Alerta, pregunta del dia a TV3 programa Els Matins

Ir abajo

Gràcies Montser

Missatge  Montse Girbau el Dj 24 Mar 2011, 09:14

Gràcies Montser, estic d'acord amb assgupe i el administrador pel teu treball en aquesta web, com mare de família que ets, no és facil posar-se diàriament davant de l'ordinador i que els usuaris estiguem informats dia redera dia sobre el tema que ens pertoca a tots, torno a repetir, moltíssimes gràcies Montser.


avatar
Montse Girbau

Nombre de missatges : 108
Fecha de inscripción : 28/06/2009

Veure perfil de l'usuari

Tornar a dalt Ir abajo

Re: Alerta, pregunta del dia a TV3 programa Els Matins

Missatge  Admin el Dc 23 Mar 2011, 20:42

En aquesta iniciativa que aviat complirà dos anys i mig, hem tingut sempre la sort de comptar amb molt bons col·laboradors i Montser és dels que més destaquen, per la seva assiduïtat, dedicació i identificació amb els nostres comuns objectius. Crec que tots ens sentim més acompanyats quan diàriament trobem al nostre Fòrum les novetats de l'Hemeroteca que sense ella hagués estat impossible mantenir amb aquesta minuciositat i regularitat.

Sobre el missatge, naturalment no hi ha problema. Tot el que es faci per contraatacar l'onada actual de veus que tornen a sortir en contra de la dita "supressió", volent imposar el seu criteri per damunt del manifestat a les urnes, crec que serà poc.

Tant de bo molts més membres del nostre Fòrum fossin tant actius en la defensa i divulgació de la realitat sobre l'impost de successions.
avatar
Admin
Admin

Nombre de missatges : 1108
Fecha de inscripción : 26/10/2008
Edad : 69

Veure perfil de l'usuari http://www.nosuccessions.org

Tornar a dalt Ir abajo

Alerta, pregunta del día a TV3, programa els Matins.

Missatge  assgupe el Dc 23 Mar 2011, 16:38

Hola Admin,

Ho expliques molt bé i si no hi tens inconvenient reenviaré el teu missatge, sense fer spam. Penso que es molt aclaridor.
Aprofito a tornar a donar les gracies a Montser. Va molt i molt bé tenir a ma tota aquesta informació, dia a dia.

assgupe

Nombre de missatges : 61
Fecha de inscripción : 22/02/2009

Veure perfil de l'usuari

Tornar a dalt Ir abajo

Re: Alerta, pregunta del dia a TV3 programa Els Matins

Missatge  Admin el Dc 23 Mar 2011, 12:34

A continuació, text del correu que vaig enviar ahir a les 12:53, al programa "Els matins de TV3".
No em consta que n'hagin fet esment ni hagin rectificat res, ni que fos sense citar-nos.

Bon dia,
a ran de la pregunta d'avui sobre l'impost de successions i donacions (ISiD) i l'espai que acabo de veure amb Pilar Rahola, us vull aclarir els següents punts sobre els que penso que aneu molt desorientats, cosa per altra banda comprensible doncs la llei ja és prou complicada i el govern anterior, a més a més, es va encarregar de desinformar prou bé, pel que es veu.

El senyor Cuní i el senyor Julibert han dit que les herències menors a 500.000 euros no paguen, concretament, el senyor Cuní ha dit "qualsevol persona que hereti ...".

La realitat és que la darrera reforma de l'impost preveu que els cònjuges tinguin una exempció de 500.000 euros. Per als fills aquesta exempció és de 275.000 euros com a màxim. Per raons demogràfiques, hi ha molts més hereters fills que cònjuges, per tant el màxim d'exempció de 500.000 euros només és aplicable en una herència de cada quatre, segons les darreres estadístiques que vaig veure de fa quatre o cinc anys.

Però encara més, aquestes exempcions encara no són vigents, doncs la llei preveu un període transitori d'aplicació del que ningú en parla i que acaba el 30 de juny vinent. Per tant les exempcions esmentades es podran aplicar a partir del 1 de juliol de 2011, però avui les exempcions vigents són de 312.500 euros per al cònjuge i de 171.875 euros per als fills, per exemple. I tot just aprovada la llei al gener de 2.010 eren encara menors. No obstant, la propaganda del govern anterior no va esmentar mai aquest punt i tant aviat va ser aprovada la llei es va endegar una campanya publicitària sobre les "grans millores", en la que obviava que les xifres publicitades corresponien al juliol de 2011. Per tant és comprensible que tothom pensi que la cosa funciona com heu dit, però penso que vosaltres no hauríeu de caure en aquest parany propagandístic, sinó donar la informació el més acuradament possible.

I sobre això, encara més. Si dintre de la herència hi ha una empresa familiar, que no em negareu que en una terra d'emprenedors i petites i mitjanes empreses com la nostra és un cas força habitual, es pot reduir un 95% el valor a tributar d'aquesta, seguint una directiva de la Unió Europea per a protegir l'empresa familiar, però en aquest cas segons la Llei vigent, es redueixen llavors a la meitat les deduccions de caràcter personal esmentades més amunt (la de 312.500 queda en 156.250, etc.). Així entenia el govern anterior que calia complir amb la directiva europea de protecció de l'empresa familiar, acatant la deducció del valor de l'empresa, però recuperant-ho a base de disminuir llavors a la meitat la reducció personal a la que tots els cònjuges i fills tenen dret.

Addicionalment a aquestes deduccions, hi ha la del 95% del valor de l'habitatge habitual, és cert, però que no s'aplica a segones residències, tant populars entre la nostra classe mitja, o a d'altres immobles. En qualsevol cas, és molt important deixar clar que el valor a declarar de qualsevol habitatge no és el valor cadastral, sinó segons la llei el "valor real o de mercat", cosa diametralment oposada a la que amb tanta vehemència ha dit el senyor Cuní. Per facilitar aquesta valoració, la Generalitat permet que es declari el valor cadastral multiplicat per un coeficient que publica anualment per a cada població, però fer-ho així no impedeix que la Generalitat, d'ofici, el pugui valorar més per damunt del valor declarat si considera que el resultat de la fórmula no reflecteix el "valor real". Aquest coeficients multiplicadors oscil·len entre 1,25 i 5,30. De manera que en alguna població cal declarar per més del quíntuple del valor cadastral.

També s'ha dit per part del senyor Julibert i sembla que tothom ho ha acceptat, que aquest tema ara només afecta al 6% de la població (suposo que es refereix en realitat al 6% dels obligats a declarar), frase que també és fruit d'aquella propaganda de la Generalitat que he esmentat abans, del gener de 2.010. Aquesta és una dada que penso que cal contrastar amb la realitat. Potser vosaltres podeu accedir a la Conselleria d'Economia i Coneixement i demanar quantes declaracions de les presentades al 2010, amb la llei vigent, han donat zero o han donat una quantitat a ingressar, doncs és una dada que en els resums estadístics mensuals publicats per la conselleria a la seva pàgina web no hi figura. Tant de bo m'equivoqui, però penso que aquest 6% es pot veure àmpliament superat.

També ha dit el senyor Julibert que cal gravar al que rep una herència per haver-la adquirit sense esforç. Com ha dit la senyora Rahola, el patrimoni hereditari ha pagat abans els seus impostos, però encara és més important que els seguirà pagant després. I sobre l'afirmació de l'adquisició sense esforç, em temo que el senyor Julibert, com alguns integrants del govern anterior, no sap que en aquest país de nuclis familiars tant forts, tant si graviten entorn d'una empresa familiar com si no, és tradicional que per a aconseguir el patrimoni dels pares, els fills hi hagin contribuït. En qualsevol cas, és ben clar que aquest impost penalitza al que rep el valor d'un estalvi, fruit de vegades d'algunes privacions que han afectat a tota la família.

Considero de justícia que totes aquestes dades i d'altres que no exposo per no allargar-me més, utilitzant les mateixes paraules del senyor Cuní, no poden passar desapercebudes i com molt bé s'ha preguntat el senyor Julibert: "és que tots els que assistien als mítings de CiU i aplaudien la "supressió" anunciada eren els magnats de Catalunya ?". És absolutament obvi que no, i és que, en contra de la creença actual que l'anterior govern es va cuidar de cultivar i fer créixer, els que encara tributen per l'ISiD no són exclusivament "els rics" sinó que encara li pertoca pagar a molta classe mitja.

Moltes gràcies per la seva paciència si han llegit fins aquí. No cal dir que ens brindem a explicar aquests punts i d'altres i a debatre'ls si ho consideren convenient (nosaltres pensem que és molt necessari per tal de desfer tots aquests malentesos), com ja hem tingut ocasió de fer altres vegades gràcies a la seva atenció.

Ben cordialment,

Jesús Zamarreño
Associació per a la Reforma de l'Impost de Successions a Catalunya
Nos. de telèfon
Feu clic aquí per a veure informació resum sobre deduccions i altres punts de l'actual impost.
Feu clic aquí per veure la nostra informació sobre la tendenciosa campanya publicitària de l'anterior govern.


Editat per darrera vegada per Admin el Dl 28 Mar 2011, 13:48, editat 1 cop en total (Razón : Falta d'ortografia)
avatar
Admin
Admin

Nombre de missatges : 1108
Fecha de inscripción : 26/10/2008
Edad : 69

Veure perfil de l'usuari http://www.nosuccessions.org

Tornar a dalt Ir abajo

Re: Alerta, pregunta del dia a TV3 programa Els Matins

Missatge  jordibonet el Dt 22 Mar 2011, 17:27

Yo al ver que no conseguía contactar telefónicamente, también he optado por pasárselo por escrito, e incluso con ejemplos claros y sencillos.
avatar
jordibonet

Nombre de missatges : 757
Fecha de inscripción : 25/02/2009

Veure perfil de l'usuari

Tornar a dalt Ir abajo

Alerta, pregunta del día a TV3, programa els Matins.

Missatge  YGF el Dt 22 Mar 2011, 17:05


Yo le he remitido a Josep Cuní un par de comentarios a través de la web de TV3/Els matins, conforme escuchaba sus ignorantes frases acerca del I.S.
Tal vez si recibiera algunas comentarios mas en el mismo sentido se percataría que no puede decir cosas tan importantes a la ligera en un medio de comunicación público como es TV3.

YGF

Nombre de missatges : 32
Fecha de inscripción : 26/09/2009

Veure perfil de l'usuari

Tornar a dalt Ir abajo

Re: Alerta, pregunta del dia a TV3 programa Els Matins

Missatge  Rafel el Dt 22 Mar 2011, 14:09

Després amb Pilar Rahola en Josep Cuní ha tornat a dir que amb la reforma, els fills ja no paguen per mig milió d'euros, cosa que no es veritat, ja que el minim exent será el proper juliol de 375.000 E. si no es modifica. En la seva ignorancia no parlen del "catastrazos" ni dels coeficiens multiplicadors. Quin fástic fa sentir pontificar donant dades erronias. En Joan Julivert també amb la tontería de que no es grava el mort sino als hereus, que es troven quelcom que els hi cau del cel, segur ell no debía ser fill d'una familia amb un negoci, que hagués tingut de treballar disabtes i diumenges. Lamentable que abans de parlar no s'informesin com realment está la situació

Rafel

Nombre de missatges : 161
Fecha de inscripción : 13/11/2008
Edad : 77

Veure perfil de l'usuari

Tornar a dalt Ir abajo

Re: Alerta, pregunta del dia a TV3 programa Els Matins

Missatge  cesc el Dt 22 Mar 2011, 13:49

Jordi ja ho he fet jo,trucant al 902602454.Despres de provar-ho uns 30 minuts l´han agafat.M´ha ates una noia que per no demanar no m´ha demanat ni el nom.Li explicat en el greu error que feien en Cuni i el "sr" que estava al costat de la silvia Copulo i m´ha donat les gracies i res mes.Crec que la noia ni m´ha entes i aixo que li explicat molt claret.Sense comentaris.

cesc

Nombre de missatges : 443
Fecha de inscripción : 16/12/2008

Veure perfil de l'usuari

Tornar a dalt Ir abajo

Re: Alerta, pregunta del dia a TV3 programa Els Matins

Missatge  jordibonet el Dt 22 Mar 2011, 10:11

Jo també he votat, però el que m'esparvera es que un dels tertulians ha dit que els immobles es valoren per el cadastral, i ningú l'ha contradit. Estic provant a trucar per veure si en Cuní ho rectifica, però de moment comuniquen constantment.
avatar
jordibonet

Nombre de missatges : 757
Fecha de inscripción : 25/02/2009

Veure perfil de l'usuari

Tornar a dalt Ir abajo

Re: Alerta, pregunta del dia a TV3 programa Els Matins

Missatge  cesc el Dt 22 Mar 2011, 09:15

Ja he votat.Si es sorprenent els fonaments dels principis d´alguna gent.Potser el sr. Cuni ja ha fet els "seus deures" i d´aqui el canvi d´opinió?
Jo el que crec,es que parlant de tot,es la seva feina,sense entendre ni saber de res del que parlen i a la minima els fan caure de l´arbre.Clar que aixo diu molt poc de la seva profesionalitat.Si no saps de que parles,postser millor callar,no?

Per cert,per votar GRATUITAMENT

http://www.tv3.cat/enquesta/63532/Es-prioritari-eliminar-limpost-de-successions-en-plena-crisi-economica

cesc

Nombre de missatges : 443
Fecha de inscripción : 16/12/2008

Veure perfil de l'usuari

Tornar a dalt Ir abajo

Alerta, pregunta del dia a TV3 programa Els Matins

Missatge  Rafel el Dt 22 Mar 2011, 09:01

Avui la pregunta del dia als matins, versa sobre la procedencia de retirar l'ISD en temps de crisis, tot dient que el Sr Mas te quatre anys per acomplir la promesa electoral. El Sr Cuní, tan ben informat sempre també sur amb la cantarella de que només afecta als mes rics. ¿ com es que ara está tan desinformat ? . Creu ell tan catalá, que las families que perdin el titular d'un negoci familiar o l'autonom que es el support de la familia, per viure a la nostra estimada Catalunya, duran quatre anys mes, hauran de ser esquilmats com no ho seríen a altres llocs de L'estat Espanyol. Perque en comptes de dir que només afecta ara als mes rics, diuen la veritat, que no es altre, que afecta als qui no tenen poder suficient per deslocalitzarse i que son molts ?. No parlin mes de tants per cent ridiculs. No conec a cap ric de veritat a qui esquilmin, i conec a molta gent amb petites empreses i negociets, que per el fet de tenir la jubilació d'autonoms tan minsa , cal que es facin un petit patrimoni per complementar-le, i per aquest fet, al seu deces, el Govern Catala s'acarnissa inclús amb el 3% del parament de la llar, i els familiars, si no han de tancar portes, queden hipotecats per molts anys per el confiscatori ISD.

Rafel

Nombre de missatges : 161
Fecha de inscripción : 13/11/2008
Edad : 77

Veure perfil de l'usuari

Tornar a dalt Ir abajo

Re: Alerta, pregunta del dia a TV3 programa Els Matins

Missatge  Contenido patrocinado


Contenido patrocinado


Tornar a dalt Ir abajo

Tornar a dalt


 
Permisos d'aquest fòrum:
No pots respondre a temes en aquest fòrum