de tindre en compte que no tots els que ens hem embrancat en aquesta lluita contra l'impost de successions estem d'acord amb que ningú pagui, perdoneu-me aquells que penseu el contrari, però suposant un cas similar al del famós sr. Balada (que s'ha debatut força en aquest fòrum), l'hereu o hereus han de pagar ja que es quelcom que veritablement cau del cel, ara, el que es una barbaritat es que resultin tipus marginals del 70% o mes.

I la darrera reflexió, es que encara que us pugui semblar sorprenent, no estic del tot satisfet amb la reforma, ja que aquest 99% de reducció es tan facil de posar com de treure (o reduïr-lo), per mi hagués sigut millor haver actuat en altres aspectes, tarifes, coeficients parentiu, lletra petita, etc. Es a dir, una nova llei començant de zero.

Així que tal i com diu Admin, els objectius estatutaris s'han mes que assolit i per tant mes que procedeix la dissolució de l'associació. Ara, els mitjans de difusió i contacte (web, fòrum i grup de Facebook), crec que convé mantindre'ls oberts com a mínim fins a finals d'any, però per poca que sigui, comporta una tasca de manteniment, supervisió i moderació, així que ho hem de parlar abans de decidir. I si algun día es tanquen, sempre podem cercar alternatives per seguir en contacte.
jordibonet
jordibonet

Nombre de missatges : 757
Fecha de inscripción : 25/02/2009

Veure perfil de l'usuari

Tornar a dalt Ir abajo

Re: Disol·lucio o canvi d'objectius

Missatge  irina el Dc 08 Jun 2011, 07:22

Estoy de acuerdo con lo indicado por Admin. El objetivo principal fundacional de la ARIS ha sido cumplido y las energías y tiempos que los impulsores de la iniciativa han tenido que dedicar a dicha misión han sido muy importantes y agotadores, por lo que lo natural es disolver la asociación y entregar el remanente a alguna ONG de reconocido prestigio y eficacia.

No obstante, este país es "maravilloso" y las leyes son mutantes por arte de magia (ya sea mediante omnibus, leyes de acompañamiento, de economías sostenibles o porque desde la UE nos marcan nuevos "caminos"), por lo que es posible que más adelante sea necesario impulsar algún tipo de iniciativa similar a la de ARIS, por si se acaban implantando nuevos tiempos refiscalizadores (ya se habla insistentemente de recuperar el Impuesto sobre el Patrimonio), que los políticos definen como "homogeneización de la tributación a nivel de 'mínimos' comunes a todas las CCAA".
http://www.diarionegocio.es/dinero/el-pp-exige-un-balance-los-peinados-antifraude-ante-el-silencio-hacienda-20110607

Mientras tanto, sería conveniente estudiar desde la Junta si existe alguna forma de que tras la disolución los miembros del foro podamos continuar en contacto. Si la página web ha de ser dada de baja, quizá sería práctico que los foreros/as interesados procedieran a anotar en su perfil un e-mail de contacto y mantener esa lista viva durante el máximo tiempo posible. O bien poder trasladar el foro a algún hosting amigable y serio, de los gratuitos que puedan existir (en este ámbito quizá Jordi pueda encontrar una buena solución).

Entiendo que pueda haber personas que necesiten de nuevo exponer sus casos y dudas, pues por una parte los hechos imponibles acontecidos hasta 31/12/2010 pueden quedar sometidos a intensos procesos de verificación y/o inspección y por otra parte los flecos que aún quedan por eliminar de la tributación sucesoria, así como sus enlaces con la legislación civil-testamentaria, el IRPF, el IBI, las leyes de arrendamientos urbanos, de dependencia, hipotecarias, empresariales, etc, pueden generar bastante casuística patrimonialista a plantear e intentar solucionar entre todos, de forma que cuando vayamos a nuestro abogado/notario, la cuestión esté lo más trabajada posible, para que ellos desarrollen la solución óptima.

Saludos.


Editat per darrera vegada per irina el Dc 08 Jun 2011, 08:23, editat 1 cop en total (Razón : añadir link sobre Impto. Patrimonio)

irina

Nombre de missatges : 261
Fecha de inscripción : 07/11/2009

Veure perfil de l'usuari

Tornar a dalt Ir abajo

Re: Disol·lucio o canvi d'objectius

Missatge  Admin el Dt 07 Jun 2011, 20:58

Anem per parts:
... tot i que no se si els estatuts contemplen aquests nous objectius.
A l'article 2 dels nostres estatuts consta que els fins de la nostra Associació són "promoure i emprendre tot tipus d'accions dirigides a aconseguir la reforma de l'Impost de Successions a Catalunya per tal d'equiparar-lo al de la resta de Comunitats Autònomes de l'Estat Espanyol". Només aquest objectiu.
Això està exposat a la pàgina principal del nostre lloc web, tot i que ha anat quedant arraconat al final de la pàgina a mesura que hi hem anat afegint notícies al damunt.
La plusvalua es una competencia dels ajuntaments i això fa, segur, que hi hagin grans diferencies però, es pot tenir una ideia de entre quin's valors es mou?
Ni idea. Es pot arribar a una bona aproximació utilitzant el simulador de càlcul de plusvàlua de la pàgina web de la Diputació de Barcelona del que ens ha informat més d'una vegada en Jordi Bonet. Cal disposar d'una o més referències cadastrals per fer la simulació. Com també ens ha comentat alguna vegada en Jordi Bonet, hi ha algunes diferències en els resultats segons la població, degut a que les deduccions no són uniformes en totes les poblacions.
A les altres CCAA passa el mateix?
Al ser un tribut municipal vigent a tota Espanya i amb la necessitat d'ingressos que tenen tots els ajuntaments, sense excepció, penso que no és aventurat suposar que passa el mateix a les altres CCAA.
I l'impost de donacions, en quina situació estem a Catalunya envers la resta de l'Estat?
En línies generals, a totes les Comunitats Autònomes l'impost de donacions te el mateix tractament que el de successions, es a dir, l'escala de tributació per a successions és molt similar o igual a la de donacions, on hi ha importants deduccions en successions també s'apliquen a donacions, on no n'hi ha en successions, tampoc n'hi ha en donacions. No obstant, en qüestions més de detall poden haver-hi algunes diferències entre successions i donacions. A Catalunya, sempre tan singulars, des de l'any 2007 la tributació en donacions es va rebaixar a una escala (publicada a la nostra pàgina web) del 5%, 7% i 9% com a màxim. Segons s'ha publicat aquests dies i hem reflectit a la darrera nota de l'Associació publicada a la nostra pàgina web, el Govern ha adquirit el compromís de que "la deducció del 99% aprovada per a cònjuges, ascendents i descendents, es faci extensiva a d'altres graus de parentiu, així com també a les donacions en vida, en projecte de llei que s'haurà de presentar al Parlament de Catalunya abans del 31 de desembre de 2.012, sempre que la situació econòmica llavors ho permeti".

Resumint i referint-me al plantejament, pel que respecta a l'Associació per a la Reforma de l'Impost de Successions a Catalunya (ARIS), la nostra missió s'ha acabat. Punt i final.

Però si hi ha un consens entre diversos voluntaris d'agafar la torxa del impost de donacions, tot i el compromís del Govern de "suprimir-lo" dintre de dos anys, o bé la torxa de la plusvàlua municipal, es pot constituir un grup (tal com va passar amb les successions) que es posi al davant, crei una associació, una pàgina web, etc. i emprengui el camí.

Jo particularment m'ofereixo per a assessorar dessinteressadament al possible grup promotor en els diversos aspectes que comporta una acció d'aquest tipus amb la poca o molta experiència que hagi pogut acumular en aquests darrers tres anys. Però només assessorar al principi, mai participar activament. Crec que ja he complert amb uns objectius i ara pertoca a d'altres persones impulsar altres iniciatives, tal com modestament hem encoratjat a fer al final de la darrera nota de l'Associació publicada a la nostra pàgina web.
Admin
Admin
Admin

Nombre de missatges : 1108
Fecha de inscripción : 26/10/2008
Edad : 70

Veure perfil de l'usuari http://www.nosuccessions.org

Tornar a dalt Ir abajo

Disol·lucio o canvi d'objectius

Missatge  osbalgi el Dt 07 Jun 2011, 18:45

Jo crec que hem guanyat una batalla però no pas la guerra. M'explico: Encara queda l'impost de donacions (tot i el compromis de CiU) i, el que es més punyent, l'atracament de la plusvalua.
Possiblement el nom de l'associació no respon a aquests nous objectius, però això no crec que fos inconvenient, tot i que no se si els estatuts contemplen aquests nous objectius.
La plusvalua es una competencia dels ajuntaments i això fa, segur, que hi hagin grans diferencies però, es pot tenir una ideia de entre quin's valors es mou?. A les altres CCAA passa el mateix?. I l'impost de donacions, en quina situació estem a Catalunya envers la resta de l'Estat?. Algú pot informar-me?.

osbalgi

Nombre de missatges : 113
Fecha de inscripción : 03/07/2009
Edad : 72

Veure perfil de l'usuari

Tornar a dalt Ir abajo

Re: Disol·lucio o canvi d'objectius

Missatge  Contenido patrocinado


Contenido patrocinado


Tornar a dalt Ir abajo

Tornar a dalt


 
Permisos d'aquest fòrum:
No pots respondre a temes en aquest fòrum