Posicionament de CIU

Ir abajo

Re: Posicionament de CIU

Missatge  indigne el Dc 27 Maig 2009, 03:17

La cosa crec que esta ben clara i ells ho saben. Qui es comprometi a treure el afamat impost s'enportara les eleccions si o si.
avatar
indigne

Nombre de missatges : 23
Fecha de inscripción : 03/02/2009

Veure perfil de l'usuari

Tornar a dalt Ir abajo

Re: Posicionament de CIU

Missatge  jordibonet el Dt 26 Maig 2009, 21:09

Si tenim una mica d'exit amb el vot nul protesta, crec que es començaran a mullar, tant els que ocupen les poltrones, com els que les volen ocupar.
avatar
jordibonet

Nombre de missatges : 757
Fecha de inscripción : 25/02/2009

Veure perfil de l'usuari

Tornar a dalt Ir abajo

Re: Posicionament de CIU

Missatge  Admin el Dt 26 Maig 2009, 20:25

Està molt bé, però a mi l'únic que em convenç (i no del tot) es una declaració solemne del cap de llista, no del diputat que anava en el lloc 16 o 17 de la llista, tot i que son unes declaracions que s'han de valorar molt positivament doncs venen del vice-secretari d'economia de CiU. Aquestes declaracions no em sembla que siguin cap document contractual que serveixi per a exigir res a ningú i menys a un partit polític.

Per una banda cal tenir en compte que aquestes declaracions estan fetes en clau d'oposició, des d'on sempre es veu molt fàcil tot el que ha de fer el Govern i, per altra banda, com deia, seria millor que les hagués fet algú de més amunt. Encara hi son a temps.

Per cert, tampoc diu en quan temps s'ha de treure l'impost, que em sembla es la clau de volta d'aquest tipus de declaracions i que fins ara ningú de CiU ha aclarit, a no ser que considerem un aclariment la proposició de llei que va presentar CiU al Parlament de Catalunya el mes de març passat, per tant prou actual, en que proposava la supressió en quatre anys. Per a mi aquesta es la posició oficial de CiU fins que no em demostrin el contrari.

Crec que s'ho haurien de repensar. I nosaltres hem de seguir a l'expectativa llegint molt bé les paraules dels polítics, que son especialistes en no dir mentides (alguns) però en no dir tampoc tota la veritat (tots ells).
avatar
Admin
Admin

Nombre de missatges : 1108
Fecha de inscripción : 26/10/2008
Edad : 69

Veure perfil de l'usuari http://www.nosuccessions.org

Tornar a dalt Ir abajo

Posicionament de CIU

Missatge  xaii el Dt 26 Maig 2009, 18:14

Us paso article publicat per el Sr. Antoni Fernández Teixidó (Diputat de CiU i Vicesecretari general d´Economia, Innovació i Treball de CDC) el passat 17.11.2007 al Diari de Girona. Encara que han transcorregut mes de 15 mesos, crec que ens pot aclarir una mica mes el posicionament de CIU. A mes, en cas que CIU arribi al Govern l'any vinent, podem utilitzar aquest escrit com a eina per fer força i demanar la seva eliminació.

La supressió de l'impost de successions.

Durant el primer semestre de l´any, CiU ha presentat al Parlament diverses iniciatives basades en la defensa d´una política de moderació fiscal: proposició de llei de reforma parcial de l´impost sobre successions i donacions, proposició de llei de modificació de l´ITP i AJD, i proposició de llei de modificació de l´impost sobre el patrimoni.
Al llarg d´aquests darrers mesos, un dels temes de més actualitat ha estat l´eventual supressió de l´impost de successions i donacions. Cal recordar que en l´anterior legislatura el Govern va presentar un projecte de llei de l´impost de successions i donacions i que, després d´un tortuós procés de discussió i fins i tot amb l´acceptació d´algunes esmenes presentades per CiU, finalment no va prosperar.
El mateix tripartit es va adonar que era una reforma tímida que no anava enlloc i que calia començar de nou. A hores d´ara, i transcorregut el primer període de sessions, encara esperem el projecte de llei del Govern. La passivitat del Govern tripartit, la defensa d´un sistema fiscal just i no discriminatori que fomenti i estimuli la creació de riquesa, la lluita contra la creixent pressió fiscal i el nostre compromís electoral durant la darrera campanya justifiquen àmpliament la iniciativa parlamentària de CiU per a la supressió de l´impost de successions i donacions.
Vostès es poden preguntar ara per què quan governàvem no vam suprimir l´impost. La resposta és complexa, però hi ha un element crucial i determinant: l´evolució dels Pressupostos des de l´any 2003 fins a l´any 2007. L´any 2003 teníem uns pressupostos per un import de 18.629 milions d´euros i l´any 2007,de 32.218 milions d´euros. És evident que les rebaixes fiscals sempre han estat reclamades, però, ara com ara, i gràcies a l´actual pressupost de la Generalitat, entre d´altres, aquesta reducció d´impostos és possible.
L´impost de successions i donacions és un impost doblement injust que ha de desaparèixer
. Perquè des d´un punt de vista tributari comporta una tributació excessiva, en termes de pressió fiscal i molt particularment d´esforç fiscal i des d´un punt de vista territorial perquè produeix desigualtats molt importants respecte ciutadans d´altres territoris. Aquest és un impost que perjudica clarament les classes mitjanes i els treballadors. L´esquerra manté arreu que aquest és un impost que paguen els rics, però això no és veritat. Aquest afecta la majoria dels ciutadans del nostre país, persones que reben en herència béns modestos i que moltes vegades es veuen obligades a vendre´ls per fer front a la liquidació de l´impost.
També hem de posar fi al greuge comparatiu que els ciutadans de Catalunya pateixen respecte d´altres comunitats autònomes, com per exemple Navarra, el País Basc,Madrid i el País Valencià, on fa anys que no paguen aquest impost. Les desigualtats territorials poden implicar la deslocalització de persones i empreses que prefereixen invertir en altres comunitats autònomes on la fiscalitat és més favorable. Aquest fet comportaria una disminució important de la recaptació d´altres impostos, com per exemple de l´IRPF i d´altres impostos indirectes, i una desviació significativa de les inversions. Catalunya en sortiria perjudicada.
Tenint en compte tots aquests factors, el país ha d´apostar clarament per la supressió de l´impost de successions i donacions. Creiem que és un impost que no compleix amb els criteris de justícia fiscal i que detreu a les empreses i als particulars diners cabdals per invertir. Cal que els nostres ciutadans i les nostres empreses tinguin al seu abast més recursos econòmics necessaris per invertir i ser més competitius.
És possible la supressió? Sí. Ho és, i el Govern ho sap. Els socialistes catalans no han anat més enllà fins ara en la supressió de l´impost per les pressions dels seus socis de govern. Justifiquen la seva actitud proclamant que a més pressió fiscal, més recaptació i, per tant, més recursos per iniciar polítiques socials. Aquesta equació és, en el millor dels casos, inexacta i, en general, falsa. Des del catalanisme polític, continuarem batallant perquè s´entenguin els avantatges que les polítiques fiscals moderades comporten per a tothom. No parlem de retallades massives d´impostos, sinó de reduccions ben pensades i que, en cap cas, no han d´afectar les polítiques socials.
Convé que el Govern tripartit miri pels interessos dels ciutadans de Catalunya i que finalment aposti per una eliminació gairebé total, tal com hem plantejat des de CiU. Esperem que, ben aviat, puguem discutir i millorar el projecte que proposi el Govern tripartit. Nosaltres estem a punt. Els ciutadans de Catalunya ho mereixen.

* Diputat de CiU. Vicesecretari general d´Economia, Innovació i Treball de CDC

xaii

Nombre de missatges : 45
Fecha de inscripción : 05/05/2009

Veure perfil de l'usuari

Tornar a dalt Ir abajo

Re: Posicionament de CIU

Missatge  Contenido patrocinado


Contenido patrocinado


Tornar a dalt Ir abajo

Tornar a dalt


 
Permisos d'aquest fòrum:
No pots respondre a temes en aquest fòrum