Herència - DOnació - compra/venda

Ir abajo

Re: Herència - DOnació - compra/venda

Missatge  roybatty el Dl 31 Maig 2010, 20:11

[quote="jroca"]La casa estava en el rebut del IBI per 81000 i ara l'escriptura nova es de 88000 (números rodons). Aquesta operació la van fer amb una asessoria; no aconsegueixo descobrir el perqué d'aquesta diferència.

[url=http://noimpostsuccessions.forocatalan.com/profile.forum?mode=viewprofile&u=823]jordibonet[/url] escrigué:El valor mínimo que tendreis que aplicar para evitar inspecciones,
es el catastral multiplicado por el coeficiente que la generalitat
tenga asignado al municipio donde este ubicado el inmueble, dale al
enlace que te pongo después de este párrafo e irás a la página donde
están los PDF con las tablas de todas las provincias.

http://www.e-tributs.cat/pt/ca/Tributs/Tributs/Successions+i+donacions/Criteris_admin/Instr_comprov_valors/instruccio+valors+2010.htm

jroca escrigué:Si a més acompanyo aquesta operació de una hipoteca per fer reformes m'han comentat al banc que tinc molt segur que em revisin, dons la tassació de la casa pot passar de 160000€ i es basen en comparar tassació i preu d'escriptura per revisar operacions. Es cert això? llavors quin valor he de "tocar" per fer-ho legal i que no toquin els c....?o espero que els toquin i començar a fer reclamacions?

A mi això em sona una mica estrany. Crec que les taxacions tenen que veure amb l'estat i equipaments i preus de la zona de l'entorn de l'habitatge.

I la plusvàlua municipal que he descobert en algun altre post? en quant pot afectar? que és exactament?

http://www.rankia.com/blog/avalino/361050-liquidacion-plusvalia-municipal


Es desmoralitzant veure com tota una vida per fer-se una casa, i el maldecap que et fan si te la donen. Per això aquest boom inmobiliari i tantes cases buides. Si al final tots ocupes......

Salutacions

Totalment d'acord. Veure com els teus pares fan bondat i aconsegueixen tenir una caseta o un pis, i, quant moren, fan la "guitza" als fills quan s'hedera. En aquest casos no n'hauria d'haver-hi que pagar només que la nova escriptura i res mes. Si els fills volen vendre i obtenir beneficis llavors si.

roybatty

Nombre de missatges : 9
Fecha de inscripción : 27/04/2010

Veure perfil de l'usuari

Tornar a dalt Ir abajo

Herència - DOnació - compra/venda

Missatge  jroca el Dl 31 Maig 2010, 18:29

Hola,
tinc uns dubtes respecte a la donació i compra/venda, possiblement generat per una herència previa.
El pare i una cosina seva van heretar el 2009 de una tia seva una vivenda de forma 2/3 i 1/3 respectivament.
La casa estava en el rebut del IBI per 81000 i ara l'escriptura nova es de 88000 (números rodons). Aquesta operació la van fer amb una asessoria; no aconsegueixo descobrir el perqué d'aquesta diferència.
El cas es que ara el pare vol donar-me els 2/3 i ademés compraríem a la tia el 1/3 per passar a ser vivenda habitual.

El impost de donació, i el de la compra venda, sobre quin import s'ha de calcular?
EL pare,a l'IRPF, quin increment ha de declarar? quin se suposa que es el preu de "venda" de la casa per calcular-li l'increment patrimonial?
Si compro també al preu de 1/3 (sense benefici per la tia), sobre quin preu de venda teòric ha de presentar ella a la seva declaració del IRPF de 2010?

Si a més acompanyo aquesta operació de una hipoteca per fer reformes m'han comentat al banc que tinc molt segur que em revisin, dons la tassació de la casa pot passar de 160000€ i es basen en comparar tassació i preu d'escriptura per revisar operacions. Es cert això? llavors quin valor he de "tocar" per fer-ho legal i que no toquin els c....?o espero que els toquin i començar a fer reclamacions?
I la plusvàlua municipal que he descobert en algun altre post? en quant pot afectar? que és exactament?
Al municipi on visc es va fer revisió cadastral el 2009, el que entenc que afecta als preus dels inmobles de forma que estan "actualitzats" per a fer totes les operacions, no?
Es desmoralitzant veure com tota una vida per fer-se una casa, i el maldecap que et fan si te la donen. Per això aquest boom inmobiliari i tantes cases buides. Si al final tots ocupes......

Salutacions

jroca

Nombre de missatges : 1
Fecha de inscripción : 31/05/2010

Veure perfil de l'usuari

Tornar a dalt Ir abajo

Tornar a dalt


 
Permisos d'aquest fòrum:
No pots respondre a temes en aquest fòrum