24/05/2011 - REGIÓ 7.CAT - Arreu - La reforma de successions s´aprovarà el pròxim ple

Ir abajo

24/05/2011 - REGIÓ 7.CAT - Arreu - La reforma de successions s´aprovarà el pròxim ple

Missatge  Montser el Dj 26 Maig 2011, 08:24

REGIÓ 7.CAT
Arreu
La reforma de successions s´aprovarà el pròxim ple
Publicat 24/05/2011
ACN
BARCELONA

Ple del Parlament

També s´ajornarà la constitució de les vegueries sense que els grups hi puguin presentar esmenes

El ple del Parlament de la pròxima setmana debatrà i votarà finalment el projecte de llei que reforma considerablement l'impost de successions i donacions i el projecte de llei que ajorna la constitució de les vegueries. Així ho han acordat aquest dimarts la mesa i la junta de portaveus a la primera reunió conjunta que han tingut després de les eleccions municipals. Els projectes de llei sobre l'impost de successions i el de vegueries es tramitaran, a petició del govern, en lectura única, un procés de màxima urgència que permet al ple aprovar les lleis amb un únic debat i sense que els grups hi puguin presentar esmenes.

CiU va justificar el passat dia 26 que l'impost de successions no arribaria al ple fins després de les eleccions perquè que així el debat seria "serè i tranquil", mentre els socialistes catalans van considerar que "el Govern el que diu és que això electoralment li pot perjudicar".

El projecte de llei de modificació de la llei 19/2010, del 7 de juny, de regulació de l'impost sobre successions i donacions estableix una bonificació del 99% de la quota tributària per als fills, pares i cònjuges en la modalitat d'adquisicions de béns i drets per causa de mort. La reforma plantejada és amb efectes retroactius de l'1 de gener de 2011.

Per altra banda, el projecte de llei de modificació de la llei 20/2010, del 3 d'agost, de vegueries ajorna la constitució de les vegueries fins que s'hagin aprovat les modificacions de la legislació estatal perquè es puguin constituir totes les vegueries. L'actual llei en vigor estableix que després de les eleccions municipals s'han de constituir els consells de vegueria de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona, en substitució de les actuals diputacions provincials. Les vegueries de les Terres de l'Ebre, de l'Alt Pirineu i de la Catalunya Central quedaven a l'espera de les oportunes reformes legislatives.

Abans de reunir-se amb la junta de portaveus, la mesa ha admès a tràmit per unanimitat la proposició de llei de CiU per la creació del Penedès com a vegueria i la proposició de llei específica de la Cerdanya (presentada pel consell comarcal de la Cerdanya), i ha acordat per majoria tramitar la proposició de llei de prohibició de la bandera espanyola (Solidaritat).

Així mateix, no s'ha admès a tràmit una iniciativa legislativa popular a favor d'una llei de prestacions mínimes sanitàries argumentant un augment de despesa en el pressupost vigent.

Per altra banda, la sessió també inclourà els debats de totalitat de la proposició de llei de l'Agència de Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya, del grup del PSC, i de la proposició de llei de creació d'una deducció per assegurances de salut privades en el tram autonòmic de l'IRPF, presentada pel PPC.

El ple també crearà una comissió d'estudi sobre la seguretat viària, sol·licitada per tots els grups; designarà una terna de candidats que enviarà al Consell General el Poder Judicial per al nomenament d'un magistrat del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i designarà un membre del consell social de la Universitat de Lleida.

Llegir aquí: http://www.regio7.cat/arreu-catalunya-espanya-mon/2011/05/24/reforma-successions-saprovara-proxim/146561.html
avatar
Montser

Nombre de missatges : 4636
Fecha de inscripción : 08/05/2009

Veure perfil de l'usuari

Tornar a dalt Ir abajo

Tornar a dalt


 
Permisos d'aquest fòrum:
No pots respondre a temes en aquest fòrum