24/05/2011 - DIARIO CRÍTICO - Catalunya - L'Impost de Successions podria ser història a partir de l'1 de juny

Ir abajo

24/05/2011 - DIARIO CRÍTICO - Catalunya - L'Impost de Successions podria ser història a partir de l'1 de juny

Missatge  Montser el Dc 25 Maig 2011, 09:04

DIARIO CRÍTICO
Catalunya
L'Impost de Successions podria ser història a partir de l'1 de juny
Publicat 24/05/2011
RC (
Barcelona

Dependrà de les votacions al Ple del Parlament

El Govern preveu un debat amb lectura única, que evita les esmenes dels grups parlamentaris

El ple del Parlament de dimecres 1 juny debatrà la pràctica eliminació de l'Impost de Successions i Donacions, una de les propostes programàtiques més emblemàtiques amb què CiU es va imposar en les darreres eleccions autonòmiques.

Segons ha informat la Cambra en un comunicat, el Govern ha demanat que el projecte de llei es debati en lectura única, la tramitació prevista per lleis de màxima urgència que permet a la Cambra aprovar-lo amb un únic debat i sense que els grups puguin presentar esmenes.

El reglament del Parlament preveu aquest procés "si la naturalesa del projecte ho aconsella o la simplicitat de la formulació ho permet", i estableix que, abans de començar el debat, el ple haurà de votar si accepta la lectura única.

Després que el Govern aprovés portar al Parlament la fi de Successions, l'oposició en bloc ja va rebutjar que el debat fos per lectura única, de manera que l'Executiu de Mas haurà de convèncer a algun grup de l'oposició perquè canviï d'opinió.

El projecte de llei estableix, amb efectes retroactius des del 1 de gener de 2011, la bonificació del 99 per cent de la quota tributària per als fills, pares i cònjuges en la modalitat d'adquisició de béns i drets per causa de mort.

La Mesa del Parlament també ha acordat que en la propera sessió plenària es debati el projecte de llei del PP que pretén impulsar una deducció en el tram autonòmic de l'IRPF per a les assegurances de salut privades.

Aquesta proposta arriba després que, segons dades de la Memòria de 2010 de les asseguradores sanitàries als quals va tenir accés Europa Press, les assegurances mèdiques van augmentar un 3 per cent els seus ingressos arribant als 1.303.000 malgrat la crisi.

Ajornar les vegueries

El ple també debatrà el projecte de llei que ajorna la constitució de les vegueries, i com en el cas de Successions, el Govern proposa que es sotmeti a votació pel procés de lectura única.

Se celebrarà el debat a la totalitat de la proposició de llei del PSC sobre l'Agència de Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya, i es crearà, amb el beneplàcit de tots els grups, una comissió d'estudi sobre la seguretat de viària.

Així mateix, els grups parlamentaris hauran de designar la terna de candidats que enviaran al Consell General del Poder Judicial (CGPJ) per al nomenament d'un magistrat del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

Més enllà del pròxim ple, la Mesa ha admès a tràmit per unanimitat la proposició de llei presentada per CiU perquè el Penedès es converteixi en la vuitena vegueria, i ha acordat per majoria tramitar la proposició de llei de SI que aspira a prohibir la bandera espanyola als edifici públics.

Llegir aquí: http://www.diariocritico.com/catalunya/2011/Mayo/noticias/272621/limpost-de-successions-podria-ser-histria-a-partir-de-l1-de-juny.html
avatar
Montser

Nombre de missatges : 4636
Fecha de inscripción : 08/05/2009

Veure perfil de l'usuari

Tornar a dalt Ir abajo

Tornar a dalt


 
Permisos d'aquest fòrum:
No pots respondre a temes en aquest fòrum