Retroacivitat de la supresió de l'Impost

Ir abajo

Sr.Agusti

Missatge  Miquel G el Dv 24 Des 2010, 16:23

Sr. Agustí: El felicitu per la seva objectivitat i la seva comprensió. Jo no m'hi explicat prou be. Explico: La meva mare va morir al novembre 2.009 i tot i que es va aprlar de retroactivitat, i també CIU defessav la aplicció de la nova llei al que estiguessin en priode voluntari, ja estic conformat = decepcionat que aixó no es cumplirà, tots aquells compromisos o promesa

Miquel G

Nombre de missatges : 23
Fecha de inscripción : 29/01/2010

Veure perfil de l'usuari

Tornar a dalt Ir abajo

Re: Retroacivitat de la supresió de l'Impost

Missatge  Agustí Caballé Madrenys el Dj 23 Des 2010, 19:36

Benvolguts: Encara que amb bona voluntat d'èsser obgectiu, el nostre cas personal es el que més coneixem i per cada u de nosaltres es el més punyent, i això fa que forçosament i potser també humanament siguem subgectius en una o altra mesura i potser això es el que em passa a mi. Dic això referint-me al comunicat de Miquel G. que agraeeixo i recolzo, tot i que a mi personalment no em beneficiés si el compromís de Ciu, fos com el Sr. Miquel entenc que exposa, que només afectaria als qui estessin en periode voluntari de Declaració. Jo tinc entés (en tot cas sempre hi han les hemeroteques) que quan el senyor Mas defensava la retroactivitat ho feia per fets (defunsions) esdevingudes durant tot l'any 2.O1O. La meva esposa va morir el mes d'abril d'aquest any i ara s'està en periode de pròrroga, per la qual cosa si fos com diu el Sr. Miquel a mi lamentablement no m'afectaria ni beneficiaria la retroactivitat. Està clar que demano la comprensió, implicació i ajuda de l'Associació, però tot i semblar-me que estic acertat en la meva apreciació i que el compromís era per fets ocurreguts durant tot aquest any, si així no fos, com dic abans recolzaré sempre als bons amics de l'associació en qüestions que els puguin beneficar, encare que a mi no m'afectin i n'estigui exclós. Gràcies

Agustí Caballé Madrenys

Nombre de missatges : 5
Fecha de inscripción : 20/12/2010

Veure perfil de l'usuari

Tornar a dalt Ir abajo

De morirse avui a morirse el 1/1/2011

Missatge  Miquel G el Dj 23 Des 2010, 17:46

El Sr. Artur Mas, President de la Generalitat de Catalunya, ha manifestat públicament que eliminarà d'immediat l'Impost de Successions, pero no ho ferà amb efecte retroactiu.

L'estat de les finances de la Generalitat deu ser prou precari, pero això no es motiu, perque els que estiguin en periode voluntari per fer la declaració, no els sigui d'aplicació la llei.

Crec que es el més just. Això no es arruinaria, molt més del que ho estem.

El Sr. Mas defensava a finals de 2.009, que l'aplicació de la nova llei de succesions que s'estava discutint el parlament, s'hi poguessin acollir els que estavan en periode voluntari, ara per coherencia, la supresió hauria de ser per el maxim de persones.

Crec que aquesta plataforma, hauria de defensar aquest criteri amb més convicció.

Miquel G

Nombre de missatges : 23
Fecha de inscripción : 29/01/2010

Veure perfil de l'usuari

Tornar a dalt Ir abajo

Re: Retroacivitat de la supresió de l'Impost

Missatge  irina el Dc 22 Des 2010, 00:18

Artur Mas se va ha encontrar una finanzas públicas totalmente arruinadas, pues con el inoperante Tripartit el endeudamiento ha subido a niveles astronómicos y el déficit está en cifras peligrosas, por lo que será difícil que pueda cumplir milimétricamente su idea de suprimir el impuesto con efectos 1/1/2010, ya que todo el Presupuesto 2010 de la Generalitat está totalmente descuadrado y no hay por donde cogerlo. El nuevo gobierno no tendrá otra opción que aplicar la supresión del ISD y otras rebajas tributarias a partir del 1/1/2011, en base a los austeros Presupuestos del 2011 que presentarán al Parlament.

En mi opinión la postura de ARIS podría ir encaminada a recomendar al Sr. Artur Mas que la nueva ley del ISD a aprobar, como mínimo incorpore unas disposiciones adicionales enfocadas exclusivamente a los hechos imponibles meritados en el año 2010, orientadas a corregir al máximo nivel posible las importantes deficiencias que la actual ley contempla, de forma que al menos se pueda dotar a las liquidaciones de este año de un mayor nivel de equidad.

Por ejemplo, podría eliminar los famosos períodos transitorios aplicables a las reducciones personales, sin que además los mismos se tengan que computar parcialmente en los casos en que se apliquen reducciones de tipo empresarial o similar. También se podría mejorar los criterios sobre coeficientes multiplicadores de los valores catastrales de los inmuebles, eliminar el ajuar doméstico, flexibilizar más los requisitos sobre permanencia relacionados con vivienda habitual y participaciones en entidades, optimizar el tratamiento de la casuística de las personas mayores con discapacidad, rebajar los coeficientes multiplicadores de los grupos III y IV, ampliar las exenciones de los seguros de vida, etc. Y además facilitar al máximo los procesos de aplazamientos, fraccionamientos y ayudas en las autoliquidaciones, asi como facilitar las devoluciones de los ingresos indebidos producidos.

Puede ser que incluso el PSC apoyara de alguna manera parte de dicha reparación, pues sus antiguos socios (especialmente ICV) le hicieron entrar con calzador tal cantidad de incoherencias y cortinas de humo, que al final el colectivo de ciudadanos que han tenido la desgracia de perder a un ser estimado en este año, se encuentran en tierra de nadie; por lo que si no se puede suprimir totalmente la cuota a pagar, al menos que la misma quede algo más justamente determinada, como si fuera una especie de año de transición hacia la definitiva eliminación que se producirá en breves días, en la línea de como está este impuesto configurado en otras CCAA.

irina

Nombre de missatges : 261
Fecha de inscripción : 07/11/2009

Veure perfil de l'usuari

Tornar a dalt Ir abajo

Re: Retroacivitat de la supresió de l'Impost

Missatge  Agustí Caballé Madrenys el Dt 21 Des 2010, 17:47

Amb tot el respecte pel Sr. Rafel, crec honestament que si s'ha de fer quelcom (el que sigui més oportú) corporativament, ha de ser abans que sigui aprobada la nova legislació, doncs com molt bé diu, si hi ha d'haver una oposició (més o menys aferrissada) (cal recordar però,que farien majoria els partits que pregonaven la abolició i retroactivitat ) aquesta oposició es sensiblement més fàcil vencer-la abans de legislar, que una vegada legislat, alehores seria molt més difícil, per no dir impossible.
De totes maneres, val a dir que demano ajuda i comprensió a tota l'associació i als meus benvolguts companys, tant els que puguin estar en una trista situació familiar com la meva, com el que no; i que des de sempre, i ara ho reitero, admeto i accepto totes les opinions i decisssions

Agustí Caballé Madrenys

Nombre de missatges : 5
Fecha de inscripción : 20/12/2010

Veure perfil de l'usuari

Tornar a dalt Ir abajo

Re: Retroacivitat de la supresió de l'Impost

Missatge  Rafel el Dt 21 Des 2010, 17:12

El meu parer, es no pendre cap posicionament corporativament, fins a veure la legislació que modificará aquest impost, molt amb temo, que hi haurà una registencia ferotge d'algúns grups parlamentaris, com varem veure amb una llei que aminorava una mica l'ISD al augmentar els minims exents. Veurem si es pot lograr quelcom de retroactivitat del 2010. Rafel

Rafel

Nombre de missatges : 161
Fecha de inscripción : 13/11/2008
Edad : 78

Veure perfil de l'usuari

Tornar a dalt Ir abajo

Re: Retroacivitat de la supresió de l'Impost

Missatge  Admin el Dt 21 Des 2010, 15:17

Efectivament, encara que fos una esmena que finalment no va ser aprovada, aquest és un argument més per a que el nou Govern de CiU afronti el tema, doncs si fa un any ho va presentar per a que formés part de la Llei actual, amb més motiu ho hauria d'incloure ara a la nova Llei, tot i que en aquesta redacció, llavors només es parlava de les liquidacions que fossin en període voluntari i, a hores d'ara, al menys les del primer semestre del 2.010 estan ja pagades o amb pròrroga concedida fora del període voluntari.

Quina creieu que ha de ser la nostra posició corporativa al respecte?
Admin
Admin
Admin

Nombre de missatges : 1108
Fecha de inscripción : 26/10/2008
Edad : 70

Veure perfil de l'usuari http://www.nosuccessions.org

Tornar a dalt Ir abajo

Re: Retroacivitat de la supresió de l'Impost

Missatge  jordibonet el Dt 21 Des 2010, 14:08

Acabo de repassar el nº 594 del butlletí oficial del Parlament de Catalunya del 10/12/2009 i la esmena 102 presentada per CiU deia el següent:

Les modificacions que en aquesta llei es produeixin relatives a l'Impost sobre Successions i Donacions i de manera especial pel que fa a mínims exempts, tipus bonificables i deduccions, s'aplicaran a aquells fets imposables derivats de l'adquisició per herència, llegat i per les quantitats que es cobrin com a conseqüència d'una assegurança de vida que encara es trobin en periode voluntari de liquidació el dia 1 de gener de 2010.

Així que mes aviat al principi la retroactivitat arribaba als fets imposables (data de defunció per les herències) des de l'1 de Juliol de 2009.

Be, tot plegat jo ho vaig veure massa esbojarrat, ja que vist el conjunt de les esmenes, es deixava l'impost a un nivell simbòlic, fins i tot per als hereus del grup IV, cosa en la que jo particularment no hi estic massa d'acord.

La meva impressió es que tant govern com oposició es van embrancar en un pols (Com diu Admin "a veure qui la deia mes grossa"), i així varem treure una reforma descafeinada amb unes retallades d'ultima hora forçades per ICV, jo la veritat es que hagués trobat mes adient que CiU hagués pactat amb PSC i ERC, i deixar de banda ICV tal i com es va fer amb la Llei d'Educació.

Tot plegat jo m'ho vaig prendre com el que en castellà en diuen "un brindis al sol", però entenc que un cop dit, quelcom hauría de fer per tots els que han patit aquesta xacra d'impost de forma mes intensa.
jordibonet
jordibonet

Nombre de missatges : 757
Fecha de inscripción : 25/02/2009

Veure perfil de l'usuari

Tornar a dalt Ir abajo

Re: Retroacivitat de la supresió de l'Impost

Missatge  Admin el Dt 21 Des 2010, 11:55

Trobo molt enraonat el que diu el senyor Caballè.

Encara que crec que tots estem força contents perquè el candidat a la presidència de la Generalitat segueix dient, fins i tot en el discurs d'investidura, que la "supressió" de l'impost serà la primera decisió que prendrà en l'àmbit econòmic, em sembla que també hauria de dir quelcom sobre la seva pública promesa de portar la retroactivitat fins al 2.010 que ell mateix va pregonar ara fa un any, com es pot veure fent clic aquí.

A alguns ja ens va semblar molt agosarada aquella afirmació, feta en uns moments en que la precària situació financera de la Generalitat ja es coneixia prou. Tot i considerant que va ser feta paral·lelament a la discussió parlamentària de la reforma que es tramitava llavors quan tots els partits competien a veure qui "la deia més grossa", tant a favor com en contra, encara així, si aquesta promesa quedés en l'oblit, penso que diria molt poc en favor de la seriositat del partit que previsiblement ens governarà. Si més no, quan s'estudii la forma d'implementació de la "supressió" s'hauria d'abordar també aquesta qüestió, estudiar-la i portar-la a terme d'alguna manera, o no, però mai ignorar-la.

Què en pensen la resta dels nostres adherits, especialment els més entesos?
Admin
Admin
Admin

Nombre de missatges : 1108
Fecha de inscripción : 26/10/2008
Edad : 70

Veure perfil de l'usuari http://www.nosuccessions.org

Tornar a dalt Ir abajo

Re: Retroacivitat de la supresió de l'Impost

Missatge  Agustí Caballé Madrenys el Dt 21 Des 2010, 06:13

Agraït a la vostra resposta. Potser tenir d'haver aclarit que el familiar difunt era la meva estimada esposa.

Agustí Caballé Madrenys

Nombre de missatges : 5
Fecha de inscripción : 20/12/2010

Veure perfil de l'usuari

Tornar a dalt Ir abajo

retroactivitat

Missatge  coca 67 el Dl 20 Des 2010, 23:35

Durant un temps ciu va deixar anar que aplicaria la retroactivitat per les defuncions succeïdes al 2010,pero finalment ha fet mraxa enrera en el tema de la retroactivitat.
Al meu parer,hagues estat mes just seguir aplicant una tarifa minima del isd per parents llunyans o grup IV durant un temps 2011/14 i els diners recaptats utilitzar-los per a bonificar a la gent que ha hagut de pagar l'impost per familars propers durant el 2010.
coca 67
coca 67

Nombre de missatges : 55
Fecha de inscripción : 23/07/2009
Edad : 51

Veure perfil de l'usuari

Tornar a dalt Ir abajo

Retroacivitat de la supresió de l'Impost

Missatge  Agustí Caballé Madrenys el Dl 20 Des 2010, 16:35

El Sr. Artur Mas, futur President de la Generalitat de Catalunya, ha manifestat públicament que eliminarà d'immediat l'Impost de Successions, però no ha fet esment , que jo sàpiga, d'aplicar-la amb caràcter retroactiu des de començáment d'aquest any, com havia promés previament.
Intueixo que l'estat de les finances de la Generalitat deu ser prou precari i que això podria, hipotèticament, dificultar la realització d'aquest compromís, però crec que cal reivindicar el seu cumpliment, ja que no hem de pagar-ne els plats trencats, el minso i pobre colectiu de persones, que a més de perdre els nostres èssers estimats en el transcurs d'aquest any, encare se'ns penalitzai per haver-se mort abans de temps. Per altra banda, entenc que per tractar-se d'un colectiu prou reduit, el cumpliment de la seva promesa no ha de disminuir substancialment la recaptació econòmica de la Generalitat, i en tot cas sempre serà millor, si fos possible la comparació quantitativa, deixar d'ingressar uns recursos sectorials i modestos, abans de la pèrdua inicial de credibilitat i confiança que representaria l'incompliment d'una promesa.

Agustí Caballé Madrenys

Nombre de missatges : 5
Fecha de inscripción : 20/12/2010

Veure perfil de l'usuari

Tornar a dalt Ir abajo

Re: Retroacivitat de la supresió de l'Impost

Missatge  Contenido patrocinado


Contenido patrocinado


Tornar a dalt Ir abajo

Tornar a dalt


 
Permisos d'aquest fòrum:
No pots respondre a temes en aquest fòrum