Es una vergonya

Ir abajo

Re: Es una vergonya

Missatge  Admin el Dc 04 Feb 2009, 08:50

El barem de l'impost es el mateix a tota Catalunya. El que canvia son les taules de valoració dels immobles, si n'hi ha a l'herència, que consisteixen en un coeficient multiplicador del valor cadastral, individualitzat poble per poble.
Mireu la documentació que us vaig dir.
En qualsevol cas, ja us vaig comentar que les meves orientacions no tenen validesa professional, però si aneu a un Notari, que tenen els honoraris fixats per llei, us cobrarà lo just pel tràmit. Això si, li haureu de portar tota la documentació necessària: certificat de defunció, d'últimes voluntats, testament, acta de notorietat si cal (o la farà ell), valors cadastrals, certificació de saldos de bancs, etc., etc. Si no, alguns del documents (no tots) els pot encarregar a un gestor i us farà pujar la factura. Però si aneu primer a fer la consulta, ja us dirà els documents que heu d'aportar en el vostre cas concret.
Desconec el tema dels honoraris dels advocats, però el 30% em sembla fora de mida. Els Col·legis d'Advocats publiquen uns barems orientatius a la seva pàgina web que acostumen a seguir la gran majoria d'advocats "normals", potser no tant els grans despatxos.
avatar
Admin
Admin

Nombre de missatges : 1108
Fecha de inscripción : 26/10/2008
Edad : 69

Veure perfil de l'usuari http://www.nosuccessions.org

Tornar a dalt Ir abajo

Re: Es una vergonya

Missatge  indigne el Dc 04 Feb 2009, 01:11

Gracies per la resposta, lo que no sabia es que si l'hereder era d'un altra comunitat diferent a la que el difunt va fer el testament s'impartia els barems "%" de la comunitat la qual es va fer el testament.
Es un tema molt peliagut i complexa a mes a mes d'una vergonya almenys a Catalunya i Extremadura que son les comunitats mes cares.

Son els mateixos porcentatges ja sigui Barcelona que Girona o Tarragona o cada comarca te un petit marge per "robar" en major o menor mida?
I si despres es suma la minuta del advocat em sembla que val mes que la gent s¡ho gasti en vida Very Happy

Es cert que els advocats cobren un tant per cent sobre el total de l'herencia? he llegit fins un 30% cyclops espero que hagi sigut un error tipografic ja que sino seria per donar-se de cops a la paret entre impost de sucessio a cataluña i les minutas encara gracies que et quedes per anar al cine.... ho sento pero tot aixo em supera i aixo que jo no tindre herencia perque els meus pares economicament......
avatar
indigne

Nombre de missatges : 23
Fecha de inscripción : 03/02/2009

Veure perfil de l'usuari

Tornar a dalt Ir abajo

Re: Es una vergonya

Missatge  Admin el Dc 04 Feb 2009, 00:48

Tant de bo hi haguessin les reduccions que voldríem !

En primer lloc, la deducció per edat, que afecta a la Base Imposable i no a la tarifa de l'Impost, arriba als 21 anys com a màxim o sigui que si el teu amic en te 23, no li correspon cap reducció per aquest motiu.

Si hi ha una o més assegurances de vida, te dret a una reducció en la Base Imposable de 9.380 euros per hereu, no per assegurança.

El que se li apliqui o no la mínima tarifa depèn de l'import heretat sumant tots els bens que composin l'herència. A més import, major percentatge a aplicar.

En el cas de que el teu amic ja tingués abans de l'herència un patrimoni propi major a 402.700 euros, s'hauria de multiplicar l'import de l'impost per un coeficient, o sigui, pagaria més.

Fent clic aquí accediràs a una pàgina on hi ha divers material divulgatiu i també eines per al càlcul de l'impost, entre elles la taula per calcular la tarifa de l'impost, les possibles deduccions, els coeficients multiplicadors, etc. També les taules de coeficients multiplicadors per calcular el valor dels immobles a efectes d'aquest impost, les instruccions pel càlcul i, si no voleu calcular-ho vosaltres, el programa d'auto ajuda per calcular l'impost automàticament a partir de les dades del finat, dels hereus i de l'herència. Tot aquest material es oficial de la pàgina www.e-tributs.cat de la Generalitat de Catalunya.

Les herències es regeixen per el lloc de residència de la persona difunta, s'han de tramitar generalment a la Notaria del lloc i son independents d'on estiguin radicats els bens de l'herència i d'on visquin els hereus.

En qualsevol cas, tingues en compte que només conec els conceptes generals doncs no soc un especialista en el tema. En aquest Fòrum hi ha persones amb molt més coneixement de causa que si llegeixen aquesta resposta i troben algun error estic segur que ho rectificaran.

En cas de dubte sempre hi ha la possibilitat de fer una consulta al Notari que, generalment, no acostumen a cobrar o consultar-ho directament a l'Oficina Tributària de la Generalitat o en el cas d'herències complexes assessorar-se per un professional.
avatar
Admin
Admin

Nombre de missatges : 1108
Fecha de inscripción : 26/10/2008
Edad : 69

Veure perfil de l'usuari http://www.nosuccessions.org

Tornar a dalt Ir abajo

Es una vergonya

Missatge  indigne el Dt 03 Feb 2009, 13:47

Bones, vaig trobar aquesta pagina x casualitat mentres buscaba informacio sobre el famos impost i no he dubtat en inscriurem tot i que directament no tinc la desgracia de cobrar cap herencia "tocu fusta"

Resulta que tinc un amic intim que te una herencia per cobrar, son diners no son bens inmobles i tenia varies preguntes sobre el tema, en l'actualitat te 23 añs i es fill unic hereder amb lo qual suposo que s'aplicaria el minim de retencio/robo no?

El difunt era resident a catalunya com el seu fill i em preguntaba si en comptes de ser resident el fill a catalunya fos a madrid x ejemple s'aplicaria els barems de la comunitat de madrid o de catalunya en % de interesos?

A l'espera de la resposta el noi ara esta treballant a castello porta uns mesos treballant alla i donat que a la comunitat valenciana el impost de sucessio es minim es podria cobrar l'herencia alla nomes empadronanse alla o es necesitan x meses de estar empadronat?

Gracies i anim amb les iniciatives que prengue ja que aixo es una vergonya tan gran.... herencias de molta gent que ha estat tota la seva vida treballant de valent pagant impostos ja per els diners i bens que es deixan en herencia xq vinguin a xupar el montilla i compañia en els pitjors casos un 30% o mes!
avatar
indigne

Nombre de missatges : 23
Fecha de inscripción : 03/02/2009

Veure perfil de l'usuari

Tornar a dalt Ir abajo

Re: Es una vergonya

Missatge  Contenido patrocinado


Contenido patrocinado


Tornar a dalt Ir abajo

Tornar a dalt


 
Permisos d'aquest fòrum:
No pots respondre a temes en aquest fòrum