No puc estar més confús !!!

Ir abajo

Re: No puc estar més confús !!!

Missatge  jordibonet el Dv 03 Jul 2009, 16:23

Entenc que només teniu un fill, si es així, efectivament la factura pot ser desorbitada, ara, si teniu nets menors de 21 anys, una possible manera de reduïr l'impacte es repartir la herència entre ells, ara be, com el be principal de la herència es la vostre vivenda, la pega es que la propietat quedaría fraccionada, cosa que sempre es desaconsella ja que pot ser una font de futurs conflictes familiars.

Tal i com t'ha dit MYLAI, convé que ho consulteu amb un advocat expert, aneu altanto ja que n'hi-han que abusen amb el tema d'honoraris, jo mateix m'hi vaig trobar, pero amb paciéncia al final vaig trobar un bon professional amb uns honoraris raonables. Pregunteu sempre que us cobraràn per la consulta, i si decidiu tirar endavant qualsevol tràmit, que us facin pressupost previ.
avatar
jordibonet

Nombre de missatges : 757
Fecha de inscripción : 25/02/2009

Veure perfil de l'usuari

Tornar a dalt Ir abajo

Re: No puc estar més confús !!!

Missatge  maybrick el Dv 03 Jul 2009, 15:35

Moltes gràcies per les vostres respostes.

No puc fer res més que desolar-me al pensar que després de 75 anys de vida procurant per mí i pels meus i treballant dur per poder tirar endavant, l ´ùnic consell que puc donar als meus propers és que renunciin a l´herència.

Moltes gràcies per l´informació

maybrick

Nombre de missatges : 5
Fecha de inscripción : 03/07/2009

Veure perfil de l'usuari

Tornar a dalt Ir abajo

Re: No puc estar més confús !!!

Missatge  mylai el Dv 03 Jul 2009, 14:28

Tenint en compte les dades que has donat i amb reserva de conèixer d'altres dades influents, el tipus aplicable de l'impost aplicant reducció de la vivenda habitual, si es compleixen tots els requisits legals, seria del 28,87%.
S'ha de tenir en compte que, per que operi la reducció per vivenda habitual, el causat ha d'haver residit en la meteixa algun dia dins dels dos anys anteriors a la defunció (compte, per tant, amb els empadronaments als centres geriàtrics) i la vivenda no ha d'haver estat cedida a tercers.
A més, la quota a pagar s'incrementaria si l'hereu té un patrimoni preexistent superior a 402.700.-€.
Desconec les circumstàncies concretes (com l'edat, estat de salut i altres de qui ha de ser el causant), però sí que es pot fer donació dels diners per que aquesta no tributa a l'I.R.P.F. (A data d'avui, sols es considera increment de patrimoni la donació de bens immobles i de bens mobles; no de diners) i si és de 100.000.-€ tributaria al 5%. Això no seria aconsellable si es preveu o es té el temor de que la mort es produexi en els cinc anys posteriors a la donació, per que, en aquest cas, l'import de la donació s'afegeix la capdal hereditari i no hi gaunyariem res.
De totes formes, alhora d'establir les possibles opcions és necessari estudiar cada cas i es del tot recomenable acudir a un advocat especialista en successions i fiscal.litat.

mylai

Nombre de missatges : 176
Fecha de inscripción : 25/04/2009

Veure perfil de l'usuari

Tornar a dalt Ir abajo

Re: No puc estar més confús !!!

Missatge  Esopomecenas el Dv 03 Jul 2009, 13:54

Ojo con las donaciones en vida, si el donante fallece ante de pasados 5 años de la donación, pasa a ser herencia con lo que habrá que pagar el % restante.
Es decir si en la donción se pagado un 9% debido a la cuantía de la misma, se deberá hacer una decaración paralela y abonar el 24% restante.
Cuidadin con lo que dice el departament de economía (Castells), lo único que hacebn es desinformar.

Esopomecenas

Nombre de missatges : 247
Fecha de inscripción : 17/03/2009

Veure perfil de l'usuari

Tornar a dalt Ir abajo

No puc estar més confús !!!

Missatge  maybrick el Dv 03 Jul 2009, 10:01

Bon Día ,

Primer de tot perdoneu si aquest post molesta ha algú , però a mida que vaig llegint més informació que trobo en aquets forum i a la web , cada vegada estic més perdut. Us explico el meu cas ....

Estic estudiant tot aquest teme de les successions i l´impost de succesions degut a l´alarma que s´ha originat últimament al sortir els components d´aquesta iniciativa als mitjans de comunicació i fent alguns càlculs , crec que cuan es presenti el moment el meu fill haurá de rebutjar l´herència per que no les podrá assumir. Us explico el cas :

1 - Vivenda habitual familiar , construida fa més de 40 anys i actualment valorada en 1.000.000 Euros.
2 - Herència en "cash" uns 100.000 Euros Aprox.

Pel que he llegit , el cas de la "Donació en vida" , degut a que la diferència de valoració actual de la casa , no te res a veure amb el preu de les escritures , es totalment inviable ja que la les declaración de la renda de l´any vinent , l´import a pagar será brutal ....

Quan podría sortir a pagar ?? Per les taules que he vist , s´hauría de pagar el 33 % ??

Que hem podeu recomanar ?? Donació en vida ?? Esperar si després del finançament redueixen aquest impost o el suprimeixen ??

Moltes gràcies i perdoneu la meva incultura en aquests punts ...

Salutacions

maybrick

Nombre de missatges : 5
Fecha de inscripción : 03/07/2009

Veure perfil de l'usuari

Tornar a dalt Ir abajo

Re: No puc estar més confús !!!

Missatge  Contenido patrocinado


Contenido patrocinado


Tornar a dalt Ir abajo

Tornar a dalt


 
Permisos d'aquest fòrum:
No pots respondre a temes en aquest fòrum