24/05/2011 - PARLAMENT.CAT - Notícies - El ple votarà la setmana vinent reduir l'impost de successions i ajornar la constitució de les vegueries

Ir abajo

24/05/2011 - PARLAMENT.CAT - Notícies - El ple votarà la setmana vinent reduir l'impost de successions i ajornar la constitució de les vegueries

Missatge  Montser el Dc 25 Maig 2011, 08:50

PARLAMENT.CAT
Notícies
El ple votarà la setmana vinent reduir l'impost de successions i ajornar la constitució de les vegueries
Publicat 24/05/2011

El ple debatrà i votarà, la setmana entrant, el projecte de llei que redueix considerablement l'impost de successions i donacions, i també el projecte de llei que ajorna la constitució de les vegueries, segons que han acordat avui la mesa i la junta de portaveus a la primera reunió conjunta que han tingut després de les eleccions municipals.

La sessió també inclourà els debats de totalitat de la proposició de llei de l'Agència de Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya, del grup del PSC, i de la proposició de llei de creació d'una deducció per assegurances de salut privades en el tram autonòmic de l'IRPF, presentada pel PPC. El ple també crearà una comissió d'estudi sobre la seguretat viària, sol·licitada per tots els grups; designarà una terna de candidats que enviarà al Consell General el Poder Judicial per al nomenament d'un magistrat del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i designarà un membre del consell social de la Universitat de Lleida.

El ple començarà dimecres a les deu del matí amb la sessió de control al govern i al president de la Generalitat sobre qüestions relatives a l'actualitat política. L'ordre del dia també inclourà les interpel·lacions al govern, que els grups poden presentar fins divendres, i s'acabarà amb el debat i la votació de les mocions resultat de les interpel·lacions que es van fer al ple del 4 i 5 de maig.

Lectura única


Els projectes de llei sobre l'impost de successions i el de vegueries es tramitaran, a petició del govern, en lectura única, un procés de màxima urgència que permet al ple aprovar les lleis amb un únic debat i sense que els grups hi puguin presentar esmenes. El reglament de la cambra estableix que un projecte de llei pot ser tramitat directament i en lectura única del ple "si la naturalesa del projecte ho aconsella o la simplicitat de la formulació ho permet". Abans d'entrar a debatre aquestes iniciatives, el ple haurà de votar si acorda la tramitació en lectura única.

El projecte de llei de modificació de la llei 19/2010, del 7 de juny, de regulació de l'impost sobre successions i donacions estableix una bonificació del 99 per cent de la quota tributària per als fills, pares i cònjuges en la modalitat d'adquisicions de béns i drets per causa de mort. La reforma plantejada és amb efectes retroactius de l'1 de gener de 2011.

El projecte de llei de modificació de la llei 20/2010, del 3 d'agost, de vegueries ajorna la constitució de les vegueries fins que s'hagin aprovat les modificacions de la legislació estatal perquè es puguin constituir totes les vegueries. L'actual llei en vigor estableix que després de les eleccions municipals de diumenge passat s'han de constituir els consells de vegueria de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona, en substitució de les actuals diputacions provincials. Les vegueries de les Terres de l'Ebre, de l'Alt Pirineu i de la Catalunya Central quedaven a l'espera de les oportunes reformes legislatives.

Abans de reunir-se amb la junta de portaveus, la mesa ha admès a tràmit per unanimitat la proposició de llei de creació del Penedès com a vegueria (CiU) i la proposició de llei específica de la Cerdanya (presentada pel consell comarcal de la Cerdanya), i ha acordat per majoria tramitar la proposició de llei de prohibició de la bandera espanyola (Solidaritat). El màxim òrgan de govern de la cambra no ha admès a tràmit una iniciativa legislativa popular a favor d'una llei de prestacions mínimes sanitàries perquè el govern s'ha oposat a la tramitació argumentant un augment de despesa en el pressupost vigent.

Llegir aquí: http://www.parlament.cat/web/actualitat/noticies?p_id=95492150
avatar
Montser

Nombre de missatges : 4636
Fecha de inscripción : 08/05/2009

Veure perfil de l'usuari

Tornar a dalt Ir abajo

Tornar a dalt


 
Permisos d'aquest fòrum:
No pots respondre a temes en aquest fòrum