03/05/2011 - A TERRASSA.CAT - Política - Dolors Camats: “La línia política que hi ha al darrere de les retallades és equivocada: hi ha una alternativa”

Ir abajo

03/05/2011 - A TERRASSA.CAT - Política - Dolors Camats: “La línia política que hi ha al darrere de les retallades és equivocada: hi ha una alternativa”

Missatge  Montser el Dc 04 Maig 2011, 09:16

A TERRASSA.CAT
Política
Dolors Camats: “La línia política que hi ha al darrere de les retallades és equivocada: hi ha una alternativa”
Pubicat 03/05/2011
A. Cortés
Terrassa

Dolors Camats, diputada d'ICV-EUiA al Parlament, critica les retallades previstes per la Generalitat i diu que, per exemple, es podrien buscar noves fonts d'ingressos per evitar-les

“La línia política que hi ha al darrere de les retallades és equivocada: hi ha una alternativa”. Així de contundent s'ha expressat aquest matí Dolors Camats, portaveu del grup parlamentari d'ICV-EUiA al Parlament de Catalunya. “Al darrere de les retallades hi ha la mateixa ideologia que darrere la reforma laboral, feta pel PSOE i aplaudida per CiU, l'èxit de la qual són quasi 5 milions d'aturats a l'estat espanyol”, ha continuiat. Camats ha explicat que la formació lluitarà contra les retallades previstes pel govern de la Generalitat de tres maneres, amb “denuncia, combat i proposta”.

“No ho diuen però van tancant plantes als hospitals, van treient llits, no cobreixen les baixes, etc.”, ha dit Camats en matèria sanitària. Quant a l'educació, ha dit que “treure la sisena hora a les escoles públiques -una mesura que va implantar el tripartit i que la consellera d'Educació, Irene Rigau, ha anunciat que eliminarà, implica rebaixar l'oferta a les escoles públiques i estigmatitzar-les”. La diputada s'ha referit també a la decisió del govern d'ajornar l'anunci de les retallades en matèria sanitària. “És de cobardia política i democràtica esperar a després de les eleccions”.

Les retallades a Terrassa


Per la seva part, Manel Pérez, portaveu del grup municipal de la formació i candidat a l'alcaldia de Terrassa, ha parlat de com afectaran les retallades a la ciutat. Quant a l'educació, Pérez ha destacat que els centres educatius que estaven pendents de construcció -el CEIP Can Montllor, l'escola Sala i Badrines i l'IES Aimerigues- tenen data de construcció prevista. Els seus barracons no tenen data de caducitat”, ha remarcat.

Pérez també ha mostrat la seva preocupació per “la continuïtat del finançament de les escoles municipals, com per exemple el Conservatori. Hi ha incertesa sobre la continuïtat dels convenis, i si aquestes diners deixen d'arribar la càrrega pels municipis serà insostenible”. El tercer punt que ha destacat el cap de llista de la formació ha estat el del manteniment dels centres educatius. “Ja s'ha anunciat una reducció de la dotació”, ha dit, tot i que ha matisat que encara es desconeixen els detalls. Quant a la sanitat, Pérez ha repetit que encara falta concressió en les mesures.

Propostes


ICV-EuiA encara no ha presentat el programa per a les properes eleccions municipals. Tot i així, Dolors Camats ha avançat que els programes de tots els municipis inclouran moltes propostes que esdevindran alternatives a les retallades. “CiU vol eliminar el dèficit en un any fent un gran esforç per així tenir coixí per a les properes eleccions autonòmiques. Però ningú els obliga a fer-ho en un any”, ha assegurat. Camats ha dit que una de les alternatives seria plantejar-se augmentar les fonts d'ingressos. “Ara era el moment d'eliminar l'impost de successions?”, s'ha preguntat. “Podriem buscar fonts de fiscalitat que gravessin els rics i així distribuir la riquesa, és això del que es tracta”.

Finalment, Camats s'ha queixat que el govern central carregui a les comunitats autonomes el deure “de rebaixar el dèficit en un 75% quan les comunitats autonomes gestionen només el 50% dels serveis”.

Llegir aquí: http://www.aterrassa.cat/ca/notices/2011/05/_la_linia_politica_que_hi_ha_al_darrere_de_les_retallades_es_equivocada__hi_ha_una_alternativa_15619.php
avatar
Montser

Nombre de missatges : 4636
Fecha de inscripción : 08/05/2009

Veure perfil de l'usuari

Tornar a dalt Ir abajo

Tornar a dalt


 
Permisos d'aquest fòrum:
No pots respondre a temes en aquest fòrum