RISC COMPRA PIS HERETAT

Ir abajo

el que diu la llei...

Missatge  gallina el Dl 15 Feb 2010, 14:07

He trobat la llei que regula tot això i sí, sembla que respon la finca...Us poso aquí l'enllaç. Què us sembla? No en tenen prou amb fotre els diners als hereus, que van a terceres persones! Mare meva!

http://www.notariosyregistradores.com/PERSONAL/PROPIEDAD/afecciones.htm

gallina

Nombre de missatges : 3
Fecha de inscripción : 14/02/2010

Veure perfil de l'usuari

Tornar a dalt Ir abajo

Afeccio

Missatge  gallina el Dl 15 Feb 2010, 12:33

Hola,

moltes gràcies, jordibonet. sí, sí que queda anotada una afecció per qualsevol liquidació de l'impost de sucessions. El que expliquen al Registre és que, com que l'impost es paga mitjançant una autoliquidació, durant 4 anys poden revisar aquesta autoliquidació i reclamar-la. I que en respon la propietat.
Aquesta és la teoria, però jo no sé si a la pràctica han arribat a fer-ho mai.
El pis l'hem comprat fa poc, i ara, la gestoria del banc (que és la que fa les gestions per l'escriptura al nostre nom, etc.) ha recalculat l'import de la consolidacio de l'usdefruit (ja que els estranyava que estiguessin exempts de pagar) i els dona 900 euros! Ens diuen que hem de pagar-los nosaltres, perquè si no, la Generalitat ho pot revisar i venir a per nosaltres! D'altra banda, resulta que aquests 900 euros surten de la consolidació de tot l'usdefruit de l'herència (tenien una casa a banda del pis que hem comprat). Quan nosaltres li diem a la gestoria que a l'escriptura consta que el pis està lliure de càrregues, i que consta també que els venedors asseguren que ja han liquidat els impostos de successió i consolidat l'usdefruit, per tant, que no és cosa nostra que estigui mal liquidat l'impost, ens diuen que ok, que ho comprenen, però que els hi fem una carta exposant el cas i eximint-los de fer aquesta gestió...

Tot plegat, és surrealista. Si és veritat que la Generalitat reclama als nous propietaris en aquests casos, aleshores, quan algú es compri un pis, hauria de demanar al propietari antic tota la documentació i comprovar que sempre ha pagat bé...i jo que sé si es pot declarar exempt o no? Estaran tan desesperats a la Generalitat per recaptar impostos per fer això?

Quin desastre de sistema!

(perdoneu l'extensió del missatge, però tot plegat és complicat d'explicar...)

jordibonet escrigué:Que jo sàpiga no t'ho poden reclamar a tu, ara, no se si pot ser objecte de que quedi anotada una afecció fiscal al registre. Aixó per exemple crec que passa quan compres un pis a preu lliure que havía sigut de protecció oficial, i es comprova que l'autoliquidació de l'impost per alliberar de la P.O. feta per la propietat anterior es incorrecta. Ara, no se si una afecció es considera o no una càrrega per si en un futur tu alhora volguessis transmetre l'immoble.

gallina

Nombre de missatges : 3
Fecha de inscripción : 14/02/2010

Veure perfil de l'usuari

Tornar a dalt Ir abajo

Re: RISC COMPRA PIS HERETAT

Missatge  jordibonet el Dl 15 Feb 2010, 11:41

Que jo sàpiga no t'ho poden reclamar a tu, ara, no se si pot ser objecte de que quedi anotada una afecció fiscal al registre. Aixó per exemple crec que passa quan compres un pis a preu lliure que havía sigut de protecció oficial, i es comprova que l'autoliquidació de l'impost per alliberar de la P.O. feta per la propietat anterior es incorrecta. Ara, no se si una afecció es considera o no una càrrega per si en un futur tu alhora volguessis transmetre l'immoble.
avatar
jordibonet

Nombre de missatges : 757
Fecha de inscripción : 25/02/2009

Veure perfil de l'usuari

Tornar a dalt Ir abajo

RISC COMPRA PIS HERETAT

Missatge  gallina el Dg 14 Feb 2010, 16:02

Hola,

els antics propietaris del meu pis el van rebre a través d'una herència, fa menys de 4 anys. A la nota simple del pis (en relació a la consolidació de l'usdefruit) hi posa que està afectat, durant 4 anys, al pagament de la liquidació de l'impost de successió que, en el seu cas, procedeixi en haver-se alegat exenció/no subjecció.
La meva pregunta és: si van liquidar malament l'impost, és a dir, van declarar-se exempts sense motius i la Generalitat revisa l'esmentat impost, em poden reclamar els diners a mi?
Coneixeu algun cas en què això hagi passat? A l'escriptura consta que els antics propietaris venen el pis lliure de carregues i amb tots els impostos pagats i tot arreglat.

Moltes gràcies!

gallina

Nombre de missatges : 3
Fecha de inscripción : 14/02/2010

Veure perfil de l'usuari

Tornar a dalt Ir abajo

Re: RISC COMPRA PIS HERETAT

Missatge  Contenido patrocinado


Contenido patrocinado


Tornar a dalt Ir abajo

Tornar a dalt


 
Permisos d'aquest fòrum:
No pots respondre a temes en aquest fòrum