PREGUNTA PSC-PSOE IMPOST DE SUCCESIONS

Ir abajo

Re: PREGUNTA PSC-PSOE IMPOST DE SUCCESIONS

Missatge  Admin el Dj 31 Mar 2011, 16:45

Naturalment, a les comunitats autònomes governades pel PP, com Castilla y León i moltes altres, gaudeixen de deduccions del 99% en l'impost de successions.

La meva resposta anterior es referia a les comunitats governades pel PSOE, a tenor de la concreta pregunta prèvia d'en Rafel.

A la nostra pàgina web consta l'estat del ISiD a totes i cadascuna de les comunitats autònomes espanyoles i països europeus:
http://www.nosuccessions.org/almon11.html

Es molt interessant l'observació de que caldria veure què diuen els programes electorals del PSOE a les comunitats autònomes que celebraran eleccions el 22 de maig. Molt em temo que les alternatives són:
Comunitats governades actualment pel PSOE: O no diran res o diran quelcom semblant al programa electoral del PSOE per a les eleccions generals del 2008, que diu "Apostem per una reforma en profunditat d’aquest impost, en la línia de la que han impulsat la majoria dels països del nostre entorn orientada a reduir la seva càrrega fiscal sobre la població amb rendes mitjanes i baixes". No em consta que, a pesar del que diu al seu programa, el PSOE hagi presentat des del 2.008 al Congreso de los Diputados cap projecte de Llei al respecte. El que em consta és que ha votat sempre en contra de totes les propostes de reducció o eliminació presentades per altres partits.
Comunitats governades actualment pel PP: No crec que els programes electorals del PSOE en diguin res i de cap manera constarà el tirar enrere les deduccions que tinguin ara si està governant el PP, doncs a Balears el PSOE va succeir al PP, que havia fet ja la reducció de l'ISiD, i no ha tocat res en absolut.
Si hi ha algun voluntari que ens pugui fer un resum esquemàtic de les propostes del PSOE respecte del ISiD a les diferents CC.AA., amb motiu de la propera campanya electoral, li estarem molt agraïts.
Admin
Admin
Admin

Nombre de missatges : 1108
Fecha de inscripción : 26/10/2008
Edad : 70

Veure perfil de l'usuari http://www.nosuccessions.org

Tornar a dalt Ir abajo

M' AGRADERIA VEURA EL PROGRAMA PSOE SOBRE L'IMPOST DE SUCCESSIONS A COMUNITATS

Missatge  Miquel G el Dj 31 Mar 2011, 12:28

Ara venen eleccions, a les Comunitat Autonomas. Seria interesant i formatiu veure el programa del PSOE a cada una de les Comunitats. Si com fan a Catalunya, s'oposen a la reducció dal 99 % de pares a fills i/o conjuges, o be la seva proposta es diferent. Com es justifica defensar que paguem més que els altres ??? Ah i després si es presenta la proposta al Congreso de los Diputados el PSOE i el PSC i vota aen contra d ela supresió.

Miquel G

Nombre de missatges : 23
Fecha de inscripción : 29/01/2010

Veure perfil de l'usuari

Tornar a dalt Ir abajo

CASTILLA Y LEON tampoc no pagan de 2006 i nosaltres que ???

Missatge  Miquel G el Dj 31 Mar 2011, 12:22

Jo crec que a "Castilla y Leon" de 2.006 també hi ha una supresió del 99% impost successions i donacions (pares a fills, matrimonis...

LEY 15/2006, de 28 de diciembre, de Medidas Financieras
Artículo 6.– Modificación del artículo 23 del Texto Refundido de las Disposiciones Legales de la
Comunidad de Castilla y León en materia de tributos cedidos por el Estado.
Se modifica el artículo 23 del texto refundido que queda redactado de la siguiente forma:
«En la cuota de este impuesto derivada de adquisiciones »mortis causa» y de cantidades percibidas
por los beneficiarios de seguros sobre la vida que se acumulen al resto de los bienes y derechos que integran
la porción hereditaria del beneficiario, se aplicará una bonificación en la cuota del 99 por 100 siempre
que el adquirente sea descendiente o adoptado, cónyuge, ascendiente o adoptante del causante.»

I encara es queixen "reducir no es eliminar: (veura carta):

Nota de prensa, 13-09-2007

La Federación de Asociaciones de Vecinos de Valladolid denuncia que la Junta de Castilla y León no está diciendo la verdad en su publicidad de los beneficios fiscales para el ejercicio 2007.

Efectivamente, en su campaña de información al contribuyente sobre los beneficios fiscales 2007, que en principio tiene por objeto dar a conocer y hacer más accesible a los ciudadanos la información sobre las ventajas establecidas en materia tributaria, da informaciones parciales y no ajustadas a la realidad, que inducen a error a los ciudadanos, desinformándoles.

La campaña, que se realiza en papel y en la página web de la Junta, denominada “Castilla y León tiene ventajas”, señala como medida fiscal de apoyo a la familia la eliminación del Impuesto de Sucesiones en herencias directas, tachando de hecho el Impuesto de sucesiones.

Sin entrar en la valoración de la medida en materia de beneficios fiscales de dicho impuesto, es lo cierto que el impuesto de sucesiones se ha reducido considerablemente, pero no se ha eliminado.

En efecto, para herencias de familiares directos (hijos, padres, esposos), los primeros 60.000 euros de herencia están exentos (6.000 más por cada año que el heredero sea menor de 21 años) y el resto tiene una bonificación del 99%. Reducir o bonificar en un porcentaje que no sea el 100%, no es eliminar.

Asociaciones de consumidores se han dirigido a la Consejería de Consumo de la Junta de Castilla y León entendiendo que la publicidad en materia tributaria es engañosa, siendo la respuesta de esta Consejería declararse incompetente en materia fiscal y, por tanto, no poder dirigirse a la Consejería de Hacienda.

La Federación requiere a la Junta de Castilla y León a que modifique la información de beneficios fiscales, retirando la publicidad engañosa y procediendo a la publicación de publicidad que respete los derechos de los ciudadanos a estar informados correctamente sin inducir a error.

Federación de Asociaciones de Vecinos de Valladolid


Miquel G

Nombre de missatges : 23
Fecha de inscripción : 29/01/2010

Veure perfil de l'usuari

Tornar a dalt Ir abajo

Re: PREGUNTA PSC-PSOE IMPOST DE SUCCESIONS

Missatge  Admin el Dt 15 Mar 2011, 19:30

Com molt bé diu en Rafel, hi ha unes quantes diferències que son força importants, una és la dels valors cadastrals i els coeficients multiplicadors per valorar els immobles i, al meu entendre, una altra son els mitjans i el rigor emprat per part de l'administració tributària.

Com tots sabem, a Catalunya estem sota un dèficit fiscal crònic, reconegut implícitament per l'Estat amb la publicació de les balances fiscals, el que potser explicaria el rigor exacerbat i de vegades no gaire justificat de la nostra agència tributaria. En canvi, a d'altres comunitats on potser els hi arriben els diners que necessiten en forma de contribució solidària de les comunitats més riques com Madrid, Balears, València o Catalunya, no els hi preocupi tant perseguir al contribuent local com es fa aquí.

Però per no entrar en temes polítics i respondre a la pregunta concreta:
A Castilla-La Mancha, governat en majoria absoluta pel PSOE, la deducció de la quota a pagar per a familiars dels Grups I i II és del 95%.
A Balears, quan governava el PP va instaurar una deducció del 99%. El PSOE el va succeir però l'impost de successions no l'ha tocat.
A Cantàbria, la primera comunitat autònoma de règim comú que va instaurar una deducció del 99%, al 2003, tot i estar presidida per l'inefable Miguel Ángel Revilla del Partido Regionalista, governa en coalició amb la majoria simple del PSOE, amb un conseller d'Economia del PSOE que durant anys ha conservat la deducció del 99%, tot i que al 2010 ha introduït algunes limitacions.

I penso que a les poques comunitats autònomes més on el PSOE està al govern, potser se'ls hi podrien aplicar els comentaris fets abans.

A aquesta pàgina de la nostra web trobareu tota la informació sobre l'ISiD a Espanya i Europa:
http://www.nosuccessions.org/almon11.html
Admin
Admin
Admin

Nombre de missatges : 1108
Fecha de inscripción : 26/10/2008
Edad : 70

Veure perfil de l'usuari http://www.nosuccessions.org

Tornar a dalt Ir abajo

Re: PREGUNTA PSC-PSOE IMPOST DE SUCCESIONS

Missatge  Rafel el Dt 15 Mar 2011, 16:56

Segons els partits d'esquerres, que están criticant tan a CiU per l'anunci de minorar l'impost de succession, no senten vergonya de que els catalans, afegit a que som qui paguem mes impostos i peatges del Estat Espanyol, també som qui mes paguem per successions, i dic qui mes paguem, perque a Extremadura que encara no l'han minorat els valors cadastrals -base per el calcul- aquestos son molt mes baxos.
Es mentida que només amb els minims exents de l'ultima reforma, només ho paguin els multimilionaris. ens prenen per tontos. Tots saben que els patrimonis valuosos de veritat, ja tenen les maneras per eludir-lo. Rafel

Rafel

Nombre de missatges : 161
Fecha de inscripción : 13/11/2008
Edad : 78

Veure perfil de l'usuari

Tornar a dalt Ir abajo

PREGUNTA PSC-PSOE IMPOST DE SUCCESIONS

Missatge  Miquel G el Dt 15 Mar 2011, 10:25

La posició del PSC, del Sr. ICETA, vol dir que las Comunitats que guanyi les eleccions el PSC-PSOE tornaràn a implantar el impost de successions ??? Hi a comunitats que goberni el PSOE, ara mateix que tinguin la supresíó del impost e successions ??? (o reducció del 99%)

Miquel G

Nombre de missatges : 23
Fecha de inscripción : 29/01/2010

Veure perfil de l'usuari

Tornar a dalt Ir abajo

Re: PREGUNTA PSC-PSOE IMPOST DE SUCCESIONS

Missatge  Contenido patrocinado


Contenido patrocinado


Tornar a dalt Ir abajo

Tornar a dalt


 
Permisos d'aquest fòrum:
No pots respondre a temes en aquest fòrum